Reseberättelse från Sydafrika

Alvas reseberättelse East London

img_0744

Jag kommer aldrig kunna beskriva känslan jag kände den kvällen den 5 oktober när jag landade i East London. Jag hade ingen aning vad jag skulle komma till och jag hade ingen aning om vad jag hade gett mig in på. Det enda jag visste var att detta skulle vara mitt hem de nästkommande 5 veckorna. Men jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli så fantastiskt som det blev!

Jag har vissa specifika dagar som betyder mest för mig såhär någon vecka efter jag kommit hem. Det är så svårt att skriva om alla fem veckor på ett sätt så att du som läser ska förstå, därför tänkte jag berätta om någon specifik dag. Den dagen som jag alltid kommer att komma ihåg starkast tror jag är första dagen jag fick träffa barnen på daghemmet. Jag klev ur bilen vid daghemmet och direkt kom det en massa barn springandes mot mig och skrek ”teacha! teacha! teacha!” och kramade mig. Jag blev alldeles överväldigad och jättelycklig, det kändes som att det var meningen att jag skulle vara där. Det tog ungefär en vecka innan jag hade kommit in i alla rutiner på daghemmet och barnhemmet, så första veckan var det mycket känslor och intryck. Det jobbigaste var när jag hade lärt känna barnen och när jag fick höra historierna om hur barnen på daghemmet har det hemma men även hur barnen på barnhemmet hamnade där. Men då kändes det ännu mer självklart för mig att vara där och ge dem den kärlek de behöver!

Varje dag möttes vi av barnen som kom springandes mot oss och ville kramas, vi myste och lekte hela dagarna och jag lärde mig nya saker. Varje dag var en helt ny dag med nya upplevelser och insikter. Det är som sagt väldigt svårt att skriva om 5 veckor i en reseberättelse men om någon av er som läser detta vill åka till East London så skrev jag en blogg under tiden jag var där www.alvaisydafrika.blogg.se . Där kan ni läsa om i princip varje dag!

Denna resa har inte bara gett mig en massa nya upplevelser och intryck, den har gett mig minnen för livet, en extra familj i Sydafrika och vänner för livet. Det är inte en fråga om jag ska åka tillbaka, det är en fråga om när jag ska åka tillbaka och det kommer bli snart!

Besök oss i centrala Göteborg