Välkommen till Colombia

Colombia

Colombia

Colombia har ett rikt kulturarv från framförallt ursprungsbefolkningen Conquistadores (européer) och afrikaner. Likt sin kultur har landet växlingsrika miljöer och stor biologisk mångfald med vackra stränder vid Atlanten och Stilla havet. Det finns även mängder av regnskogar, floder och exotiska djur i bland annat Amazonas regionen som delas med Brasilien, Venezuela, Peru, Ecuador och Bolivia. Colombianer kännetecknas för att vara öppna, glada och varma människor vilket har bidragit till att landet lockas till fler turister än någonsin förr. Det brittiska magasinet The Economist tilldelade Colombia priset som “land of the year 2016” efter att landet äntligen slöt fred med gerilla gruppen FARC. Att rebellerna och staten fick slut på konflikten har lett till att landet blivit mer turist vänligt och ekonomiskt attraktivt samtidigt som colombianernas hopp för en blomstrande framtid har blivit större.

Colombia är listat på Vagabonds lista över “Bästa resmålen 2017” som hetaste landet i Sydamerika. Landet är säkrare än någonsin och har öppnat sin famn för turismen. Få länder kan mäta sig med Colombias tropiska klimat och häftiga aktiviteter. Du kan göra upplevelser som t ex åka en stilla flodbåt genom Amazonas ångande djungel, åka med på en dunkande partybuss i Cartagena, bada vid ännu öde stränder i Karibiska havet. Om du gillar kaffe kan du även besöka de världsberömda kaffeodlingarna i Zona Cafetera.

Väder

Colombia är ett tropiskt land vid ekvatorn. Det innebär att landet inte har några årstider. Landet har dock olika klimatzoner beroende på var man befinner sig. Colombia är ett bergigt land så det kan exempelvis vara kyligt i Bogotá eller Manizales som ligger uppe i bergen men varmt och skönt året runt i Cali, Bucaramanga, Medellin och vid kusten förstås. Colombia är perfekt att resa till året om eftersom att medeltemperaturen ligger på runt 25 grader hela året.

Läs mer om Colombia

Snabbfakta: Colombia

Kontinent
Latinamerika
Befolkning
49,1 miljoner
Huvudstad
Bogotá
Valuta
Colombiansk peso, COP
Visum krävs
Behövs ej för svenska medborgare
Eluttag
Adapter behövs
Tidsskillnad
UTC-5
Landsnummer
+57
Språk
Spanska

Alla Projekt

Besök oss i centrala Göteborg