Reseberättelse från Kina

Dennis pandaäventyr i Kina!

Dennis Klaar Panda 15 (3)

Äntligen framme i Chengdu, Kina, efter x antal timmar i luften men ändå förvånansvärt bekväma timmar!

Hoppa in i en taxi som tog mig direkt till hostlet för ca 120 kr.
Checkade in på hostlet, rummet var bra med en skön säng, ett riktigt täcke och en mysig kudde.

Chengdu är en enormt stor stad med allt du behöver, marknader, shoppingcenter, tempel, parker och allt annat du kan tänkas vilja se eller göra!
Min första dag bestod av ett intressant hälsotest, trevlig sightseeing med många nya upplevelser så som dansade kineser till gatuskrifter och god mat mm.

Dagen där på bar de iväg till Pandacentret, in kvarterade mig på ett hostel 2 min gång från centret och fick mig ett trevlig rum med 2 bäddar, värme i sängen, ett tjockt täcke och en goo kudde!
På hostlet serverades frukost, lunch och middag varje dag, enkel frukost med toast och marmelad, kinesiskt bröd och ägg.
Lunch och middag bestig av enklare kinesiska rätt, enkelt med väldigt vällagat och gott!
Senare samma dag gick vi runt i pandacentret, träffad lite folk som jobba där, fick min volontär uniform, kollade på alla mysiga pandor, tog massa kort och filmade dom fantastiska djuren!
Efter rundturen var det dax för en liten vandring på berget för att kolla på många vackra vattenfall och andra sköna natur fenomen.

Efter en skön natt var det dax att börja jobba!
Dagen började med rengöring av burarna så som utomhus som inomhus, väldigt enkelt och inte så värst ansträngande.
Efter de krossade man lite bambu och matade pandorna ur handen med ”Pandabröd”, morot och äpple. Fantastisk känsla som inga ord kan beskriva!

Jag hade 2 fantastiska veckor i Kina och skulle verkligen vilja åka tillbaka till pandacentret och hjälpa till igen!
Alla är väldigt vänliga och hjälpsamma, de flesta pratar inte engelska men det gör inte så mycket för man fattar vad de vill ändå och de förstår oftast vad du vill.

Om du gillar pandor så är detta verkligen något för dig då du kommer väldigt nära pandorna, väldigt enkelt arbete med mycket fritid och har du riktigt tur kan får du hålla i en liten panda bara några månader gammal!

 

Dennis Klaar – Volontär i Kina 2015

Besök oss i centrala Göteborg