Pris Från. 12800 SEK

INDONESIEN, SYDOSTASIEN

Räddningscenter för djur drabbade av illegal handel med exotiska djur

Vakna upp till ljudet av vågorna som slår mot stranden. Sulawesi en av världens största öar och på norra delen av ön ligger detta projekts räddnings- och rehabiliteringscenter för vilda djur. På centret får du volontärer möjlighet att delta i arbetet mot den illegala handeln med exotiska djur, som har sin knutpunkt här. Du hjälper till med allt från rehabilitering, renovera djurinhägnader till att mata de vilda djuren. Centret är hem för över 150 fåglar, 50 olika primater som orangutanger, gibbonapor och makaker tillsammans med malajbjörnar, leoparder, krokodiler och hjortsvin.

Projektets syfte

Räddnings- och rehabiliteringscentret arbetar för att hindra den gränsöverskridande illegala handeln av vilda djur. Projektet syftar även till att rehabilitera vilda djur för att kunna återföra dem i det vilda alternativt att erbjuda dem en så naturlig livsmiljö som att leva i.

Volontärarbete

Många av djuren som anländer till centret är stressade och vanvårdade. De behöver varsam rehabilitering och veterinärvård för att återfå sin hälsa. Orangutanger, malaysiska solbjörnar och gibbonapor är några av de mest hotade däggdjuren men centret finns också kakaduor, näshornsfåglar, paradisfåglar, sköldpaddor och andra reptiler som räddats från att smugglas vidare. Du arbetar fem och en halv dag i veckan, mellan 06:00–16:00. Arbetet på centret är tungt men mycket givande och uppskattat.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Förse djuren med färskt dricksvatten
 • Rengöra djurinhägnader
 • Bygga och/eller renovera inhägnader och annat på centrets område
 • Samla gräs, fröer eller löv till djuren
 • Förbereda mat och utfordra djuren
 • Hjälpa till att stimulera djuren för att motverka att de blir apatiska i sina inhägnader

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Manado Sam Ratulangi International Airport (MDC) med ankomst måndag, före kl. 18:00, då dina volontärveckor startar. Anländer du efter kl. 18.00 måste du övernatta vid flygplatsen. Hemresa bokar du till måndagen, dagen efter dina volontärveckor är avslutade. OBS! Du behöver ha bokad flygbiljett tur och retur för inresa till Indonesien, gäller alla som reser till Indonesien oavsett reslängd.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Du hämtas på flygplatsen av personal från projektet. Från flygplatsen åker du sedan cirka 1 timme till projektet som ligger på norra Sulawesi. Transfer tillbaka till flygplatsen, när dina volontärveckor är avslutade, står du själv för.

Dina volontärveckor startar med en introduktion som förbereder dig för din tid på projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du har bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss med datum när bokning blivit registrerad hos oss, tillsammans med en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När du betalt in anmälningsavgiften och det registrerats hos oss är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Denna information innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor på ett volontärcenter som ligger längs en vidsträckt strand med svart vulkansand. Här bor du tillsammans med volontärer från olika delar av världen, oftast cirka 10 volontärer men centret har kapacitet att ta emot 20 volontärer samtidigt. Rummen är stora och fördelade på kvinnliga och manliga sovsalar med plats för 8-12 personer per rum. Du får även låna sängkläder under din vistelse. Volontärcenter har en stor balkong där du kan koppla av, titta på solnedgången eller spana efter hjortsvin och kasuarer i inhägnaderna nedanför. Det finns ett gemensamt kök, tvättstuga och uppehållsrum med TV och olika spel.

MÅLTIDER
Tre mål mat per dag ingår i resans pris. Till frukost, lunch och middag bjuds vällagade indonesiska rätter lagade en lokal kock. Det serveras bara vegetarisk mat, men fisk- och äggrätter finns regelbundet som komplement.

WI-FI / INTERNET
Det finns trådlöst nätverk på volontärcentret. Nätverket har inte jättehög kapacitet, och för att räcka till alla rekommenderas att du tar dig till ett internetcafé om du vill vara uppkopplad under en längre tid. Det finns ett internetcafé cirka 10 min från centret. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid kan du utforska omgivningarna eller bara ta det lugnt. Du kan ta en taxi till Manado, med över en halv miljon invånare, där det finns ett stort utbud av restauranger, shoppingcenter och biografer. Den lokala byn är också värd ett besök med sina nyfikna bybor som gärna övar på sin engelska. På centret finns också möjlighet att boka in dig på olika utflykter för att upptäcka den vackra ön. Du kan besöka omkringliggande nationalparker, prova vulkanvandring eller snorklings- och dykupplevelser.

En dag i veckan kan du följa med på centrets veckohandling, för att köpa snacks och kanske kolla din mejl.

Upplev mer i Indonesien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Indonesien som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

​Visum

Som svensk medborgare och volontär på detta projekt måste du, oberoende av hur lång tid du stannar i Indonesien, ansöka om ett särskilt visum – Social Visa – som är giltigt 60 dagar. OBS! Gör din visumansökan i god tid före ditt avresedatum.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Indonesien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev