Chat with us, powered by LiveChat

Child Protection Home

Pris Från. 9200 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

En och en halv timme från Bangkok, i Samut songkhramprovinsen, finns ett hem för särskilt utsatta och övergivna barn. Här kan du som volontär hjälpa barnen med sina läxor, undervisa i engelska och leka med dem. Egna initiativ är välkomna och din fantasi sätter gränsen vad du kan bidra med.

Volontärarbeta på barnhem i Thailand

bild1-20

Din roll som volontär

Barnhemmet tar hand om övergivna barn, barn som blivit psykiskt eller fysiskt misshandlade av sin familj eller människor i deras närhet. Det bor cirka 60 barn på hemmet i åldrarna 2-20år. Barnen har möjlighet att gå i skolan som ligger i närheten. Det saknas personal på barnhemmet samt skolan och de som arbetar där pratar dålig engelska. Var beredd på att använda mycket kroppsspråk!

Du arbetar på morgonen och är sedan ledig några timmar för att därefter fortsätta ditt arbete på eftermiddagen. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att undervisa i engelska, vara en hjälpande hand oavsett om hur gammalt barnet är. Eftersom att barnen är i så olika åldrar har de också olika intressen. De yngre barnen kanske uppskattar mer att leka eller pyssla medan de äldre kanske pratar mer för att öva sin engelska eller spelar spel, i vilket fall så är du där för att stötta och uppmuntra alla!

Uppgifter som volontär på Child Protection Home

  • Skapa en lekfull miljö och uppmuntra barnens kreativitet genom pedagogiska lekar, spel, sång, teckning med mera
  • Undervisa engelska/hålla i lektioner
  • Hjälpa barnen med exempelvis läxor, under eftermiddagen
  • Följa med till skolan och hjälpa till med undervisning i framförallt engelska
  • Ta hand om de mindre barnen morgon och kväll.

Det är en utmaning att vara volontär i Thailand. Du kan göra stor nytta men räkna med att det kan krävas egna initiativ för att du ska lyckas bra. Tänk även på att arbetet kräver tålamod, då detta handlar om barn som har råkat illa ut, psykiskt och fysiskt. Ge inte upp ifall du stöter på motgångar utan vänd dig med dina frågor eller synpunkter till din gruppledare på plats. Det finns en projektkoordinator som kan hjälpa dig att hitta lösningar som passar både dig själv och de människor du arbetar tillsammans med. Vänta inte med detta till den formella utvärderingen! Dina arbetstider är ganska flexibla, ca 6– 8 timmar om dagen, sex dagar i veckan. Behovet finns främst på helger, då det är kort om övrig personal.

Gruppresa 
På detta projekt erbjuder vi gruppresor vid några tillfällen per år. Normalt sätt är det flera volontärer på plats, men för att försäkra dig om att starta tillsammans med andra så väljer du med fördel ett av följande datum (minimum volontärtid 2 veckor): 
 
Avgång sommar: 10 juli 2018 
Avgång vinter: 19 januari 2019

Projektets syfte

Då inga effektiva lagar finns i Thailand för att skydda barn är syftet med Child Protection Foundation att ge skydd och erbjuda hjälp så att barnen inte hamnar på gatan. Här jobbar du med att bygga upp barnens självförtroende och satsa på deras psykiska välbefinnande för att på så sätt ge dem en andra chans att skapa sin egen framtid.

Samarbetspartner

Projektet och barnhemmet drivs i samarbete med en kvinna vid namn Chanida, och har funnits i över 14 år. Det är en icke-statlig organisation som har som syfte att arbeta med projekt som gynnar den lokala befolkningen. Chanida själv har arbetat som volontär, tillsammans med sin man, i över 20 år. Hon kallar sin del av projektet för “Future Focus- Training for tomorrow”. De fokuserar då, förutom att samla in mat till hemmet och uppmuntra den thailändska kommunen till donationer, på att ge barnen någon form av utbildning. De satsar bland annat på att starta engelskläger och de rekryterar lärare i engelska till projektet. Allt handlar om barnen och deras framtid!

Projektet har också adopterat en fattig skola i området som man stöttar med pengar och engelskaundervisning.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Bangkok där du möts av personal från vår lokala samarbetsorganisation. Du åker sedan cirka en och en halv timme till projektet. Programmet startar med en introduktion om thailändska seder och allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet. Vi rekommenderar att du har ordnat dina praktiska göromål innan du anländer till hemmet då det finns begränsade faciliteter såsom telefon, bank och affärer i närheten. När volontärjobbet är slut ingår transport tillbaka till Bangkoks flygplats. Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till egna utflykter före och efter projekttiden.

Boende och mat

Du bor i ett separat volontärhus tillsammans med andra volontärer, under högsäsong finns det två separata volontärboenden (uppdelat killar & tjejer), husen är i närheten av varandra. Det är två rum med två våningssängar med eget badrum. Barnen bor precis intill. Standarden är inte som i Sverige men håller bra thailändsk klass. Om du åker tillsammans med en familjemedlem eller kamrat kan vi arrangera så att ni bor tillsammans. Förbered dig även på att du får handtvätta dina kläder själv.

Det finns inget trådlöst nätverk på projektplatsen. Vill du använda internet kan du ta med din dator och köpa så kallade aircards.

I Thailand äter man vanligtvis tre mål mat om dagen och varje mål består av ris tillsammans med en eller flera sidorätter. Din mat kommer från en lokal restaurang i närheten. Det thailändska ordet för ”äta” är ”gin khao” vilket just betyder ”äta ris”. Maten är anpassad till volontärerna och är inte speciellt kryddstark eftersom utlänningar brukar få problem med magen av sådan mat. Vill du kan du alltid krydda lite extra själv.

Fritid

När du inte arbetar är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du resa iväg går det bra. Då ska du bara i förväg meddela din arbetsplats att du behöver ta ledigt de dagar du planerar att vara borta. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter under helgerna. Varför inte bege dig ut på sightseeing i Bangkok?

Upplev mer

Vill du, kan du ta dig till Khao Yai National Park i två dagar och två nätter. Här kan du få se tropiska djur som den asiatiska svartbjörnen, tiger och elefant! I parken finns även vattenfallet Heo Suwat – känt från filmen ”The Beach”. För dig som vill njuta av sol och bad så ligger Hua Hin och Cha Am ca en timmes resa från projektet.

Om landet

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar. Projektet ligger en och en halv timme söder om Bangkok, närmare bestämt i Samut songkhramprovinsen i de centrala delarna av Thailand.

Praktiskt

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Thailand som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Thailand om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Thailand längre än 30 dagar behöver du visum. Visum ingår inte i resan pris men du har möjlighet att köpa till visum när du bokar din resa. Visum till Thailand kostar 585kr inklusive visumavgift, porto, ansökningshandlingar och information om de dokument du behöver. Du skickar din ifyllda ansökan till Volontärresor och vi sköter sedan kontakterna med landets ambassad.

Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna och passet är Volontärresor tillhanda i god tid, dvs senast 5 veckor före avresa.

Om du väljer att ordna visum själv så finns informaion om hur du går till väga på respektive ambassads hemsida.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris.

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse.  Din slutdestination är Bangkok. Boka din biljett så att du anländer tidigt samma dag som projektet börjar, dvs tisdag. Ankomst senast klockan 12.00.

Din sista arbetsdag är på fredagen efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan till dagen efter, dvs lördagen, alternativt söndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Alternativ B – Flyg, visum och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa, visum och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Thailand. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev