DSCN0850

Oceanien

Oceanien

Oceanien som ligger på andra sidan jordklotet ifrån Sverige innebär exotiska associationer för de allra flesta. Trots att denna världsdel till ytan är den minsta finns är det många som skapat sig en klar bild av vad som finns att upptäcka, och det är många som fantiserar om att få resa dit.

För vem har inte någon gång drömt om att få uppleva Australien med dess storslagna natur som bjuder på allt från regnskog till öken, och barriärrev. Dessutom finns det möjlighet att komma nära kulturen genom urbefolkningen aboriginer, eller chans att myllra runt i stora världsstäder.

Oceanien, som består av Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea samt Söderhavsöarna är ett måste att upptäcka

Länder

Australien

Australien är ett land med konstitutionell monarki och det är den brittiska drottningen som är drottningen av Australien.
Landet är består av sex delstater och har en landyta på ca 7 miljoner kvadratkilometer (Sverige är ca 450 000 kvadratkilometer).

Eftersom Sydney och Melbourne inte kunde enas om vilket av dessa två städer skulle bli huvudstaden, blev  Canberra huvudstaden och är beläget ungefär emellan dessa två städer in mot land.

Denna magnifika kontinent har mycket att erbjuda för den nyfikne resenären.

Läs mer om Australien

Snabbfakta: Australien

Kontinent
Oceanien
Befolkning
ca 22 miljoner
Huvudstad
Canberra
Valuta
Australiensisk dollar
Visum krävs
Ja
Tidsskillnad
UTC +8 till UTC +11
Trafik
Vänster
Landsnummer
61
Språk
Engelska

Besök oss i centrala Göteborg