Jättepandan

Pris Från. 12100 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I Sichuan provinsen omgiven av grönskande berg finner ni staden Yaán med vårt spännande Pandaprojekt. Här får du möjligheten att som volontär komma nära ett av världens mest älskade djur samtidigt som du bidrar med dess fortlevnad. Ta chansen och res som volontär till detta genuina Panda Centret i Kina.

Volontärarbeta med pandor i Kina

Din roll som volontär

Organisationen som vi samarbetar med i Kina har mer än 20 års erfarenhet av skötsel och uppfödning av pandor. Djurskötarna på projektet är mycket erfarna. Din arbetsinsats är viktig för att pandaprojektet ska kunna leva vidare i ytterligare 20 år. Pandacentret fungerar som en forskningsstation, ett uppfödningscenter, ett vilddjurscenter, djursjukhus samt som ett turistresmål för djurälskare. Tidigare var det endast ett fåtal utvalda forskare som fick komma till projektet för att hjälpa till, men nu kan även du som volontär göra detta. Att arbeta så här nära jättepandorna är en unik möjlighet!

Som volontär får du en utförlig introduktion innan du börjar jobba med djuren. Du arbetar både självständigt och tillsammans med djurskötare på projektet. Som volontär förbereder du mat till pandorna och hjälper till att mata dem. De äter bambuskott, morötter och bambu. Var beredd på att bära mycket bambu, en panda äter omkring 30-40 kilo bambu per dag! Du ser till att deras boende, såväl inomhus som utomhus, är rent och fräscht.

Projektets syfte

Din arbetsinsats som volontär bidrar till att projektet kan leva vidare. Pandaprojektet ger dig även chansen att lära känna landets människor och djurliv på ett djupare plan än under en vanlig rundresa.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner som har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag en volontärresa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du anländer till Chengdu på söndagen där du checkar in på boendet och dagen/kvällen är till för vila pga jetlag. Dagen efter gör du och de andra volontärerna en rundtur i staden Chengdu, som med sin tusenåriga historia har många sevärdheter att bjuda på. På kvällen bjuds du på en välkomstmiddag och en kort introduktion. På tisdagen fortsätter du till staden Yaán som ligger cirka 3 timmars bussresa sydväst om Chengdu. Pandacentret, Panda Conservation Base, ligger högt beläget i en fantastisk miljö en halvtimme utanför Yaán. Väl framme vid centret påbörjas volontärarbetet. Under din första vecka får du också mer detaljerad information om mål, syften och metoder för projektet.

Boende och mat

Du inkvarteras på ett charmigt men mycket enkelt hotell i anslutning till pandacentret och bor i dubbel- eller trippel rum med egen dusch och toalett. Det finns tvättstuga, men det är ett mycket fuktigt klimat i området så vi rekommenderar kläder som är lätt torkade. Lakan ingår men kan vara bra att ta med egen handduk för privat bruk.

I priset ingår tre mål mat om dagen som du äter på restaurang i direkt anslutning till pandacentret. I närheten av restaurangen finns möjlighet att köpa enklare livsmedel och dylikt. Tänk på att ha kontanter med dig, det finns ingen uttagningsautomat på centret.

Fritid under ditt volontärarbete

Under din fritid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. På helgerna är du ledig och då kan du passa på att åka på utflykter och se dig om. Närmsta stad är Yaán som ligger cirka 16 km bort och hit kan du få skjuts av centrets minibuss men det går även lokalbussar. I Yaán finns bankomater, restauranger med mera. Den kan även vara kul att se mer av Chengdu. Till Chengdu går en buss cirka två gånger i timmen.

Om landet du ska volontärarbeta i

Kina är världens fjärde största land till ytan och har en befolkning på över en miljard. Kina rymmer alltifrån urgamla traditioner och världsberömda byggnadsverk till ett samhälle och ekonomi som växer så det knakar. Här blandas skyskrapor med plåtskjul och en ofantlig skara cyklande människor. Projektet ligger i provinsen Sichuan i södra Kina. Sichuan omringas av bergsmassiv, däribland den vackra bergskedjan Himalaya. Genom provinsen flyter de fyra floder som har gett upphov till provinsens namn. Provinsens huvudstad heter Chengdu. Härifrån är det tre timmar med buss till projektet som ligger utanför staden Yaán.

Väder

Klimatet i Chengdu är ganska milt året om med en medeltemperatur på ca 16 grader. Vinter är mellan december till februari och temperaturen går då ner till kring 5 grader. Varmaste månaderna är mellan juni, juli och augusti.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Kina behöver du visum. Visum ingår inte i resan pris. Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna. Resenären måste själv ta sig till Kinesiska konsulatet i antingen Stockholm eller Göteborg. Efter bokad resa får du mer information av oss angående visumansökan.

OBS: Sedan augusti 2016 behöver svenska medborgare vars pass är utfärdat innan 2014 visa upp sitt makulerade pass vid en visumansökan. Har man inte tillgång till sitt gamla pass kan handläggningstiden för visumansökan ta 1-2 månader!

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Tänk på att boka din flygbiljett så att du anländer till Chengdu på söndagen, dagen före projektet startar. Din sista arbetsdag är på fredagen efter de antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, flyget ska avgå på eftermiddagen efter klockan 14.00. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kina. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev