Välkommen till Australien - Djur och natur i Tasmanien

_2a

Djur och natur i Tasmanien

Topp

Introduktion

Tasmanien- en vild och naturskön ö som är ännu lite mer spännande än huvudön Australien. Det doftar eukalyptus, papegojor skrattar i träden och kängurur hoppar omkring.  Tasmanien har ett unikt djurliv, med arter som inte går att hitta någon annanstans i världen. Detta gör bevarandet av naturen och dess invånare än mer viktigt. Dör de ut här så finns de inte längre, de är försvunnit från jordens yta. Tyvärr är det redan många arter som försvunnit, närmare 30 djurarter de senaste 130 åren, och än mer är på väg. Australiensiska regeringen har listat 1700 djur- och växtarter som utrotningshotade. Kan ni gissa vad hotet är? Javisst, vi människor. Genom att bebygga naturen, djuren och växternas hem, konkurrerar vi ut dem. Därför är fristäder som Tasmanian Animal Sanctuary så extremt viktiga, för att kunna erbjuda en säker plats för hotade djur och djurarter, utbilda människor, rehabilitera skadade djur och låta dem leva i frihet.

Din roll som volontär

Som volontär på det här projektet kommer du få möjlighet att göra något åt eländet som människan skapat och på riktigt bidra till förändring. Mitt i 60 hektar grönska och laguner, sjungande av mer än 100 olika fågelarter, ligger centret som erbjuder ett säkert hem för Australiens vilda djur, såväl på kort tid som för alltid för de djur som inte kan återvända till det vilda. Här genomförs också otroligt viktig uppfödning av pungdjur och Tasmansk djävul (Som är bra mycket sötare än vad namnet yrkar på).

 • Ta hand om och mata djuren
 • Utbilda skolor och besökare
 • Underhåll

Projektets syfte

Genom att delyta som volontär på detta projekt bidrar du till överlevnad för hotade australiensiska arter. Även om volontärarbete här inte normalt inkluderar att fysiskt jobba med djuren så kommer du att vara omgiven av fritt strövande djur i vacker natur. Du är på plats på ett projekt som verkligen betyder mycket för dessa djurens överlevnad.

Samarbetspartner

Vi jobbar med en lokal partner som under lång tid arbetat för att skydda Australiens flora och fauna.

Hur bokar jag min resa?

Du bokar din resa hos oss på 031 - 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag

Introduktion

Du anländer till flygplatsen för att därefter, samma eftermiddag resa med buss mot hamn för överfart till ön Tasmanien. Framme vid projektet kommer du att få en introduktion till projektet och vad du som volontär kommer att få uppleva.

Sedan följer dagarna efter ett veckoschema likt detta:

Måndag till fredag

 • 08.00   -  Frukost, Australiensisk standard
 • 08.30  -  Resa till projektområdet från boendet
 • 09.00   - Volontärtid
 • 12.00  - Lunch och vila
 • 13.00   -Volontärtid
 • 15.00  -Avsluta volontärdagen
 • 15.30  -Återvända mot boendet
 • 16.30  -Ankomma till boendet för välförtjänt vila
 • 18.00 -Middag -Australiensiskt kök
 • 19.00 -Fritid

Lördag till söndag

Ledig tid där du kan upptäcka närområden

Arbetstider

Arbetstider och fritid varierar beroende på djurens behov. De flesta dagar börjar arbetet tidigt på morgonen och pågår under ca 7 arbetstimmar.

Boende och mat

Du kommer att bo i antingen ett volontärhus och dela rum med 6-10 andra personer, men du kan också komma att bo på hostel eller i värdfamilj. Du kommer få tre lätta mål mat om dagen måndag-fredag.

Fritid

På din fritid kan du med fördel njuta av en bra bok, spela spel med dina medresenärer eller bara njuta av att strosa på naturområdet du bor vid.

Upplev mer!

Att börja din resa till Australien med detta volontärprojekt är den perfekta starten på ett äventyr som du sedan kan fortsätta på egen hand. Fortsätt upp längs östkusten och för att möta regnskog och den spännande ön Frasier Island. Stora Barriärrevet bör inte missas och där kan du från ytan beskåda otroligt vackra rev fullt av marint liv. I norra Australien hittar du träskmarker med krokodiler, i mitten av landet finns ursprungsbefolkningen aboriginernas heliga berg Uluru (Ayers rock) och sedan kan du varva häftiga storstäder såsom Melbourne, Perth och Sydney med mindre surfsamhällen såsom Byron Bay och Surfer's paradise. Hela Australien är ett paradis. Missa inte!

Om landet

Australien är ett väldigt stort land, mycket större än många tror. Australien är större än Europa och nästan lika stort som USA. Sydney är en stad som absolut ska upplevas när man reser till Australien, och landets djur och naturliv som du kommer att lära dig mer om vid detta projekt är unikt och på många sätt fascinerande.

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Malaysia som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Som svensk medborgare behöver du elektroniskt visum till Australien. Detta söker du på egen hand online. Passet skall vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst. Det är resenärens ansvar att på egen hand söka visum.

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. Volontärresor samarbetar med Tranås resebyrå och när du bokar din resa får du ett reseförslag på en biljett via e-post. Om du är intresserad av deras förslag svarar du dem. Din biljett ska bokas så att du anländer till Hobart Airport en söndag mellan klockan 08.00-20.00. Din sista dag på projektet är en fredag efter det antal veckor du varit på plats. Din hemresa ska bokas från Hobart Airport en lördag.

Möjlighet finns självklart att boka biljetten så att tid kan spenderas på egen hand efter projektet.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Australien. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor.

Bildgalleri

Tillbaka till startsidan Tillbaka till Oceanien Tillbaka till Australien

Besök oss i centrala Göteborg