Pris Från. 9500 SEK

THAILAND, SYDOSTASIEN

Barnhem för föräldralösa barn utanför Bangkok

Thailand bjuder på fascinerande kulturer, otrolig gästfrihet och underbar natur. En och en halv timme utanför Bangkok, i Samut Songkhram provinsen, är projektets barnhem beläget. Ett hem för utsatta och övergivna föräldralösa barn i åldrarna 2-17 år. I närheten ligger en skola som barnen går på, både här och på barnhemmet saknas personal. Under dina volontärveckor kan du göra stor skillnad för både barnen och personalen. De som arbetar på barnhemmet och skolan pratar dålig engelska… så var beredd på utmaningar som kräver mycket kroppsspråk. Tålamod, kärlek och att finnas till hands är ovärderligt för dessa barn.

Projektets syfte

Projektet och barnhemmet drivs av en icke-statlig organisation i samarbete med en kvinna som heter Chanida, och har funnits i över 14 år. Syftet med barnhemsprojektet är att ge skydd och erbjuda hjälp för att motverka att barnen hamnar på gatan. Man arbetar med att bygga upp barnens självförtroende och psykiska välbefinnande för att ge dem en andra chans att skapa sin egen framtid.

Chanida har själv arbetat som volontär tillsammans med sin man i över 20 år. Hon kallar sin del av projektet för ”Future Focus- Training for Tomorrow”, och fokuserar på att ge barnen någon form av utbildning. De satsar engelskläger och rekryterar lärare i engelska till projektet. Allt handlar om barnen och deras framtid!

Volontärarbete

Din viktigaste uppgift är att stötta och uppmuntra barnen. Det bor cirka 60 barn i åldrarna 2–17 år på barnhemmet, med möjlighet att gå i närliggande skola. På förmiddagarna hjälper du till med att hålla två lektioner (främst i engelska). På eftermiddagarna hjälper du till med läxläsning, och andra dagliga aktiviteter eller drar igång sång och lek med barnen. Dina arbetstider är ganska flexibla, 6–8 timmar per dagen, sex dagar i veckan.

Volontärarbetet på projektet är en utmaning och kräver tålamod, då barnen har råkat illa ut psykiskt och fysiskt. Du kan göra stor nytta men det krävas egna initiativ. Ge inte upp ifall du stöter på motgångar utan vänd dig till din projektkoordinatorn på plats.

Exempel på volontäraktiviteter:

  • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sånger och teckning
  • Hålla i lektioner och undervisa i engelska på den lokala skolan
  • Hjälpa till med läxläsning
  • Ta hand om de mindre barnen på morna och kvällar

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Bangkok med ankomst tisdag senast kl. 12:00, samma dag som dina volontärveckor startar. Din hemresa bokar du till lördag alternativt söndag efter dina volontärveckor är avslutade (sista arbetsdag fredag).

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

På flygplatsen möts du upp av personal från projektet. Du åker sedan till projektet, cirka 1,5 timmars resa från Bangkok. Transfer från projektet till flygplatsen inför din hemresa ingår också i resans pris.

Introduktion

Dina volontärveckor startar med en introduktion om thailändska seder och förberedelser inför din tid på projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i ett volontärhus som du delar med andra volontärer. Varje rum har två våningssängar (fyra sängplatser) och eget badrum, med bra thailändsk standard. Om du reser tillsammans med en familjemedlem eller kamrat kan vi ordna så att ni bor tillsammans. Under högsäsong finns det två separata volontärboenden i närheten av varandra, uppdelat killar och tjejer. Förbered dig på att du får handtvätta dina kläder själv.

MÅLTIDER
Tre måltider om dagen ingår. Maten kommer från en lokal restaurang i närheten och är anpassad till volontärerna för att inte vara allt för kryddstark. Det thailändska ordet för ”äta” är ”gin khao” vilket betyder ”äta ris”. I Thailand består varje mål mat av ris tillsammans med en eller flera sidorätter.

WI-FI / INTERNET
På boendet finns inget wi-fi, men du kan gå till ett café som ligger i närheten för gratis wi-fi. Du kan också få tillgång till wi-fi på biblioteket intill skolan, förutom på skollov då det är stängt. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna och Thailand på egen hand. Vill du göra en resa går det bra, men meddela din arbetsplats i förväg om du behöver ha lediga dagar. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter. Varför inte göra en utflykt till Bangkok för sightseeing? Om du vill kan du ta dig till Khao Yai National Park, två dagar och två nätter, för att uppleva tropiska djur som asiatiska svartbjörnar, tigrar och elefanter. I parken finns även vattenfallet Heo Suwat – känt från filmen ”The Beach”. För dig som vill njuta av sol och bad ligger badorterna Hua Hin och Cha Am endast en timmes resa från projektet.

Upplev mer i Thailand

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Thailand som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Thailand för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare kan du stanna i Thailand upp till 30 dagar utan visum. För vistelser över 30 dagar ansöker du på egen hand om visum på Thailändska ambassadens hemsidaOBS! Gör din visumansökan i god tid före din avresa.

SÖK VISUM HÄR


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Thailand. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

OBS! Reser du med barn tänk på vaccinationer mot barnsjukdomar.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev