Välkommen till Thailand - Äldrevård Chiang Mai

IMG_6622

Äldrevård Chiang Mai

Topp

Introduktion

Brinner du för att hjälpa andra och stärka människors självförtroende? Då är detta projektet för dig!

Pris från 9300:-

Din roll som volontär

Här är du en ovärderlig resurs på ett äldreboende i Chiang Mai. Du hjälper till i de dagliga rutinerna och umgås med de som bor på äldreboendet. Behoven varierar från person till person.

Uppgifter som volontär på äldreboendet kan vara:

 • Assistera personal i dagliga rutiner
 • Hjälpa personer som behöver assistans med sina dagliga aktiviteter
 • Gå på promenader med de äldre
 • Hjälpa till med städning och underhåll av boendet
 • Undervisa i hälsofrågor

Projektets syfte

Du som volontär ger ett betydande bidrag till människor i Thailand genom ditt engagemang. Människorna i det thailändska samhället ger sitt bidrag till dig genom att öppna sina liv och hjärtan och din närvaro leder så småningom till tillväxt och utveckling.

Samarbetspartner

Vår samarbetspartner har gett reseupplevelser till internationella volontärer i över ett decennium i Indien, Nepal & Thailand.  Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse som volontär. Det är en garanterat meningsfull vistelse, såväl för dig som volontär som för lokalbefolkningen.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du flyger till Chiang Mai där du möts av personal från vår lokala samarbetspartner. Programmet startar med en introduktion om allmänna tips som förbereder dig för din tid på projektet.

När volontärtiden är slut ingår transport tillbaka till flygplatsen. Eftersom både mat, boende och lokala transporter ingår i din vistelse behöver du bara extrapengar till egna utflykter före och efter projekttiden.

Boende och mat

Boende för volontärer finns i Amphure Muang, ett område i Chiang Mai. Området är lugnt och stillsamt för volontärer och där kan du slappna av och delta i ditt projekt. Måltider som ingår är frukost, lunch och middag.

Huvudbyggnaden erbjuder en lugn och avkopplande plats med:

 • Gemensamt vardagsrum med satellit-TV
 • Internet
 • Matplats
 • Trädgård

För volontärens bekvämlighet och säkerhet, finns det även följande personal på plats på boendet:

 • Platschef, fungerar som en administratör av området och ansvarig för säkerhet och välbefinnande av deltagarna.
 • Stödpersonal, såsom kock, städerska, transportansvarig etc.

Fritid

När du inte arbetar är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du resa iväg går det bra. Då ska du bara i förväg meddela din arbetsplats att du behöver ta ledigt de dagar du planerar att vara borta. Din projektkoordinator hjälper gärna till med tips om resmål och aktiviteter under helgerna.

Upplev mer

Thailand är ett land som har mycket att erbjuda. Här finns det något för alla, våra lokala samarbetspartners hjälper gärna till att boka eventuella utflykter på plats.

Om landet

Thailand är ett fantastiskt land! Bortom stränderna finns ett fascinerande land med spännande kultur och en enorm gästfrihet. I Thailand möter du såväl den buddhistiska som den muslimska kulturen och har möjlighet att besöka både regnskogar och paradisöar.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Thailand längre än 30 dagar behöver du visum. Visum ingår inte i resan pris men du har möjlighet att köpa till visum när du bokar din resa. Visum till Thailand kostar 585kr inklusive visumavgift, porto, ansökningshandlingar och information om de dokument du behöver. Du skickar din ifyllda ansökan till Volontärresor och vi sköter sedan kontakterna med landets ambassad.

Resenären ansvarar själv för att visumansökningarna och passet är Volontärresor tillhanda i god tid, dvs senast 5 veckor före avresa.

Om du väljer att ordna visum själv så finns information om hur du går till väga på respektive ambassads hemsida.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. Volontärresor samarbetar med Tranås resebyrå och när du bokar din resa får du ett reseförslag på en biljett via e-post. Om du är intresserad av deras förslag svarar du dem. Din slutdestination är Chiang Mai.

Avresor 2015: Boka din biljett så att du anländer samma dag som projektet börjar, dvs måndag. Anländer du någon dag tidigare, kommer du behöva ordna själv din transfer och övernattning.Din sista arbetsdag på projektet är en fredag efter de antal veckor som man valt att volontärarbeta. De ordnar transfer tillbaka till flygplatsen på söndagen från 20:00 fram till 10:00 på måndagen. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Avresa 2016: Din biljett ska bokas så att du anländer till Chiang Mai från projektets startdag måndagen klockan 10.00 till projektets andra dag tisdagen kl.06.00. Om du vill åka hem direkt efter projektets slut ska du boka hemresan efter antal veckor från Chiang Mai på söndagen från 20:00 till måndag 10:00 efter avslutat projekt.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Thailand. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Bildgalleri

Tillbaka till startsidan Tillbaka till Asien Tillbaka till Thailand

Besök oss i centrala Göteborg