Pris Från. 10700 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Passa på att upptäcka fantastiska Nepal med sina snötäckta bergstoppar, fantastiska djurliv och kultur. Samtidigt som du hjälper unga nepaleser att få en fot i världen genom att lära dessa unga engelska. Du har även möjlighet att undervisa i andra ämnen som du känner dig bekväm med. Nepal ger dig chansen att lära känna landet på ett djupare plan än en vanlig rundresa.

Volontärarbeta i skola i Nepal

 Elvira-Eriksson-Nepal-3

Pris från 6800 kr

 

Din roll som volontär

Skolorna ligger i Kathmandudalen– ett område som är välbesökt av turister och känt för sin skönhet. Du arbetar 5-6 timmar per dag och du kommer att arbeta på två olika projekt samtidigt, ett på förmiddagen och ett annat efter lunch.
På skolan undervisar du in engelska, men även i andra ämnen som du känner dig bekväm med. Helst ska du ha tidigare erfarenhet av undervisning men det är inte ett krav. Barnen är mellan 6 och 16 år gamla.
Du får även hjälpa till att driva de barnklubbar som finns på skolan och som är initierade av vår samarbetsorganisation. Aktiviteterna på klubbarna drivs av nepalesiska studenter och du hjälper dem med det. Exempel på aktiviteter är dans- och poesitävlingar, lekar och miljö- och hälsoprojekt.
Andra uppgifter du kan ha på en skola är:

  • Arrangera sportaktiviteter
  • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera

 

Projektets syfte

Volontärresan till Nepal ger dig chansen att lära känna landet på ett djupare plan än vid en vanlig rundresa. Du får arbeta med människor från andra delar av världen, vilket kan vara en utmaning när man är i en ny miljö. Men som alla utmaningar får den som antar dem mycket tillbaka. Programmet ger dig också insikter i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur.

Samarbetspartner

Projektet drivs av en icke-statlig organisation som har som syfte att gynna global förståelse och uppmuntra samarbeten mellan folk från olika länder. Tack var detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du blir hämtad på flygplatsen i Nepals huvudstad Kathmandu. Dag 2 efter ankomst får du en introduktion som pågår under en hel dag. Under introduktionen får du lära dig om Nepals religioner, kulturer, seder och historia. Men även om hur du tar dig fram i landet på ett säkert sätt. Du kommer även att få se dig om kring i Kathmandu och dess omgivning.

Boende och mat

Du kommer att bo med andra volontärer på ett volontärcenter i Kathmandu.  Frukost, lunch och middag ingår alla dagar, med undantag från eventuella utflykter där lunch inte ingår.

Fritid

I Nepal är söndag en ledig dag, det inkluderar ibland lördagar, men du som volontär arbetar 5 dagar i veckan. Då är det fritt fram att utforska omgivningen på egen hand eller helt enkelt bara njuta av tillvaron. Landet har många sevärdheter att erbjuda och det finns stora möjligheter att åka på utflykter.

Upplev mer

I Nepal finns det mycket man kan göra! Du kan till exempel uppleva den fantastiska naturen under en vandringstur, testa på paragliding, forsränning eller bungy jump. Det finns också många kända platser som kan vara spännande att besöka i Kathmandudalen bland annat Lumbini, platsen där det sägs att Buddah föddes och Sagarmatha nationalpark. Har du tur försiggår någon festival i landet när du är där!

Om landet

Inklämt mellan Indusdalens slättland och Himalayas bergskedjor ligger det lilla spirituella kungadömet Nepal. Landet är ett av världens fattigaste, men trots det är generositeten, värmen och glädjen hos nepaleserna stor. I Nepal finns mängder av kulturskatter, gamla tempel och några av världens bästa vandringsleder. Landet har en häpnadsväckande natur med tropisk djungel i söder och Himalayas berg i norr – Mount Everest stoltserar här med sina 8850 meter. Huvudstaden Kathmandu är i sig ett smärre mirakel – en nästan medeltida stad omgiven av fantasieggande bergsmassiv. Staden fascinerar med sin charm, mängder av tempel, kullerstensgränder, myllrande marknader, en fantastisk natur och ett behagligt klimat.

Projektplatser

Du kommer att bli placerad på ett projekt någonstans i Kathmandudalen. Exakt vart du blir placerad beror på behovet vid de olika projekten under just din volontärtid.

Klimat

I Kathmandu får man under vintern räkna med kalla kvällar och nätter, omkring noll grader i december, januari och februari. På dagarna stiger temperaturen till 15-20 grader och det är ofta soligt. Från april till september ligger dagstemperaturen på 25-30 grader. I maj månad regnar det cirka 10 dagar (99 mm) och regnet når sin pik med monsun i juli med 21 regndagar (378 mm), för att sedan avta i augusti och september.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod.
Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

För att resa in i Nepal behöver du visum, men eftersom det är lättast att köpa visum på flygplatsen när du anländer så har vi inte inkluderat visum i resans pris. Visum kostar:

  • För 15 dagar – $25
  • För 30 dagar – $ 30
  • För 90 dagar – $ 90

Observera att du behöver två passfoton.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din biljett ska bokas så att du anländer till Kathmandu från projektets startdag söndagen klockan 10.00 till projektets andra dag måndagen kl.06.00. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan efter antal veckor Kathmandu på lördagen från midnatt till söndagen 23:59 efter avslutat projekt. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Nepal. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev