Asian Wildlife

Pris Från. 7100 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

Hjälp till att rehabilitera djur på detta magnifika projekt i fantastiska miljöer! Förlust av livsmiljöer är det största hotet som djurlivet står inför i Thailand. Centret har gett skydd till flera olika vilda djur, vissa av dem för en kort period, och för vissa av dem kommer de ges skydd livet ut. Njut av den uppfriskande skogsluften, de fina vyerna över kullarna och det sprudlande djurlivet. Välkommen till Thailand!

Volontärarbeta med vilda djur i Thailand

11

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

 

Din roll som volontär

Det finns en mängd olika djur på centret; flera olika makaker, sex arter av gibbonapor, små och stora kattdjur, sol –och månbjörnar, krokodil och exotiska fåglar. Personal och volontärer ser huvudsakligen till att djuren har mat och att de får i sig vätska som de ska, men arbetar även kontinuerligt med att förbättra och restaurera centret.
Asian Wildlife och Elephant Rehabilitation projekten är båda i samma nationalpark och som volontär får man chansen att se djuren på båda projekten då det är i samma område. Ibland sker det att man har för ont om volontärer på ett av projekten och då ges chansen att testa på att arbeta med det andra projektet under en dag.

Uppgifter som volontär på centret

  • Mata djuren
  • Hålla rent i djurens inhägnader
  • Assistera vid byggande av boende för djuren samt centret i helhet
  • Assistera djurskötarna vid vård av djuren
  • Jobba med återplantering av skog
  • Föreläsa & utbilda skolelever som besöker centret

Uppgifterna i volontärprojektet är inte strikta. All form av hjälp uppskattas och kan du utveckla metoder, arbetsuppgifter eller något annat så tas dessa förslag emot med öppna armar. Kom ihåg att det är din fantasi och din kreativitet som avgör hur mycket du lär och ger under din volontärperiod.

Som volontär kommer du att bli ombedd att hjälpa till vid underhållsarbetet av elefanternas inhägnader och områdena omkring, eller hjälpa till att utveckla centret. Det finns också andra djur som räddats bl. a. hundar och andra djurarter. På centret finns det i dagsläget två olika hundflockar som volontärerna turas om att ta hand och om.

Projektet syfte

Syftet med projektet är att ta hand om djuren, att hjälpa dem att återhämta sig och att samtidigt låta dem göra det i en så naturlig miljö som möjligt.
Sedan 2001 hjälper projektet vilda djur som olagligt hållits som husdjur eller som farit illa ute i det vilda. Ofta kommer djuren från hemska förhållanden så som vanvård, misskötsel etc. Här har du chansen att vårda djuren på olika sätt och önskan är att låta dem återvända till det vilda och om inte det är möjligt, få leva under så naturliga förutsättningar som möjligt på centret.

Samarbetspartner

Projektet startades år 2001 med målet att förbättra livsvillkoren för både djur och människor i området. Idag tar man hand om skadade djur, röjer, planterar och försöker skapa medvetenhet om naturens mångfald och ekologiska sammanhang. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en trygg och meningsfull upplevelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Bangkok där du möts av personal från vår lokala samarbetsorganisation. Resan från flygplatsen till projektet tar ca 2-4 timmar beroende på trafik. Programmet startar med en introduktion om thailändska seder och allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet.

Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till eventuella egna utflykter före och efter projekttiden.

Boende och mat

Alla volontärer bor i små stugor/bungalows. Det är enkla rum som delas utav två personer, dock finns det även några 3-4 bäddsrum. Alla stugorna har ett badrum med västerländsk toalett och dusch med kallt vatten. Vid huvudbyggnaden finns det också extra rum när centret är fullt med volontärer, dessa rum delar man badrum & toalett,  Alla rum har en fläkt.

Det erbjuds tre måltider om dagen. Lunch och middag tillagas av thailändska kockar, främst thailändska rätter med europeiska inslag emellanåt. De kan ordna vegetarisk/vegansk och andra speciella dieter. Har man nöt allergi, kan tyvärr inte projektet garantera nötfrimat, laktos & gluten är ok. Obs! Detta måste anmälas i innan avresa.

Fritid

Som volontär kommer du att jobba sex dagar i veckan från morgon till kväll, ca kl. 18 med en längre lunchrast inräknat. Den lediga dagen du har under veckan kommer du att få välja själv när du är på plats på centret.
När du inte arbetar är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du resa iväg går det bra. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter under din lediga dag. För dig som vill njuta av sol och bad så ligger Hua Hin och Cha Am ca en timmes resa från projektet.

Önskar du besöka Thailands största nationalpark, Kaeng Krachan, ligger detta ca 40km bort.

Närmaste by hittar du ca 10 minuters gångväg från projektet, här finns en del butiker där man kan köpa snacks och dryck. Det finns tre internetcaféer med bra förbindelse. Varje måndag och söndag är det en ”night market” där man kan köpa mat, kläder och andra småsaker.

Känner du för att ta de lugnt på projektet finns det TV med dvd i huvudbyggnaden där man kan ta de lugnt och se på film eller umgås med andra volontärerna. Bra tips är att ha med egen laptop med filmer och serier.

Om landet

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Thailand längre än 30 dagar behöver du visum.  Resenären ansvarar själv för att ansöka om visum, information och hur du går till väga finns på  Thailändska ambassadens hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer till Bangkok dagen före projektet startar, det vill säga en söndag mellan kl: 05:30 – 14:00, anländer man efter detta behöver man ordna på egen hand övernattningen i Bangkok. Din hemresa ska bokas från Bangkok på lördag alt. söndagen efter avslutat projekt. Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Vaccinationer

Vaccinationer mot difteri, stelkramp och polio (DTP) och även för hepatit A och B är obligatorisk och utan dem du inte kommer att tillåtas att arbeta på projektet.
För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Thailand. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

 

 

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev