Lian Hua Förskola

Pris Från. 10900 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I sydöstra Kina omgiven av bergskedjor finns Jiangxi provinsen, där du finner en liten by vid namn Lian Hua. Här kan du som volontär  hjälpa till i byns förskolor. Dela med dig av ditt fantastiska engagemang och var en förebild för dessa unga killar och tjejer.

Volontärarbeta med barn i Kina

 10273369_10201832473910083_7257176582840584151_o1

Pris från 10600 kr

Din roll som volontär

Du kommer arbeta med barn i en förskola i byn Lian Hua, som ligger i närheten av staden Fengyan (4 km). Här är barnen ca 4-5 år gammal och precis i början av deras skolstart. Barnen är huvudsakligen från fattiga byar i och omkringliggande område. Som volontär kommer du att vara en av de första västerlänningar som de har träffat. Dagis liksom förskolor i hela världen är informella, och barnen kommer att vilja leka med dig mer än att vilja bli undervisade. Som mål för dig som volontär kan vara att få dem bli entusiastiska över att komma till skolan, och kanske ge dem några mycket grundläggande engelska fraser såsom enkla hälsningar, då har du gjort ett bra och roligt jobb.

Uppgifter som volontär på förskolan kan vara

  • Undervisa barnen i engelska
  • Leka med dem, prata med dem, spela pingis, fotboll eller basket
  • Hjälpa till med läxor och ta dem till och från skolan
  • Se efter barnen och ge dem uppmärksamhet

Du kommer få hjälpa till med olika roliga arbetsuppgifter. Kom ihåg att det är din fantasi och kreativitet som avgör hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

För att din vistelse i Kina ska bli så bra som möjligt förväntas det att du är kreativ och flexibel. Var inte rädd att framföra egna förslag på hur du skulle vilja genomföra arbetet. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoder, volontäruppgifter eller något annat, tas dina förslag emot med öppna armar. Tänk dock på att samtidigt bemöta din nya kultur med respekt.

Projektets syfte

Resan ger dig chansen att lära känna Kina på ett djupare plan än vid en vanlig charterresa. Du får också arbeta med människor från andra delar av världen. Programmet ger dig insikt i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur. Sist men inte minst stödjer ditt arbete en hållbar utveckling i fattiga områden i Kina. Det är en utmaning att arbeta med människor från andra länder i en ny miljö och som alla utmaningar får den som antar dem mycket tillbaka.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner som har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

När du anlänt till Guilin hämtas du av vår partner på flygplatsen. Därefter åker du tåg eller buss cirka 2-3 timmar till byn Fengyan där du kommer att få en introduktion. Du kan välja till att ha en hel introduktionsvecka där du lär dig om landets kultur, seder och bruk och får besöka lokala marknader, byar och tempel. Du blir även introducerad till det kinesiska språket och får bl.a. lära dig hur du prutar på de lokala marknaderna. För att komma in i samhället så fort som möjligt förklarar representanter från vår samarbetsorganisation hur transporterna i staden fungerar. En genomgång om vad som är okej och inte i sociala sammanhang kommer också att ges. Under denna vecka får du också mer detaljerad information om mål, syften och metoder för de projekt du kommer att arbeta med.

Efter din introduktion börjar du arbeta i Lian Hua som ligger ca 4 km ifrån volontärhuset. Transporten till daghemmet ingår inte i priset, det är smidigt att ta sig till daghemmet, taxi kostar några kronor.

Väljer du inte till en introduktionsvecka kommer du att få ta del av en härlig introduktionsdag.

Boende och mat

Under introduktionsveckan bor du i ett volontärhus. Huset ligger i den lilla byn Fengyan och här får du ett fantastiskt tillfälle att uppleva det kinesiska bylivet. Gammalt och nytt blandas i en spännande mix.

Du kommer vara inkvarterad i volontärhuset under hela din volontärvistelse, där du kommer dela rum med andra volontärer och du äter dina måltider på boendet. Det ingår tre måltider om dagen, främst grönsaker och nudlar eller ris.

Fritid under ditt volontärarbete

Under din fritid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Om du vill vara ledig ett par dagar i veckan behöver du meddela detta till din koordinator i god tid. Kina är ett land som har mycket att erbjuda.

Om landet du ska volontärarbeta i

Kina är världens fjärde största land till ytan och har en befolkning på över en miljard. Landet rymmer alltifrån urgamla traditioner och världsberömda byggnadsverk till ett samhälle och ekonomi som växer så det knakar. Här blandas skyskrapor med plåtskjul och en ofantlig skara cyklande människor. Våra skolprojekt ligger i provinsen Guangxi i sydöstra Kina som anses vara ett av landets vackraste och mest natursköna områden. Provinsens huvudstad heter Guilin och har fått sitt namn efter en typ av olivträd (Osmanthus) som man kan se överallt i staden.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Kina behöver du visum. Visum ingår inte i resan pris. Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna. Resenären måste själv ta sig till Kinesiska konsulatet i antingen Stockholm eller Göteborg. Efter bokad resa får du mer information av oss angående visumansökan.

OBS: Sedan augusti 2016 behöver svenska medborgare vars pass är utfärdat innan 2014 visa upp sitt makulerade pass vid en visumansökan. Har man inte tillgång till sitt gamla pass kan handläggningstiden för visumansökan ta 1-2 månader!

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Tänk på att boka din flygbiljett så att du anländer till Guilin dagen innan projektet startar. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kina. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev