Pris Från. 14200 SEK

IRLAND, EUROPA

Sommarprogram för ungdomar
i Clonmel på Irland

Är du mellan 15–17 år och vill spendera en del av ditt sommarlov på den gröna och vackra ön Irland? Denna sommaren kan vi på volontärresor tillsammans med vår lokala partner erbjuda två sommarprogram under perioderna 29 juni–13 juli och 13 juli–27 juli där du får chansen att volontärarbeta samt lära dig mer om Irland och dess fascinerande kultur.

Om programmet

Projekten är belagda i den charmiga lilla staden Clonmel, 2,5 timmars bilfärd söder om Dublin, och är noggrant utvalda av vår lokala partner. Du kommer kunna välja mellan olika projekt och du har möjlighet att deltaga på fler än ett under din tid på Irland. Under introduktionsdagen får du prata med din reseledare och lägga fram dina önskemål av projektplatser, denne kommer fördela volontärplatserna efter önskemål i största möjliga mån. Väl på projekten kommer du jobba 5–6 h/dag, förutom fredagar då du har hela eftermiddagen fri till att umgås med dina nya vänner i staden.

Sommarens huvudprojekt, som alla deltagare kommer spendera tid på, är ett projekt om den biologiska mångfalden och bevarandet av bin. På detta projekt kommer både internationella och lokala volontärer jobba längs Clonmels flod för att skapa en miljö som skall attrahera bin och biologisk mångfald av både växter och anda djur. Bin är livsviktiga för vår miljö, men den har blivit en hotad art och brådskande åtgärder krävs för att inte bina skall försvinna. Volontärerna kommer få ta bort invasiv växtlighet och plantera växter som attraherar bin, volontärerna kommer även få lära sig mer om bin, biologisk mångfald och miljöproblem av lokala ledare och experter under projektets gång.

De andra projekten du kan välja mellan är:

 1. Konstfestival – Första veckan i juli hålls en årlig konstfestival i Clonmel och här kan man få möjlighet att hjälpa till med marknadsföring, assistera på work-shops eller hjälpa till i de olika arenors entréer, ett måste för alla konstälskare!
 2. Renovering – Gillar du att måla, bygga och renovera finns det flertalet av dessa uppgifter runt om i staden (och i naturen) för att göra Clonmel till en attraktiv och trevlig stad att besöka och leva i.
 3. Barn och ungdomar – Detta projektet passar dig som gillar att arbeta med barn och ungdomar. På detta projekt får du assistera på ett sommarläger för denna grupp.

Utöver att arbeta som volontär kommer du få deltaga på roliga och berikande kulturella aktiviteter och utflykter tillsammans med din reseledare och andra unga volontärer från andra delar av Europa. Denna resa kommer utan tvekan att förbättra din engelska och kunskaper om miljöproblem, ett i dagens samhälle ett mycket viktigt och aktuellt ämne.

Boende och mat

Under din vistelse på Irland kommer du bo hos en noggrant utvald värdfamilj, många av familjerna har tidigare erfarenheter att vara värd åt internationella ungdomar som volontärarbetar i staden. Alla familjer är olika, det kan vara allt från barnfamiljer till äldre par, men gemensamt har de att de är många om att du skall trivas i Irland och få uppleva den Irländska kulturen och gästfriheten. Du kommer få ditt eget rum att bo i under din vistelse och vissa familjer tar hand om fler än en volontär. Värdfamiljerna bor oftast centralt i staden och värdföräldrarna skjutsar volontären till och från projekten varje dag. Du kommer äta hos din värdfamilj varje dag och de ser till att du får lunch med dig de dagar du arbetar.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

För målsman

Under sin tid på Irland kommer ungdomarna ha 24 timmars support både från oss och de två lokala koordinatorer på plats. Susan Phelan som har 30 års erfarenhet av att koordinera värdfamiljerna och är huvudgruppledare. Andy är  projektkoordinator och har många års erfarenhet av unga volontärer och kulturella utbytesprogram. Andy kommer att ha hjälp av en assisterande ledare under programtiden. Det finns även en erfaren projektkoordinator som har hand om själva projektet där volontärarbetet sker. I kombination med de små volontärgrupperna om 12 volontärer per resa skapar detta en säker resa där ungdomarna blir väl omhändertagna och alltid kan vända sig till någon vuxen om ett problem skulle uppstå.

Vid ankomst till Irland kommer ungdomarna att mötas upp på flygplatsen och tillsammans med någon av koordinatorerna åka buss tillsammans till Clonmel, där de möts upp av sina värdfamiljer. Den första dagen i Irland spenderas med värdfamiljen och dag nummer två är en orienteringsdag där ungdomarna får all information de behöver för kommande två veckorna och de får besöka de olika projekten.

Volontärerna måste vara tillbaka hos sina värdfamiljer senast 21:30 varje kväll, på Irland är det fortfarande dagsljus ute vid denna tid. På fritiden får undgdomarna spendera tid med sina vänner inne i staden.

Hållbarhets- och samhällsprojekt i Cork på Irland

I resans pris ingår

 • Transfer från/till flygplatsen
 • Mat
 • Boende i värdfamilj
 • Ansvarsförsäkring
 • Informationspaket
 • Volontär T-shirt
 • 24 h support på plats i Irland och i Sverige
 • Utflykt till Waterford city. Viking museum, Waterford City tour, Waterford Cristal’s eller Waterford Greenway beroende på väder.
 • Utflykt till Killkenny. Killkenny City tour, Slottstur, Design Center och National Craft Gallery och the Kilkenny Way Ultimate Hurling Experience: inledningen till Gaelic Sport.
 • Certifikat

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destination Dublin med ankomst mellan 11:00–14:00 ​​samma dag som programmet startar. Hemresa bokar du till mellan 11:30–16:00 samma dag som programmet är avslut. 

Transfer

Du blir hämtad och lämnad på flygplatsen i Dublin av personal från sommarprogrammet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om programmet, aktiviteter och packlista mm.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med en lokal organisation som arbetar för alla människors lika värde, en hållbar miljö och som alltid erbjuder utbildande projekt till alla våra volontärer.

De människor som driver organisationen har lång och gedigen erfarenhet av de olika projekt som erbjuds, och har en stor passion för interkulturella utbyten. Under hela vistelsen finns de där som stöd för dig och hur du på bästa sätt kan bidra, allt för att din vistelse ska bli så bra som möjligt.

Om Irland

Irland är en underbar destination. Det är dessutom väldigt tryggt, säkert, vänligt och fyllt av historia och kultur. Överallt kan du hitta spännande städer eller spektakulära landsbygder – som gjort för en magisk rundresa. Historiska slott finns det gott om, och de ligger utspridda runt om i hela landet. I närheten av Cork ligger ett av dem – Blarney Stone, som helt klart är värt en visit. Det irländska folket är dessutom ett väldigt välkomnande, vänligt och hjälpsamt folk, och du kommer garanterat att få en fin upplevelse, var du än befinner dig.

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblanketten (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Irland som underlag för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Visum

Som svenskmedborgare behöver du inget visum för att resa till Irland. OBS! Ditt pass måste vara giltigt under hela din vistelse på Irland.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

SWEDEN ABROAD

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Irland. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev