Kathmandu Barnhem

Pris Från. 7900 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Möjligheterna i detta underbara land med vänliga sinnade invånare och sprakande kultur är oändliga. Det finns obegränsat med barnhem runt omkring i landet, där barnen behöver kärlek, omtänksamhet och bara få känna att någon finns där för de. Här finns en utmaning, som vem som helst kan klara av genom att finnas till och ta beslutet att volontärarbeta.

Volontärarbeta på barnhem i Nepal

 Volunteer-with-Childrens-1

Pris från 6800 kr

Din roll som volontär

Nepal är ett av världens fattigaste länder och många barn bor på barnhem. På dagarna går barnen i skolan och din uppgift blir då att undervisa i engelska. På eftermiddagarna hjälper du barnen med läxor men du får även leka med dem och hjälpa till med de dagliga sysslorna.

Uppgifter som volontär på barnhem i Nepal:

 • Ge barnen närhet och uppmärksamhet som de skulle ha fått från sina föräldrar
 • Mata de yngre barnen och hjälpa dem att klä sig
 • Ha koll på barnen i deras dagliga aktiviteter, som när de städar, badar eller leker
 • Hjälpa till att hålla barnhemmet rent och planera olika utflykter och aktiviteter
 • Arrangera läxläsningsgrupper när de kommit hem från skolan och hjälpa dem med sina läxor

Barnhemmen ligger i Kathmandudalen- ett område som är välbesökt av turister och känd för sin skönhet.

Projektet har stängt från den 27 september till den 2 oktober.

Projektets syfte

Volontärresan till Nepal ger dig chansen att lära känna landet på ett djupare plan än vid en vanlig rundresa. Du får arbeta med människor från andra delar av världen, vilket kan vara en utmaning när man är i en ny miljö. Men som alla utmaningar får den som antar dem mycket tillbaka. Programmet ger dig också insikter i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur.

Samarbetspartner

Projektet drivs av en icke-statlig organisation som har som syfte att gynna global förståelse och uppmuntra samarbeten mellan folk från olika länder. Tack var detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag min volontärresa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du blir hämtad på flygplatsen i Nepals huvudstad Kathmandu. Dag 2 efter ankomst får du en introduktion som pågår under en hel dag. Under introduktionen får du lära dig om Nepals religioner, kulturer, seder och historia. Men även om hur du tar dig fram i landet på ett säkert sätt. Du kommer även att få se dig omkring i Kathmandu och dess omgivning.

Boende och mat

Du kommer att bo med andra volontärer på ett volontärcenter i Kathmandu.  Frukost, lunch och middag ingår alla dagar, med undantag från eventuella utflykter där lunch inte ingår.

Fritid under ditt volontärarbete

I Nepal är lördagen en ledig dag, du som volontär arbetar oftast 5 dagar i veckan. På din lediga tid är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Landet har många sevärdheter att erbjuda och det finns stora möjligheter att åka på utflykter.

Upplev mer som volontär!

I Nepal finns det mycket man kan göra! Du kan till exempel uppleva den fantastiska naturen under en vandringstur, testa på paragliding, forsränning eller bungy jump. Det finns också många kända platser som kan vara spännande att besöka i Kathmandudalen bland annat Lumbini, platsen där det sägs att Buddah föddes och Sagarmatha nationalpark. Har du tur försigår någon festival i landet när du är där!

Om landet du ska volontärarbeta i

Inklämt mellan Indusdalens slättland och Himalayas bergskedjor ligger det lilla spirituella kungadömet Nepal. Landet är ett av världens fattigaste, men trots det är generositeten, värmen och glädjen hos nepaleserna stor. I Nepal finns mängder av kulturskatter, gamla tempel och några av världens bästa vandringsleder. Landet har en häpnadsväckande natur med tropisk djungel i söder och Himalayas berg i norr – Mount Everest stoltserar här med sina 8850 meter. Huvudstaden Kathmandu är i sig ett smärre mirakel – en nästan medeltida stad omgiven av fantasieggande bergsmassiv. Staden fascinerar med sin charm, mängder av tempel, kullerstensgränder, myllrande marknader, en fantastisk natur och ett behagligt klimat.

Projektplatser

Du kommer att bli placerad på ett projekt någonstans i Kathmandudalen. Exakt vart du blir placerad beror på behovet vid de olika projekten under just din volontärtid. Du kommer fördela din arbetstid som är ca 5-6 timmar per dag på två olika projekt, ett på förmiddagen och ett annat efter lunch.

Klimat

I Kathmandu får man under vintern räkna med kalla kvällar och nätter, omkring noll grader i december, januari och februari. På dagarna stiger temperaturen till 15-20 grader och det är ofta soligt. Från april till september ligger dagstemperaturen på 25-30 grader. I maj månad regnar det cirka 10 dagar (99 mm) och regnet når sin pik med monsun i juli med 21 regndagar (378 mm), för att sedan avta i augusti och september.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Nepal som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Nepal om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa in i Nepal behöver du visum, men eftersom det är lättast att köpa visum på flygplatsen när du anländer så har vi inte inkluderat visum i resans pris. Visum kostar:

 • För 15 dagar – $ 25
 • För 30 dagar – $ 30
 • För 90 dagar – $ 90

Observera att du behöver två passfoton.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din biljett ska bokas så att du anländer till Kathmandu från projektets startdag söndagen klockan 10.00 till projektets andra dag måndagen kl.06.00. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan efter antal veckor Kathmandu på lördagen från midnatt till söndagen 23:59 efter avslutat projekt. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Nepal. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev