Paid Teaching

Pris Från. 17700 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Detta är programmet för dig som vill tillbringa en längre tid utomlands som volontär och som vill lära känna Kina och den kinesiska kulturen. Passar utmärkt om du läser till lärare eller om du vill ha ett avbrott i universitetsstudierna eller i karriären. Ta chansen att uppleva Kina samtidigt som du får betalt!

Arbeta som engelskalärare i Kina

Pris från 17400 kr

Din roll som volontär

Din vistelse börjar med en introduktion av landet, tillsammans med andra volontärer. Därpå följer en kurs inför din lärarroll samt placeringen på en skola eller på ett English corner, det vill säga på ett språkcenter. Du kan bli placerad i princip vart som helst i landet. Du inkvarteras i ett eget dubbelrum eller i en lägenhet och från och med nu står du själv för dina utgifter. Vårterminen sträcker sig från mars till juli och höstterminen mellan september och januari. Under skolåret infaller två lov, ett sommarlov på 8 veckor samt ett vinterlov på 4 veckor.  Då barnen har lov, har du chans att utforska landet på egen hand, eller stanna på volontärcentret och driva engelskaläger i byn. Skolorna i Kina är ofta relativt stora, med svenska mått, de flesta har mellan 1000 och 5000 elever. Dock är standarden bra och klasserna har runt 35 elever, med vissa undantag. Både före, under och efter din kurs får du handledning och hjälp av vår samarbetspartner på plats.

Förkunskaper

  • Du måste vara minst 22 år.
  • Du ska ha en examen från universitet eller högskola (det behöver inte vara i engelska)
  • kunna eller ha engelska som modersmål, alternativt ett så kallat Billingual Diploma.
  • Goda kunskaper i engelska inklusive grammatik, läsförståelse och skrivkunskaper.
  • Hög motivationsgrad till att undervisa och samarbeta med lokala lärare och annan personal.

Lön och arbetstid

Du undervisar omkring 20 timmar i veckan. Lönen om du behärskar kinesiska är på cirka 4 500 kronor i månaden. Det är en summa som du klarar dig gott på i Kina. Om du inte har utbildning eller talar kinesiska, men ändå söker programmet, kan du komma att bli betald något mindre. Din lön betalas ut den 25:e varje månad så se till att du har pengar med dig för att täcka dina kostnader under den första månaden.

Projektets syfte

Kina är, likt många andra asiatiska länder, i stort behov av engelsklärare. Förutom att barnen och ungdomarna får möta en annorlunda pedagogik ger du också dem möjlighet att ta del av information på ett nytt språk runt om i världen. Som lärare ger du eleverna ett av verktygen för att förverkliga sina drömmar.

Samarbetspartner

Projekten drivs i samarbete med en lokal samarbetspartner som har lång erfarenhet av att ta emot volontärer. Tack vare Volontärresors samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion och kurs

Någon från vår samarbetspartner möter dig på flygplatsen och tar dig till Guilin. När du anlänt till Guilin kommer du ta en buss på 2-3 timmar till byn Fengyan. Det är där introduktionen och kursen ges. Din vistelse inleds med dessa fyra veckor för att ge dig en inblick i Kinas kultur, språk, traditioner och inte minst matkultur.

Under lärarkursen får du språklektioner i kinesiska och gör även utflykter i omgivningarna. Du får också besöka skolor för att se hur det fungerar, bland annat genom att följa en lärare ”in action” och på så sätt få råd och tips om hur du kan lägga upp undervisningen i klassrummet. Dina kunskaper i engelska testas i så kallade TEFL-tester.

Därefter följer minst 16 veckor som avlönad lärare.

Boende och mat

De första veckorna bor du i Fengyan, en liten by nära staden Gongcheng. Där finns ett gammalt hus ombyggt till bostad för volontärer. Det kan hända att du även bor på en skola i staden Yangshuo under en del av introduktionstiden. I Fengyan äter du dina måltider med volontärer och andra deltagare i volontärhuset.

När du väl börjar jobba, bor du antingen i ett eget dubbelrum eller en liten lägenhet. Under din arbetsperiod står du för levnadskostnaderna själv, även köksutrustning saknas på vissa boenden. Tänk på att många hus saknar centralvärme. Det blir ibland mycket kallt på nätterna.
När du jobbar äter du på skolbespisningen tillsammans med de andra lärarna och på helgerna ordnar du dina måltider själv.

Fritid under ditt volontärarbete

Under din fritid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron.

Upplev mer som volontär!

På helgerna är du ledig och då kan du passa på att åka på utflykter och se dig om. Provinsen Guangxi har många sevärdheter att erbjuda! Varför inte ta en cykeltur längs Yulong-floden eller en båtfärd på Li-floden, känd för sockertoppsbergen som följer längs floden.

Om landet du ska volontärarbeta i

Kina är världens fjärde största land till ytan med en befolkning på över en miljard. Landet rymmer alltifrån urgamla traditioner och världsberömda byggnadsverk till ett samhälle och ekonomi som växer så det knakar. Här blandas skyskrapor med plåtskjul och en ofantlig skara cyklande människor. Projektet ligger i Guangxiprovinsen i södra Kina. Introduktionen äger rum i staden Fengyan, en stad som präglas av sin blandning av gammalt och nytt med bland mycket ett brett utbud av internationella kök och barer. Den vackra provinsen Guangxi är ungefär lika stor som Storbritannien. Här bor ca 49 miljoner invånare och inte mindre än 8 minoritetsgrupper, alla med sin egen kultur och historia. Provinsen gränsar i söder mot Vietnam.

Praktiskt för dig som volontär

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa till Kina behöver du visum. Visum ingår inte i resan pris. Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna. Resenären måste själv ta sig till Kinesiska konsulatet i antingen Stockholm eller Göteborg. Efter bokad resa får du mer information av oss angående visumansökan.

OBS: Sedan augusti 2016 behöver svenska medborgare vars pass är utfärdat innan 2014 visa upp sitt makulerade pass vid en visumansökan. Har man inte tillgång till sitt gamla pass kan handläggningstiden för visumansökan ta 1-2 månader!

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Tänk på att boka din flygbiljett så att du anländer till Guilin dagen innan projektet startar. Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Kina. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev