Välkommen till USA - Hästranch i Mississippi

Hästranch

Hästranch i Mississippi

Topp

Introduktion

Gascon Horsemanship erbjuder nu ditt livs äventyr! Du kommer spendera din vistelse på den drygt 80 hektar stora ranchen (med ytterligare 320 hektar att rida eller vandra på) och få chansen att spendera hela dagarna runt dessa fantastiska hästar. På gården finns cirka 80 hästar, gott om hundar och andra djur. Ranchen är en femte generationens hästranch där familjen Gascon föder upp, tränar och säljer USAs bästa Paso Finos. Michael Gascon är också en tränare av världsklass som tar emot och tränar hästar av alla olika raser, typer och åldrar.

Ranchstay på en hästranch i Mississippi!

Trail-ride

Pris från 8100 kr

Kom och njut av den pittoreska ranchen som ligger mitt i Södra Mississippis vackra, kulliga landskap. Gården ligger 30 minuter från Mexikos golfkust och ungefär en timme från livliga New Orleans.

Michael Gascon arbetar för är att förbättra kommunikationen mellan häst och människa så att de kan ha en säker och kärleksfull relation till varandra. Det baseras på natural horsemanship och metoder byggda på hästens beteende. Allt som en ”colt starting” (unghästinridning) handlar om är att ge en unghäst en bra start i livet och en god chans att kunna samverka med människan på ett bra sätt. Michael känner ett stort ansvar över att hjälpa missförstådda och unga hästar att kunna komma bättre överens med sina ägare så de inte riskerar att hamna i fel händer eller säljas av fel anledning.

Det är därför han också brinner för att ta in hästar för träning, det är ofta det handlar om missförstånd mellan ägare och häst där Michael tränar hästen att bli trygg och bra och sedan coachar han ägaren till att förstå sin häst!

Din roll som volontär

Här blir du en naturlig del av det dagliga arbetet på ranchen. Du är en av dem som ser till att hästarna blir omhändertagna på korrekt sätt och mår bra samt att ranchen sköts om med allt vad det innebär. Du får chansen att lära dig hur problemhästar kan tränas och rehabiliteras till att få en bättre relation till sina ägare.

Arbetet du bidrar med innebär mycket tid runtomkring och tillsammans med hästarna men det är inget ”ridläger” eftersom många av hästarna är i träning och endast rids av ranchens utbildade personal. Det finns dock hästar som används för gäster och där ridturer är en av de aktiviteter du kan välja till för en mindre kostnad.

Uppgifter för dig på Gascon Horsemanship

Dagliga sysslor såsom nedan:

 • Mockning
 • Fodring
 • Rykta och sköta om hästarna
 • Assistera under hästträningssessioner
 • Staketreparationer
 • Klippa gräset/andra sysslor för att hålla gården i fint skick

Vi välkomnar även med öppna armar kreativa idéer och arbete kring marknadsföring, fotografering, användning av bloggar och sociala media eller vart just dina individuella kunskaper finns! Lär dig mer om Michael Gascon här: USA-Artikel lucky rider Michael

Projektets syfte

Att driva en framgångsrik ranch med över 80 hästar kräver mycket tid och engagemang. Projektets syfte är att se till att alla hästar blir väl omhändertagna och får den omvårdnad som behövs och lite till! Utöver detta även att ranchen och dess omgivningar återspeglar den nivå på faciliteter som eftersträvas. Projektet syftar också till att ge dig som volontär ökad kunskap om skötsel av en ranch, hästträning och hästvård samt en upplevelse du sent kommer glömma.

Samarbetspartner

Mississippi projektet drivs i samarbete med en icke-statlig organisation. Vi har en svensk representant på gården som ni kan ställa frågor till innan och under er vistelse. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och meningsfull upplevelse.

Hur bokar jag resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Boende och mat

Som volontär bor du i delade sovrum tillsammans med andra volontärer och du kommer kunna träffa vänner för livet samt ha en oslagbar upplevelse med stor chans till teamwork!

 • Frukost

Du serverar dig din egen frukost från ett urval av alternativ såsom bröd, pålägg, kaffe, te, juice, gröt, yoghurt, flingor, frukt etc

 • Lunch

Lunchen lagas av personal på ranchen men du som volontär kommer vara med som behjälplig i köket på ett rullande schema.

 • Middag

Middagen lagas av personal på ranchen men du som volontär kommer vara med som behjälplig i köket på ett rullande schema.

*Om du har allergier eller särskilda önskemål om din kost så ordnar vi det på förfrågan!

Upplev mer!

Du kan ta chansen att hyra en bil om du önskar för att besöka New Orleans eller åka på en roadtrip i anslutning till din vistelse.

Vi har flertalet aktiviteter som du kan välja till för en mindre kostnad under din vistelse som exempelvis följande:

 • Uteritter (1 uteritt/vecka ingår)
 • Skjuta knallpulverpistol från hästryggen
 • Hinderbana till häst
 • Lerduveskytte
 • Prickskytte
 • Barrel racing
 • Fotboll till häst
 • Ridlektioner
 • Lektioner i unghästutbildning

*Allt du behöver göra är att ställa frågan så hjälper vi dig möjliggöra din efterfrågade aktivitet

Gascon Horsemanship erbjuder också en hästsemester du bara vågat drömma om! Boka antingen en helg eller en veckas (5 dagar) retreat där allt är all inclusive. Du bor i det häftiga cowboyhotellet eller i cowboyinspirerade stugor. All mat är inkluderad och är rustik, hemlagad mat som inger en familjär känsla. Du får en hel vecka med massor utav hästaktiviteter såsom uteritter, lära dig kasta lasso, hinderbana till häst, fotboll från hästryggen, lära dig köra häst och vagn samt lära dig om horsemanship och hur man på bästa sätt startar en unghäst.

Om Mississippi

Ingen annan plats är så synonym med "the heart and soul of the true South" som Mississippi. Mississippi har fostrat många av världens mest berömda musikartister. Det platta, bördiga området vid Mississippi Delta och längs floden i nordväst, är rikt på bomull och här har bluesen och soulen sina rötter. Mer än 100 bluesmusiker och sångare har börjat sin karriär just här. Många byggnader står kvar och ger en inblick i hur Mississippis invånare levde före inbördeskriget. När bomullen var kung var Mississippi kungadömet. En promenad längs gatorna i Natchez eller Vicksburg, bara några meter från Ol´Man River, framhäver Old Souths skönhet. Många framgångsrika författare har hämtat inspiration i dessa områden. Om du söker ett fantastiskt äventyr eller en oförglömlig resa, följ dina sinnen, lyssna, se och upplev en resa utöver det vanliga i Mississippi där minnen skapas och vänner alltid är välkomna.

Praktiskt

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar. Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. Volontärresor samarbetar med Tranås resebyrå och när du bokar din resa får du ett reseförslag på en biljett via e-post. Om du är intresserad av deras förslag svarar du dem. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer överens i förhållande till projektstart. Du flyger till Louis Armstrong International Airport i New Orleans och ditt flyg bör anlända mellan klockan 09:00 och 20:00. Din sista arbetsdag är på söndag efter det antal veckor du valt att jobba som volontär. Hemresa ska du boka till dagen efter projektets slut, dvs måndagen. Du blir upplockad på flygplatsen. Observera att du bör vara noga med att informera om dina reseplaner innan du åker.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om visum innan din avresa till USA. Du söker ESTA turist visum (max 3 månader vistelse).  Passet måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig innan du åker till detta projekt. Hör efter med din vaccinationscentral vad du behöver. Vi rekommenderar att du har ett fullgott skydd bland annat mot Hepatit A och B, mot kolera (som fått ny spridning), polio och även malaria. Projektet tycker att du som volontär ska ta rabiesvaccin före avresa.

Filmklipp

Bildgalleri

Tillbaka till startsidan Tillbaka till Latinamerika Tillbaka till Usa

Besök oss i centrala Göteborg