Kambodja

Våra aktuella projekt

Kambodja ligger mellan Thailand och Vietnam och gränsar till Laos i norr.
Mest känt är landet för templet Angkor Wat ( Angkor Wat betyder Stadstemplet ) som även finns avbildat på den kambodjanska flaggan.

Trots att detta sydostasiatiska land inte än är välkänt som resmål och turistdestination, så har landet en fascinerande historia och kultur.

Sedan början på 2000-talet har Kambodja öppnats upp allt mer för resenärer med en lust att upptäcka denna oexploaterade före detta franska koloni.
Trots att det är mer än 100 år sedan kan man än idag se det franska språket användas i både tal och skrift i vissa delar av landet.

Kambodja är perfekt för dig som vill ha en genuin upplevelse i ett outforskat land.
Vi erbjuder ett varierat program i samarbete med en erfaren lokal arrangör.

Se & göra

Natur

Mekongdeltat
Floden Mekong är en av Asiens största och här är hus uppbyggda på pålar och marknaderna flytande. Flodens artrikedom är stor och här lever bland annat den utrotningshotade Mekongdelfinen.

Sol & bad

Sihanoukville
Staden ligger i södra Kambodja och är idag ett sol- och badparadis. Stränderna ligger utanför stadens tre sidor och hit åker du för att koppla av och bada i det varma vattnet.

Bamboo Island
Denna lilla ö ligger utanför Sihanoukville och här finns endast ett 30-tal bosatta. Ett lugn osar kring ön som erbjuder vackra stränder med klarblått inbjudande vatten.

Kultur

Angkor Wat
Det 900 år gamla templet är Kambodjas kanske mest besökta attraktion och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Vandra omkring bland dessa fantastiska ruiner eller hyr en cykel för att ta dig mellan de olika delarna.

Kungliga palatser
Besök det vackra palatset som byggdes på 1800-talet under det franska kolonialstyret. Här finns bland annat den största katedralen i landet.

Väder

Kambodja har ett tropiskt klimat, vilket innebär att det är varmt och fuktigt.
Mellan december och januari ligger medeltemperaturen på omkring 20 grader.
Under april och maj är medeltemperaturen omkring 30 grader.
Den blöta monsunperioden infaller maj till oktober och torrperioden är under november till mars.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 21 kr
  • Vatten ( 1.5 l ): ca 4,5 kr
  • Läsk ( 33 cl ): ca 4,5 kr
  • Lokal transport (taxi 1 km): ca 28 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev