Elephant Rehabilitation

Pris Från. 8000 SEK

  • Alltid Resegaranti
  • Hjälp & Support
  • 1-24 Veckors resa

I en fantastisk miljö har du möjlighet att arbeta med en av världens mest magnifika varelser, elefanten. Elefanternas situation ser inte så bra ut just nu i Thailand och i övriga världen. Det är inte bara de vilda elefanterna som står inför faror som tjuvskytte och förlust av livsmiljöer, utan det är även de ”tama” elefanterna. Det finns mycket att göra för att stoppa lidandet för dessa underbara varelser.

Volontärarbeta med elefanter i Thailand

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

 

Din roll som Volontär

Projektet stödjer inte ridning av elefanter – många av projektets räddade elefanter har utstått årtionden av slitsamt arbete som elefantridning för turister och de har använts för andra attraktioner. Centret är deras fristad där de inte längre behöver utföra något arbete eller andra uppgifter som är onaturliga för dem.
Asian Wildlife och Elephant Rehabilitation projekten är båda i samma nationalpark och som volontär får man chansen att se djuren på båda projekten då det är i samma område. Ibland sker det att man har för ont om volontärer på ett av projekten och då ges chansen att testa på att arbeta med det andra projektet under en dag.

Uppgifter som volontär på elefantcentret

  • Tvätta elefanter
  • Samla mat och mata elefanterna
  • Gå på promenader
  • Städa deras inhägnader

Ungefär två gånger i veckan gör volontärerna en utflykt för att skörda mat för elefanterna, vanligtvis bananträd och ananas. Volontärerna bör vara beredda på hårt fysiskt arbete.

Som volontär kommer du att bli ombedd att hjälpa till vid underhållsarbetet av elefanternas inhägnader och områdena omkring, eller hjälpa till att utveckla centret. Det finns också andra djur som räddats bl. a. hundar och andra djurarter. På centret finns det i dagsläget två olika hundflockar som volontärerna turas om att ta hand om.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att ta hand om djuren, att hjälpa dem att återhämta sig och att samtidigt låta dem göra det i en så naturlig miljö som möjligt.
Istället för att gå upp och ner på stressiga stadsgator och bära turister på ryggen tillbringar nu elefanterna på projektet sina dagar i naturen och står på jord eller gräs istället för betong eller asfalt, andas in bra luft istället för avgaser, äter så mycket de vill ihop med de andra elefanterna och vårdas utav erfaren personal och veterinärpersonal.

Samarbetspartners

Projektet startades 2001 med målet att förbättra livsvillkoren för både djur och människor i området. Idag tar man hand om skadade djur, röjer, planterar och försöker skapa medvetenhet om naturens mångfald och ekologiska sammanhang. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en trygg och meningsfull volontärupplevelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Bangkok där du möts av personal från vår lokala samarbetsorganisation. Resan från flygplatsen till projektet tar ca 2-4 timmar beroende på trafik. Programmet startar med en introduktion om thailändska seder och allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet.

Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till eventuella egna utflykter före och efter projekttiden.

Boende och mat

Alla volontärer bor i små stugor/bungalows. Det är enkla rum som delas utav två personer, dock finns det även några 3-4 bäddsrum. Alla stugorna har ett badrum, med västerländsk toalett och dusch med kallt vatten. Vid huvudbyggnaden finns det också extra rum när centret är fullt med volontärer, dessa rum delar man badrum & toalett.  Alla rum har en fläkt.

Det erbjuds tre måltider om dagen. Lunch och middag tillagas av thailändska kockar, främst thailändska rätter med europeiska inslag emellanåt. De kan ordna vegetarisk/vegansk och andra speciella dieter. Har man nöt allergi, kan tyvärr inte projektet garantera nötfrimat, laktos & gluten är ok. Obs! Detta måste anmälas i innan avresa.

Fritid

På centret har man en ledig dag, vilken dag du är ledig under veckan, får du själv välja.
När du inte arbetar är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du resa iväg går det bra. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter under dina lediga dag. För dig som vill njuta av sol och bad så ligger Hua Hin och Cha Am ca en timmes resa från projektet. Ett nytt shoppingcenter i Hua Hin kan ni åka till som en utflykt, eller att se miljoner fladdermöss i grottor före solnedgång följt av en tur till Cha Ams nattmarknad.
Önskar du besöka Thailands största nationalpark, Kaeng Krachan, ligger detta ca 40km bort. Här kan du njuta av solnedgång från en utav restaurangerna på plats.

Närmaste by från projektet hittar du efter 10 minuters gångväg, här finns en del butiker där man kan köpa snacks och dryck. Det finns tre internetcaféer med bra förbindelse. Varje måndag och söndag är det en ”night market” där man kan köpa mat, kläder och andra småsaker.

Känner du för att ta de lugnt på projektet så finns det ett allmänt vardagsrum i huvudbyggnaden där man kan ta de lugnt och umgås med de andra volontärerna. Bra tips är att ha med egen laptop med filmer och serier.

En heldagsutflykt man kan göra är att resa till Kuiburi National Park och åka runt i parken för att från en bil försöka se några av de 230 vilda elefanterna som strövar i området, En verkligt häftig upplevelse att få vara med om.

Om landet

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Thailand längre än 30 dagar behöver du visum.  Resenären ansvarar själv för att ansöka om visum, information och hur du går till väga finns på  Thailändska ambassadens hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din biljett ska bokas så att du anländer till Bangkok dagen före projektet startar, det vill säga en söndag mellan kl: 05:30 – 14:00, anländer man efter detta behöver man ordna på egen hand övernattningen i Bangkok. Din hemresa ska bokas från Bangkok på söndagen efter avslutat projekt. Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Vaccinationer

Vaccinationer mot difteri, stelkramp och polio (DTP) och även för hepatit A och B är obligatorisk och utan dem du inte kommer att tillåtas att arbeta på projektet.
För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Thailand. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta.

 

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev