Samroang Skola

Pris Från. 9100 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Sourm sva kum – Välkommen till Kambodja! Landet där tiden verkar ha stått still, med sin varierande natur från regnskogstäckta kullar till vattendränkta risfält. Trots att landet har en mörk historia bakom sig är folket vänligt och visar stor tacksamhet till livet. Bidra med din passion som volontär att vilja lära ut och ge kunskap till barn med leende nyfikenhet.

Volontärarbete med undervisning i Kambodja

 SNP2987

Pris från 6600 kr

Din roll som volontär

Skolorna Volontärresor samarbetar med ligger kring samhället Samroang i provinsen Oddar Meanchey. Varje dag kommer etthundratrettio barn från olika delar av landsbygden till skolan. Alla är dem ivriga att lära sig och oerhört tacksamma för den hjälp de får. Skolan utformades och byggdes under ledningen av vår lokala samarbetspartner Mr Ya. Klasstorlekarna är mellan 25-30 elever och barnens ålder varierar mellan 10-15år. Tack vare att volontärer från hela världen tas emot kontinuerligt kommer din insats in i ett större sammanhang. Ett exempel på detta är undervisningen i engelska.

Uppgifter som volontär i Kambodja

 • Lära ut engelska
 • Arbeta tillsammans med barnen i deras trädgård (för eget bruk)
 • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mer
 • Tillsammans med de lokala lärarna ta fram lämpligt under visningsmaterial till låga kostnader och som hjälper lärarna att göra undervisningen roligare för barnen
 • Måla och renovera skolans lokaler
 • Aktiviteter som ökar miljömedveten
 • Idrottslektioner
 • Hjälpa till med läxläsning

Du kan alltid själv komma med förslag till undervisning och aktiviteter. Barnen är i åldrarna 10 till 15 år.

Allmänna helgdagar 2018

13-22 April – Khmer New Year

08-12 Oktober – Ancestors Day

Projektets syfte

Vi stödjer detta projektet för en hållbar utveckling i fattiga områden i Kambodja. Det är en utmaning att arbeta med människor från andra länder i en ny miljö och som alla utmaningar får den som antar dem mycket tillbaka. Resan ger dig chansen att lära känna Kambodja på ett djupare plan än vid en vanlig charterresa. Du får också arbeta med människor från andra delar av världen. Programmet ger dig insikt i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur.

Samarbetspartner

Projektet drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner Mr Ya som har flera års erfarenhet av att ta emot volontärer. Mr Ya är en mycket omtyckt man i det lokala samhället pga hans passion för att utveckla de lokala skolorna och samhället. Hans hårda arbete nådde ett av hans stora mål, att kunna öppna en egen skola, vilket han gjorde 2013, som erbjuder gratis utbildning till dem som annars inte har råd. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du flyger till Siem Reap där du möts av personal från vår lokala samarbetsorganisation. Du åker sedan cirka tre timmar norrut till Samroang där du bor. Första veckan är en introduktionsvecka där du lär dig mer om den kambodjanska kulturen, maten, människorna och språket. Du besöker bland annat naturområden och historiska platser. Under augusti och september är skolan stängd men det finns andra du kommer få arbeta hos om du väljer att åka under denna perioden.

Boende och mat

Du bor i s k Homestay eller Guesthouse (vid högsäsong). Vanligen finns el och rinnande vatten men standarden är normalt låg. Man bor vanligtvis 4 personer i varje rum, det går att låsa rummen men det finns inga säkerhetsskåp. Wifi finns bara på offentliga utrymmen. Man har privat badrum med kallvatten dusch. Det finns även fläkt på rummet men ingen aircondition. Det finns inga tvättmöjligheter så räkna med att tvätta kläder för hand. Men det finns några platser som du kan tvätta på inne i staden, till en liten kostnad.

Alla volontärer förväntas vara miljömedvetna och att använda alla resurser med återhållsamhet, särskilt vatten, papper och elektricitet. Du förväntas att städa upp efter dig själv, och spela din del för att hålla boendet snyggt och organiserat. Det finns cyklar, som du kan använda för att utforska området med under din fritid!

Det finns uttagningsautomater i Samraong samt en bank. Det finns många lokala butiker där du kan få grundliga produkter.

All mat (3 måltider om dagen under veckorna och 2 måltider om dagen på helgerna) är inkluderat under hela din vistelse som volontär i Kambodja. Dina måltider kommer att vara typisk kambodjansk stil, inklusive massor av risrätter, kött och ibland, västerländsk mat. Snacks finns mellan måltiderna också!

Fritid under ditt volontärarbete

Inga schemalagda aktiviteter under projektets program.

Det finns en närliggande park där du kan koppla av eller spela volleyboll med lokalbefolkningen under din lediga tid.
Längre bort är Siem Reap, som är två timmar bort från boendet. Deltagarna väljer ofta att åka dit under helgerna för att utforska den berömda Angkor Wat och mycket mer!

När du inte arbetar är det naturligtvis fritt fram att utforska Kambodja på egen hand. Besöka tempel, åka runt och ta in naturen. Är man bered på en lite längre transportsträcka är det bara att hoppa på en ryggen på en mopped så finns Kulen Prum Tep Wildlife Sanctuary ca 5 mil bort och den fantastiska ruinstaden Angkor mellan 10-15 mil. Lite närmare i Samroang finns internetkaféer och en bank för att växla pengar samt en bankomat där det går att ta ut kontanter.

Upplev mer som volontär!

Passa på att utforska Kambodja när du är i landet! Din projektkoordinator hjälper gärna till och tipsar om resmål och aktiviteter under helgerna.

Om landet du ska volontärarbeta i

Kambodja är kanske  inte det mest välkända som resmål och turistdestination, men landet har en fascinerande historia och kultur. Vem var egentligen Pol Pot? När byggdes Ankor Wat? och varför bombades Kambodja under Vietnamkriget? Sedan början på 2000-talet har Kambodja öppnats upp allt mer för resenärer med en lust att upptäcka detta oexploaterade land. Trots att det är mer än 100 år sedan det slutade vara en Fransk koloni kan man än idag se det franska språket användas i både tal och skrift i vissa delar av landet. Kambodja är för dig som vill ha en genuin upplevelse i ett outforskat land. Vi erbjuder ett varierat program i samarbete med en erfaren lokal arrangör.

Samraong, vars namn översätter från Khmer till “ogenomtränglig djungel”, är en stad som ligger i nordvästra Kambodja, nära gränsen till Thailand. Du kommer att vara placerad i en liten, lantlig by som ligger i utkanten av staden. Denna avlägsna plats kommer att ge dig ett smakprov på hur landsbygden i Kambodja ser ut och känns som, medan du samtidigt kan utforska några av Kambodjas höjdpunkter , som Siem Reap som bara ligger två timmar bort.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Visum får du vid ankomsten till Siem Reap. Du behöver ett foto samt cirka 20 USD i kontanter. Om du stannar längre än en månad måstet du förlänga ditt visum, detta görs vid gränsen.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din slutdestination är Siem Reap. Boka din biljett så att du anländer på söndagen, innan projektet startar. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska tu ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kambodja. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.  Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev