Guangxi Skola

Pris Från. 7100 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I södra Kina har du möjligheten att uppleva en ny kultur samtidigt som du delar med dig av din kunskap, i både engelska och även andra ämnen som du är bekväm med. I Guangxiprovinsen har du chansen att arbeta som lärare och hjälpa dessa unga att få en fot in i samhället. Res till detta fantastisk kulturella land och få med dig minnen för livet.

Volontärarbeta i skola i Kina

 Anna-teaching-in-old-house

Pris från 6900 kr

Din roll som volontär

I provinsen Guangxi har du möjlighet att jobba som volontär antingen på landsbygden eller i en stad. Du kan välja mellan flera skolor. I närheten av byn Fengyan, där introduktionen hålls, finns ett par skolor, men du kan även jobba i Gongcheng, den närmsta staden från Fengyan, eller i den populära staden Yangshuo som ligger ett par timmar med buss från byn. Skolan i Yangshuo är ett skolhem för fattiga barn i kringliggande områden. Barnen är upp till 17 år gamla.

Uppgifter som volontär på skolan kan vara:

  • Assistera de lokala lärarna
  • Undervisa i engelska
  • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera.

För att din vistelse i Kina ska bli så bra som möjligt förväntas det att du är kreativ och flexibel. Var inte rädd för att framföra egna förslag på hur du skulle vilja genomföra arbetet. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoder, volontäruppgifter eller något annat så tas dina förslag emot med öppna armar. Tänk dock på att samtidigt bemöta din nya kultur med respekt.

Projektets syfte

Resan ger dig chansen att lära känna Kina på ett djupare plan än vid en vanlig charterresa. Du får också arbeta med människor från andra delar av världen. Programmet ger dig insikt i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur. Sist men inte minst stödjer ditt arbete en hållbar utveckling i fattiga områden i Kina. Det är en utmaning att arbeta med människor från andra länder i en ny miljö och som alla utmaningar får den som antar dem, mycket tillbaka.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner som har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du anlänt till Guilin åker du tåg eller buss cirka 2-3 timmar till byn Fengyan där introduktionen ges.
Under veckan som följer lär du dig om landets kultur, seder och bruk och får också besöka lokala marknader, byar och tempel. Du blir även introducerad till det kinesiska språket, och får bland annat lära dig hur du prutar på de lokala marknaderna. För att komma in i samhället så fort som möjligt förklarar lokala representanter från vår samarbetsorganisation hur transporterna i staden fungerar. En genomgång om vad som anses vara okej eller inte i sociala sammanhang kommer också att ges. Under denna vecka får du också mer detaljerad information om mål, syften och metoder för de projekt du kommer att arbeta med.

Boende och mat

Under introduktionsveckan bor du i ett gammalt hus som är ombyggt till bostad för volontärer. Huset ligger i den lilla byn Fengyan och här får du ett fantastiskt tillfälle att uppleva det kinesiska bylivet. Gammalt och nytt blandas i en spännande mix. Ta gärna med varma kläder då volontärhuset (stenhus) kan bli kallt nattetid.
Om du fortsätter att arbeta på en skola kring Fengyan eller Gongcheng bor du även resterade tid i huset i byn. Mat får du på centret, även på helgerna. På centret finns också tillgång till gratis Wifi, så ta gärna med dig egen dator.

Om du vill jobba på en skola i Yangshuo så bor du i en personalbostad, ett rum som du delar med en annan volontär, och du äter skolmaten.

Fritid under ditt volontärarbete

Under din fritid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Om du inte har dator med dig, finns internetcafeér ca 6 km från Fengyan.

Upplev mer

På helgerna är du ledig och då kan du passa på att åka på utflykter och se dig om. Provinsen Guangxi har många sevärdheter att erbjuda! Varför inte ta en cykeltur längs Yulong-floden eller en båtfärd på Li-floden, känd för sockertoppsbergen som följer längs floden.

Om landet du ska volontärarbeta i

Kina är världens fjärde största land till ytan och har en befolkning på över en miljard. Landet rymmer alltifrån urgamla traditioner och världsberömda byggnadsverk till ett samhälle och ekonomi som växer så det knakar. Här blandas skyskrapor med plåtskjul och en ofantlig skara cyklande människor. Våra skolprojekt ligger i provinsen Guangxi i sydöstra Kina som anses vara ett av landets vackraste och mest natursköna områden. Provinsens huvudstad heter Guilin och har fått sitt namn efter en typ av olivträd (Osmanthus) som man kan se överallt i staden.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Kina behöver du visum. Visum ingår inte i resan pris. Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna. Resenären måste själv ta sig till Kinesiska konsulatet i antingen Stockholm eller Göteborg. Efter bokad resa får du mer information av oss angående visumansökan.

OBS: Sedan augusti 2016 behöver svenska medborgare vars pass är utfärdat innan 2014 visa upp sitt makulerade pass vid en visumansökan. Har man inte tillgång till sitt gamla pass kan handläggningstiden för visumansökan ta 1-2 månader!

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Tänk på att boka din flygbiljett så att du anländer till Guilin dagen innan projektet startar. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kina. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev