Undervisning Chiang Mai

Pris Från. 2600 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Sawadee kaa (Välkommen) till Thailand! Här har du chansen att använda dina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa unga själar att utvecklas och få en bättre framtid. Våga ta steget att vara en extralärare, eller varför inte hålla dina egna lektioner på plats? Här är möjligheterna oändliga.

Volontärarbeta med undervisning i Thailand

 IMG_6677

Pris från 9700 kr

Din roll som volontär

Volontärer deltar i förbättring av olika ämnen för elever, särskilt inom ämnena engelska, matematik, konst och hantverk. För att uppmuntra fler volontärer att delta i programmet, ger vi detaljerade arbetsböcker och riktlinjer för undervisningen. Volontärerna hjälper till med undervisning genom kreativa och interaktiva undervisningsmetoder som gör lärandet intressant och roligt. Att särskilt förmedla kunskaper i engelska är extremt bra för barnens utbildning och framtid!

Vi arbetar med flera olika skolor i Chiang Mai och även två skolor där man undervisar munkar. På skolorna kan det vara mellan 200-500 elever per skola och endast 1-3 engelska lärare. Vilket gör att volontärerna är en behövlig resurs på skolorna.

Uppgifter som volontär på undervisning kan vara:

 • Undervisning i engelska, matematik och sociala färdigheter
 • Spel och sportaktiviteter
 • Extra hjälp för de som behöver detta
 • Roliga aktiviteter som stimulerar barnen
 • Skapa lekar som barnen lär sig utav samtidigt

Projektets syfte

Volontärerna ger ett betydande bidrag till barnen i Thailand genom deras engagemang. Människorna i det thailändska samhället ger sitt bidrag till volontärerna genom att öppna sina liv och hjärtan, och volontärens närvaro leder så småningom till tillväxt och utveckling.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner har gett reseupplevelser till internationella volontärer i över ett decennium i Indien, Nepal & Thailand. Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Chiang Mai där du möts av personal från vår lokala samarbetspartner. Programmet startar med en introduktion om allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet.

När volontärtiden är slut ingår transport tillbaka till flygplatsen. Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till egna utflykter före och efter projekttiden.

Boende och mat

Boende för volontärer finns i Amphure Muang, ett område i Chiang Mai. Området är lugnt och stillsamt för volontärer att kunna slappna av och delta i sina projekt. Måltider som ingår är frukost, lunch och middag.

Huvudbyggnaden erbjuder en lugn och avkopplande plats med:

 • Gemensamt vardagsrum med satellit-TV
 • Internet
 • Matplats
 • Trädgård

För volontärens bekvämlighet och säkerhet, finns det även följande personal på plats på boendet:

 • Platschef, fungerar som en administratör av området och ansvarig för säkerhet och välbefinnande av deltagarna.
 • Stödpersonal, såsom kock, städpersonal, transportansvarig etc.

Fritid

När du inte arbetar är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du resa iväg går det bra. Då ska du bara i förväg meddela din arbetsplats att du behöver ta ledigt de dagar du planerar att vara borta. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter under helgerna.

Upplev mer

Thailand är ett land som har mycket att erbjuda. Här finns det något för alla, våra lokala samarbetspartners hjälper gärna till att boka eventuella utflykter på plats.

Om landet

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Thailand längre än 30 dagar behöver du visum.  Resenären ansvarar själv för att ansöka om visum, information och hur du går till väga finns på  Thailändska ambassadens hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Din biljett ska bokas så att du anländer till Chiang Mai från projektets startdag måndagen klockan 10.00 till projektets andra dag tisdagen kl.06.00. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan efter antal veckor från Chiang Mai på söndagen från midnatt till måndag 23:59 efter avslutat projekt. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Thailand. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev