Välkommen till Bahamas - Bahamas Marine Conservation

karibien

Bahamas Marine Conservation

Topp

Introduktion

Har du drömt om att bo på en karibisk ö? Nu kan du göra det! Stressa ner bland palmer som svajar, havet som svalkar och ett helt gäng härliga volontärer som brinner för att rädda våra korallrev. Försvinner reven så försvinner snart vi med. Nu har du chansen att förändra världen, rädda haven och bo på den mest exotiska plats du kan tänka dig. Missa inte Bahamas!

Volontärarbeta med korallrev på Bahamas

 Bahamas 1

Pris från 25900 kr

OBS! Detta är ett extremt populärt projekt som ofta är fullt, så tidig bokning är att rekommendera.

Din roll som volontär

 

Höjdpunkter

  • Arbeta och bo på en Karibisk ö- Wow!
  • Lär dig dyka
  • Lär dig om biologin på plats och forskning av våra marina forskare
  • Simma och dyk med hajar, rockor & sköldpaddor
  • Arbeta med Bahamas National trust på ett viktigt långsiktigt projekt för att rädda korallreven
  • Lär känna den avslappnande kulturen i Karibien
  • Få vänner för livet!

Läs om de marina ekosystemen och konserveringsmetoder och bli en assisterande Marinforskare

Volontärassistent för marina forskare sökes! Kom till Bahamas och arbeta med vår lokala partner för att skydda korallrev och skapa en hållbar framtid för denna vackra ö. Inga förkunskaper krävs bara en önskan om att göra skillnad. Lär dig att dyka på plats med PADI.

Du kommer att utbildas av erfarna forskare i hur man genomför undervattens analyser och hur man identifierar de många arterna av djur och koraller du ser inklusive invasiva arter. (En invasiv art är en art som introducerats till områden utanför sitt ursprungliga utbredningsområde, som sprider sig av egen kraft, som skadar ekosystemet)

Du får också lära dig att övervaka marina rörelser, lokalisera uppfödning- och utfodringsplatser. Undervattensvärlden blir ditt nya hem!

Lär dig att dyka / förbättra dina dykkunskaper

För att slutföra ditt projektarbete på plats kommer du att behöva vara en skicklig dykare, så vi kommer att träna dig till PADI Advanced Open Water nivå, och även utbilda dig i Emergency First Response som en bonus!

Med den mängd dykning du ska göra, och de olika dykplatser i Bahamas du besöker kommer du lämna projektet som en kompetent och erfaren dykare med många fantastiska minnen av din tid i Karibien!

Hjälpa till på den lokala skolan

Under programmet arbetar vi på en av två lokala grundskolor. Här kan du använda dina kunskaper om bevarande av havet och korallreven samt att lära barn om det värdefulla marina livet som omger ön de bor på och hur man skyddar den i framtiden.

 

Projektets syfte

Skapa marina nationalparker, hjälpa lokalsamhällen och utbilda elever på grundskolor om marint bevarande.

Projektet finns för att på lång sikt rädda revet, så att framtida generationer kommer att få uppleva det och lära sig ta hand om revet för dess långsiktiga överlevnad.

Samarbetspartner

Vi jobbar med en lokal partner som har stor erfarenhet av bevarandet av havet. Målet är att rädda havet och korallreven för framtiden. 

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa. OBS! Till detta projekt ska hela betalningen vara inne senast 1 månad innan avresa. Ej återbetalningsbart.

Din vardag

Introduktion

Projektpersonal kommer att möta upp dig på flygplatsen på Bahamas och ni kommer sedan gemensamt ta er till boendet. Under din första dag på projektet ges du en introduktion med information om hur det dagliga arbetet kommer gå till, hur omgivningarna ser ut, samt andra nyttiga råd som man kan tänka på under sin vistelse. På detta projekt lär du känna en välkomnande, engagerad och öppen personal som ser fram emot att dela med sig av sin passion för korallrev och marint djurliv och bevarande!

Boende och mat

Du bor tillsammans med andra volontärer i ett volontärhus. Du kommer träffa volontärer från världens alla hörn. En fantastisk möjlighet till ett kulturutbyte mellan olika nationaliteter och en gemenskap av nya vänner. Ni bor 4-6 personer i varje rum och killar och tjejer bor i separata rum. Mat lagar ni tillsammans och tre mål om dagen ingår. En kort promenad bort finns en butik med snacks och annat man kan bli sugen på.

Förkunskapskrav

Det finns inget krav på innehav av dykarcertifikat på detta projekt när du kommer ner ,men på plats behöver du ta certifikat nivå PADI Advanced Open Water vid ett dykcenter på plats.  Med dykcertifikat finns en ny värld under ytan att upptäcka där du kan utforska korallrev, hajar, de mest färgglada fiskar du kan hitta, rockor och många andra arter. Fria dyk ingår på detta projekt när du är certifierad!

Fritid

Du är ledig på söndagar och därför är det fest på lördag med dina nya vänner. Kanske vill du bara ta det lugnt och läsa en bok, eller också kan du passa på att hitta på roliga aktiviteter och äventyr. Karibien är paradiset på jorden, så njut av nya öar och nya upplevelser.

Om landet

Bahamas, Karibien är paradiset du drömmer om. Här finns kritvita stränder, turkosa vatten och helt otroliga korallrev för dykning och snorkling. Fiskar i alla färger likaså husen på öarna. Färg är något som dominerar Karibien och det är vackert att ta sig runt här. Lokalbefolkningen är avslappnad och här levs livet i "Caribbean time" och med levnadssättet - Don't worry be happy!

Bahamas är en ögrupp med ungefär 700 öar och holmar och täcker över 260 000 km² av Atlanten Det ligger mellan Florida och Hispanola. Om man ska jämföra med något så är ögruppen ungefär 20 % större än Jamaica. Här bor cirka 310 000 invånare. De flesta bor på öarna New Providence och Grand Bahama.

Nassau är huvudstad och ligger på New Province.

Den största ön är Andros och Biminiöarna som ligger ca. 80 kilometer öst om Florida. På ön Grand Bahama ligger landets näst största stad, Freeport. Ön Abaco ligger öster om den. Den sydöstligaste ön är Inagua. Engelska är det officiella språket.

Väder

Här har du ett härligt tropiskt klimat med runt 25 till 32 grader året om. Länderna vid ekvatorn är lyckligt lottade, då vädret alltid är härligt och under dagens varmaste timmar kan du som lokalbefolkningen njuta av en kyld dryck i en hängmatta. Här finns bara två säsonger, regn- och torrperiod, men båda är lockande. Under regnperioden så kan det regna 10-30 minuter om dagen, men det friskar upp i det varma landskapet.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Du behöver ett turistvisum på Bahamas och detta kostar 100 US dollar. Du kommer att få mer information angående visum inför din resa.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Din slutdestination är Nassau, Bahamas. Du ska ankomma till Nassau en lördag (dagen för projektstart) före klockan 13.00. Hemresa ska bokas från Nassau lördagen efter avslutade volontärveckor, med avresa tidigast klockan 10.00.  Om du kommer andra tider får du själv stå för hämtning och eventuella extra hotellnätter i Bahamas.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Bahamas. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. Du bör ta även ta malariaprofylax. Var dock uppmärksam på vilken malariamedicin du köper då Lariam inte bör kombineras med dykning.

Filmklipp

Bildgalleri

Relaterade projekt

Tillbaka till startsidan Tillbaka till Latinamerika Tillbaka till Bahamas

Besök oss i centrala Göteborg