Pris Från. 14200 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Sommarprogram för ungdomar på Irland

Programmet

Är du mellan 15–17 år och vill spendera en del av ditt sommarlov på den gröna och vackra ön Irland? Denna sommaren kan vi på volontärresor tillsammans med vår lokala partner erbjuda två sommarprogram under perioderna 29 juni – 13 juli & 13 juli – 27 juli där du får chansen att volontärarbeta samt lära dig mer om Irland och dess fascinerande kultur.

Projekten är belagda i den charmiga lilla staden Clonmel, 2,5 timmars bilfärd söder om Dublin, och är noggrant utvalda av vår lokala partner. Du kommer kunna välja mellan olika projekt och du har möjlighet att deltaga på fler än ett under din tid på Irland. Under introduktionsdagen får du prata med din reseledare och lägga fram dina önskemål av projektplatser, denne kommer fördela volontärplatserna efter önskemål i största möjliga mån. Väl på projekten kommer du jobba 5–6 h/dag, förutom fredagar då du har hela eftermiddagen fri till att umgås med dina nya vänner i staden.

Sommarens huvudprojekt, som alla deltagare kommer spendera tid på, är ett projekt om den biologiska mångfalden och bevarandet av bin. På detta projekt kommer både internationella och lokala volontärer jobba längs Clonmels flod för att skapa en miljö som skall attrahera bin och biologisk mångfald av både växter och anda djur. Bin är livsviktiga för vår miljö, men den har blivit en hotad art och brådskande åtgärder krävs för att inte bina skall försvinna. Volontärerna kommer få ta bort invasiv växtlighet och plantera växter som attraherar bin, volontärerna kommer även få lära sig mer om bin, biologisk mångfald och miljöproblem av lokala ledare och experter under projektets gång.

De andra projekten du kan välja mellan är:

 1. Konstfestival – Första veckan i juli hålls en årlig konstfestival i Clonmel och här kan man få möjlighet att hjälpa till med marknadsföring, assistera på work-shops eller hjälpa till i de olika arenors entréer, ett måste för alla konstälskare!
 2. Renovering – Gillar du att måla, bygga och renovera finns det flertalet av dessa uppgifter runt om i staden (och i naturen) för att göra Clonmel till en attraktiv och trevlig stad att besöka och leva i.
 3. Barn och ungdomar – Detta projektet passar dig som gillar att arbeta med barn och ungdomar. På detta projekt får du assistera på ett sommarläger för denna grupp.

Utöver att arbeta som volontär kommer du få deltaga på roliga och berikande kulturella aktiviteter och utflykter tillsammans med din reseledare och andra unga volontärer från andra delar av Europa. Denna resa kommer utan tvekan att förbättra din engelska och kunskaper om miljöproblem, ett i dagens samhälle ett mycket viktigt och aktuellt ämne.

Boende och mat

Under din vistelse på Irland kommer du bo hos en noggrant utvald värdfamilj, många av familjerna har tidigare erfarenheter att vara värd åt internationella ungdomar som volontärarbetar i staden. Alla familjer är olika, det kan vara allt från barnfamiljer till äldre par, men gemensamt har de att de är många om att du skall trivas i Irland och få uppleva den Irländska kulturen och gästfriheten. Du kommer få ditt eget rum att bo i under din vistelse och vissa familjer tar hand om fler än en volontär. Värdfamiljerna bor oftast centralt i staden och värdföräldrarna skjutsar volontären till och från projekten varje dag. Du kommer äta hos din värdfamilj varje dag och de ser till att du får lunch med dig de dagar du arbetar.

För målsman

Under sin tid på Irland kommer volontärerna ha 24/support både från oss och den lokala organisationens två koordinatorer på plats, Susan Phelan som har 30 års erfarenhet av att koordinera värdfamiljerna och huvudgruppledaren samt projektkoordinatorn Andy. Andy har många års erfarenhet av unga volontärer och kulturella utbytesprogram, Andy kommer att ha hjälp av en assisterande ledare under programtiden. Vid var projekt finns även en erfaren projektkoordinator som har hand om själva projektet där volontärarbetet sker. Detta i kombination med de små volontärgrupperna om 12 volontärer per resa skapar en säker resa där volontärerna blir väl omhändertagna och alltid kan vända sig till någon om ett problem skulle uppstå.

Vid ankomst till Irland kommer volontärerna mötas på flygplatsen och tillsammans med någon av koordinatorerna åka buss tillsammans till Clonmel där de möts upp av sina värdfamiljer. Den första dagen i Irland spenderas med värdfamiljen och dag nummer två är en orientationsdag där volontärerna får all information de behöver för de kommande två veckorna samt att de får besöka de olika projekten.

Volontärerna måste vara tillbaka hos sina värdfamiljer senast 21.30 varje kväll, på Irland är det fortfarande dagsljus ute vid denna tid. På fritiden får volontärerna spendera tid med sina vänner inne i staden.

I resans pris ingår:

 • Alla transfers
 • Mat
 • Boende
 • Ansvarsförsäkring
 • Volontär T-shirt
 • Support 24/7 (från både Sverige och på plats i Irland)
 • Utflykt till Waterford city (Viking museum, Waterford City tour, Waterford Cristal’s eller Waterford Greenway – beroende på väder).
 • Utflykt till Killkenny (Killkenny City tour, slottstur, design center and national craft gallery och the Kilkenny Way Ultimate Hurling Experience: initiation to Gaelic Sport.
 • Certifikat

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation som arbetar för alla människors lika värde, en hållbar miljö och som alltid erbjuder utbildande projekt till alla våra volontärer.

De människor som driver organisationen har lång och gedigen erfarenhet av de olika projekt som erbjuds, och har en stor passion för interkulturella utbyten. Under hela vistelsen finns de där som stöd för dig och hur du på bästa sätt kan bidra, allt för att din vistelse ska bli så bra som möjligt.

Om landet du ska volontärarbeta i

Irland är en underbar destination. Det är dessutom väldigt tryggt, säkert, vänligt och fyllt av historia och kultur. Överallt kan du hitta spännande städer eller spektakulära landsbygder – som gjort för en magisk rundresa. Historiska slott finns det gott om, och de ligger utspridda runt om i hela landet. I närheten av Cork ligger ett av dem – Blarney Stone, som helt klart är värt en visit. Det irländska folket är dessutom ett väldigt välkomnande, vänligt och hjälpsamt folk, och du kommer garanterat att få en fin upplevelse, var du än befinner dig.

Praktiskt för dig som volontär

Hur bokar jag min volontärresa?

Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till projektet i Irland som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du inget visum för att åka till Irland. Passet skall vara giltigt under hela din vistelse.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din flygbiljett skall bokas så du anländer till Dublins flygplats mellan 11.00 och 14.00 dagen för projektstart och din biljett hem skall bokas på projektets sista dag, detta flyg måste avgå mellan 11.30 och 16.00.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev