Pris Från. 10400 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Vill du uppleva Thailand men samtidigt bidra med din tid på ett givande sätt för att hjälpa andra? Vill du dela med dig av din kärlek och erfarenheter och få uppleva en fantastisk gästfriheten? Då är volontärarbete i Thailand något för dig! Chiang Mai i norra delen av Thailand hittar du storslagna bergslandskap, spännande vildmarksaktiviteter och månghundraåriga tempel.

Volontärarbeta med barn i Thailand

 14464568639_8806b1d985_o

Din roll som volontär

Vi söker personer som är villiga att ge stort engagemang för att hjälpa andra som är mindre lyckligt lottade än vi i Sverige. Vi vill ha volontärer som är entusiastiska, som arbetar som ett team, men som också kan arbeta bra själva.

Dessa barn går till skolan enligt vanliga rutiner och som volontär hjälper du dessa barn varje dag för att förbättra deras levnadssätt. Omfattande och individuellt stöd hjälper barnen att glömma stressen i vardagen och ensamheten som är en brytfaktor för ett barn att nå hans/hennes fulla potential.

Uppgifter som volontär på ett daghem kan vara:

 • Hjälp med läxor i olika ämnen
 • Hjälpa till i förskoleklass
 • Arrangera musikklasser
 • Individuella konversationer för att utveckla kommunikationsförmågan
 • Fritidsaktiviteter, spel, sång etc.
 • Hjälpa till att mata bebisar och ta med dem på en promenad runt i lokalerna (om volontärer har erfarenhet och behövs)
 • Hjälpa till med pedagogiska lektioner för barn mellan 1-3 år gamla

Projektets syfte

Som volontär ger du ett betydande bidrag till människor i Thailand genom ditt engagemang. Människorna i det thailändska samhället ger sitt bidrag till volontärerna genom att öppna sina liv och hjärtan och din närvaro leder så småningom till tillväxt och utveckling.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner har gett reseupplevelser till internationella volontärer i över ett decennium i Indien, Nepal & Thailand.  Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Nöjd Kund Garanti

Vår samarbetspartner har gedigen erfarenhet av att välkomna volontärer till sina projekt i Thailand och kan med självförtroende intyga att de varje vecka har nöjda resenärer på sina olika projektplaceringar. Deras hängivelse att ge bästa upplevelsen till sina volontärer återspeglas i den Nöjd Kund Garanti som de implementerat, för ett erbjuda kvalitet och trygghet hos resenär.

Som resenär till detta projekt kan du känna dig säker på att lokal samarbetspartner kommer att göra sitt yttersta för att leverera ett program som stämmer överens med dina förväntningar och där du känner dig väl omhändertagen. Vår partner garanterar att om de, efter att fått chans att lösa uppkomst av ett problem under din vistelsetid men inte har löst det till din fulla belåtenhet, som kompensation erbjuder en dubbel återbetalning av din volontärresa*

*Dubbel återbetalning av programkostnad om du i tidigt skede meddelar ett problem och upplever att lokala koordinatorer inte löser det på ett tillräckligt tillfredställande tillvägagångssätt.

*Gäller från att du hämtas på flygplats till att du tar avsked vid slutet av programmet på destinationen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Chiang Mai Airport där du möts av personal från vår lokala samarbetspartner. Programmet startar med en introduktion om allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet.

När volontärtiden är slut ingår transport tillbaka till flygplatsen. Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till egna utflykter före och efter projekttiden.

Boende och mat

Boende för volontärer finns i Amphure Muang, ett område i Chiang Mai. Området är lugnt och stillsamt för volontärer att kunna slappna av och delta i sina projekt. Måltider som ingår är frukost, lunch och middag.

Huvudbyggnaden erbjuder en lugn och avkopplande plats med:

 • Gemensamt vardagsrum med satellit-TV
 • Internet
 • Rum med delade badrum
 • Matplats
 • Trädgård

För volontärens bekvämlighet och säkerhet, finns det även följande personal på plats på boendet:

 • Platschef, fungerar som en administratör av området och ansvarig för säkerhet och välbefinnande av deltagarna.
 • Stödpersonal, såsom kock, städpersonal, transportansvarig etc.

Fritid

När du inte arbetar är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du resa iväg går det bra. Då ska du bara i förväg meddela din arbetsplats att du behöver ta ledigt de dagar du planerar att vara borta. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter under helgerna. Chiang Mai har mycket att erbjuda allt från shopping, restauranger till vandring uppe i bergen, forsränning med mera.

Upplev mer

Thailand är ett land som har mycket att erbjuda. Här finns det något för alla, våra lokala samarbetspartners hjälper gärna till att boka eventuella utflykter på plats.

Om landet

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar.

Praktiskt

Ansökningsblankett och utdrag ur brottsregistret

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Thailand som förberedelse för din placering.

Dessutom måste du bifoga ett utdrag ur polisens brottsregister, ett krav från Thailand om man vill jobba med barn och ungdomar. Det kostar 192 kronor att få utdraget hemskickat.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Thailand längre än 30 dagar behöver du visum.  Resenären ansvarar själv för att ansöka om visum, information och hur du går till väga finns på  Thailändska ambassadens hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din biljett ska bokas så att du anländer till Chiang Mai från projektets startdag måndagen klockan 10.00 till projektets andra dag tisdagen kl.06.00. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan efter antal veckor från Chiang Mai på söndagen från midnatt till måndag 23:59 efter avslutat projekt. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Thailand. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev