Pris Från. 14600 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Ungefär 3 timmars bilfärd söderut från Irlands huvudstad Dublin ligger Cork, där de olika projekten äger rum. Här har du stora möjligheter att varje dag uppleva det riktiga Irland då du hela tiden arbetar nära lokala invånare, och din engelska kommer garanterat få ett rejält upplyft på detta volontärarbete.

Genom vår lokala organisation har du även en unik möjlighet att kombinera volontärarbete med att studera engelska, och du börjar då din resa med att läsa engelska under en veckas tid, under totalt 20 timmar. Under studieveckan bor man på homestay i antingen ett singel- eller dubbelrum, och du kommer få både frukost och lunch på plats.

Volontärarbeta med socialt och hållbart arbete på Irland

Pris från 14 100 kr

Din roll som volontär

Som volontär på Irland kan du välja mellan 4 olika spännande projekt där du kan arbeta med allt från sociala projekt till jordbruksarbete. Är du nyfiken på vad landet har att erbjuda men samtidigt vill ge en hjälpande hand till behövande lokala organisationer är det ett perfekt sätt att resa på.

Samtidigt som du är ett stort stöd på de projekt du väljer, kommer du genom att bara omge dig med lokalbefolkningen utveckla dig själv och din engelska otroligt snabbt.

Volontärprojekten

Hållbart farmarbete och café  – Boende i delat hus

Minimum – 3 veckor. Året runt – framförallt maj-september.

Det blir viktigare och viktigare med ett hållbart miljötänk, och här får du lära dig allt om hur man genom olika jordbruks- och trädgårdsmetoder bevarar den naturliga miljön.

På det här projektet arbetar du mitt i hjärtat av Irlands landsbygd, ungefär 45 minuter från Cork. Du är omringad av böljande kullar, berg, floder och vattenfall, vilket gör det här till en arbetsplats med en otroligt häftig omgivning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Trädgårdsarbete
 • Mata djur
 • Hjälpa till i caféet inne i Cork city – göra kaffe, kundservice, hålla caféet snyggt och prydligt.
 • Underhåll av gården.

Socialt projekt – hjälp människor med funktionsnedsättning – Bor i delat hus

Minimum – 4 veckor

Här kan du välja att ge en hjälpande hand till vuxna personer som har svårt för att klara det dagliga livet på egen hand. Som volontär arbetar man på ett center där de bor, och man har stora möjligheter att ge en extra guldkant på vardagen till dem.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Anordna aktiviteter som bio, restaurangbesök och shopping.
 • Dagligen assistera den befintliga personalen med omsorg, matlagning, städning och tvättning.

Välgörenhetsaffär – Bo hos en värdfamilj

Minimum – 3 veckor

Väljer du att arbeta som volontär på det här projektet kommer du hjälpa till att göra stor skillnad för människor som lever i fattigdom. Det finns både en välgörenhetsbutik och ett donationscenter där man kan välja att hjälpa till, och båda är belägna inne i staden.

Intäkterna från butiken är den största inkomstkällan för en organisation som ger stöd i form av vänskap och ekonomisk hjälp till de fattiga människorna i närområdet.

 • Försäljning av kläder
 • Sortera donationer till återvinning och butikshandel
 • Hjälpa till med ångrengöring av kläder
 • Hjälpa till med sortering och försäljning av böcker

Arbeta på center för ungdomar – Värdfamilj eller delad lägenhet

Minimum – 6 veckor

Är du energisk, utåtriktad, open-minded och älskar att arbeta i grupp, samtidigt som du får upptäcka ett helt nytt land? Då är detta projektet perfekt för dig!

Här kan du hjälpa till på olika center med aktiviteter för barn och ungdomar, läxhjälp och barnomsorg. Samtidigt som du är ett stort stöd för människorna på centret, kommer du märka att du själv utvecklas minst lika mycket.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hjälpa barnen med läxor
 • Hjälpa personalen med aktiviteter för barnen
 • Trädgårdsarbete
 • Administrativa uppgifter

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation som arbetar för alla människors lika värde, en hållbar miljö och som erbjuder utbildande projekt till alla våra volontärer.

Människorna som driver organisationen har lång och gedigen erfarenhet av de olika projekt som erbjuds, och har en stor passion för interkulturella utbyten. Under hela vistelsen finns de där som stöd för dig och hur du på bästa sätt kan bidra, allt för att din vistelse ska bli så bra som möjligt.

Hur bokar jag min volontärresa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du anländer på Cork’s flygplats där du blir upphämtad och körd till Sheilas Hostel som ligger inne i Cork centrum. Där kommer du att spendera första natten och allt du kan tänkas behöva som affärer och restauranger ligger i direkt anslutning till hostlet. Skulle du anlända till någon annan av flygplatserna (Dublin, Shannon, Kerry eller Waterford) måste du själv ordna med transfer. Från Dublin går direktbussar från flyplatsen till Cork, så det är väldigt smidigt att ta sig därifrån.

Första dagen har du tid att slappna av efter resan och att utforska staden, och är där några andra volontärer på plats som ska till samma projekt kommer ni att få möjlighet att kontakta varandra.

På morgonen efter kommer den lokala organisationen att möta upp dig i receptionen på hostelet och följa dig till Cork Volunteer Centre. Väl på plats får du och andra volontärer all information ni behöver inför er volontärtid, och ni kommer att få följa med på en härlig rundvandring i staden.

Därefter är det dags för var och en att åka till det projekt man valt att arbeta på, och du kommer få all hjälp med hur och var du ska åka. Du blir introducerad till din mentor på plats och om arbetsuppgifterna du ska ägna dig åt de kommande veckorna. Du kommer arbeta 5 dagar i veckan, och ungefär 35 timmar sammanlagt.  2 dagar i veckan har du alltid ledigt

Boende och mat

Beroende på vilket projekt och vilken period på året du väljer kommer du antingen bo i ett delat hus, i delad lägenhet eller hemma hos en värdfamilj. Priserna är baserade på delat hus, så vänligen kontakta oss för mer information om värdfamilj eller delad lägenhet.

Delat hus

Här delar du boende med andra volontärer från hela världen, och du kommer antingen ha ett singelrum eller dela rum med andra som är av samma kön. Det är ett roligt sätt att bo på och man har alltid någon att hänga med. På det här boendet får du alla måltider serverade.

Värdfamilj

Bor du hos en värdfamilj kommer du att hamna hos en familj som är noga utvald och som genomgått en grundlig valprocess, allt för att säkerställa att våra volontärer får en säker och rolig volontärtid. Familjerna kan vara allt från stora till små, föräldrar med små barn, äldre par eller ensamstående föräldrar, och alla kommer att förse dig med måltider och en riktig irländsk atmosfär. Vanligtvis får man sitt eget rum, men i vissa fall kan det vara att man delar med en annan volontär av samma kön.

Delad lägenhet

Här kan du bo i ett eget rum i en lägenhet som du delar med andra volontärer. Det är i en studentkorridor och är enbart tillgängligt under sommaren. När man bor här lagar man sin egen mat

Fritid under ditt volontärarbete

Irland är ett fantastiskt land att resa runt i, och på din lediga tid får du inte missa allt som landet har att erbjuda. Varför inte åka till den coola huvudstaden Dublin, till mysiga Galway på västkusten eller gå runt på upptäcktsfärd inne i Cork. Var du än åker kan vi försäkra dig om att du kommer hitta spännande gator med irländska pubar och shoppingstråk, lokala restauranger och häpnadsväckande landskap. Connemara, the ring of Kerry, the cliffs of Moher och the Guinness Storehouse i Dublin är bara 4 exempel på ställen som är värda ett besök.

Är du på plats på Irland under St. Patrick’s day i mitten av Mars kan du räkna med mycket festligheter runtom i hela landet och det är garanterat en häftig upplevelse. Det är Dublins största festival som årligen arrangeras och lockar hundratusentals turister.

Personalen på plats vet allt om omgivningarna och kommer kunna ge dig många tips på hur man enklast tar sig runt och på vad som finns att göra.

Om landet du ska volontärarbeta i

Irland är en underbar destination. Det är dessutom väldigt tryggt, säkert, vänligt och fyllt av historia och kultur. Överallt kan du hitta spännande städer eller spektakulära landsbygder – som gjort för en magisk rundresa. Historiska slott finns det gott om, och de ligger utspridda runt om i hela landet. I närheten av Cork ligger ett av dem – Blarney Stone, som helt klart är värt en visit. Behöver du sen en paus i allt turistande ska du inte missa att ladda batterierna på någon av alla irländska pubar du finner runt så gott som vartenda hörn, där du finner en unikt irländsk atmosfär. Det irländska folket är dessutom ett väldigt välkomnande, vänligt och hjälpsamt folk, och du kommer garanterat att få en fin upplevelse, var du än befinner dig.

För den naturintresserande finns det otroliga utsiktsplatser och vandrarstråk. Beara Way, Clare Coastal Walk Project och the wicklow way är tre områden som är som gjorde för vandring. 

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till projektet i Irland som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för att åka till Irland. Passet skall vara giltigt under hela din vistelse.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart.  Din biljett ska bokas så att du anländer till Cork Flygplats på samma dag som projektet startar, dvs en Måndag. Hemresa ska vara på antingen lördagen eller söndagen på din sista arbetsvecka. Arbetar du på projektet med hållbart farmarbete kan du även resa hem på måndagen efter projektets slut.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev