Från Göteborg till Diani, läs om Emmas marina äventyr i Kenya!

Mitt namn är Emma och jag spenderade tre veckor av sommaren 2014 i Kenya. Djurlivet, särskilt det marina har alltid intresserat mig och det var en ren dröm som gick i uppfyllelse när jag fick beskedet om att det fanns plats som volontär på marinprojektet Diani Beach. Dock var jag bara 18år och hade ingen flygvana över huvudtaget, men det hindrade mig inte från att åka! Innan avresa hade jag och min familj mycket god kontakt med volontärresor. Vi mejlade och ringde om diverse olika frågor, allt för att vara så väl förberedd som möjligt inför resan.

Sedan kom äntligen avresedagen! Det var med en nervös-blandad förtjusning som jag gick på planet från Landvetter flygplats. Dagen efter skulle jag vara i ett främmande land med en helt annan kultur och levnadssätt! Dock var jag inte själv. En annan tjej från Stockholm skulle på samma projekt som jag och under vistelsen Kenya blev vi mycket goda vänner och håller kontakten än idag!

Marinprojektet leddes av Volker Bassen. Hans fru välkomnade oss när vi anlände och visade oss det pittoreska och mysiga huset som kom att bli vårt hem. Vi fick en egen kock som lagade oss tre måltider om dagen, hade havet precis utanför tomtgräsen och en egen pool bredvid huset. Kenya var rena paradiset! De första dagarna ägnades åt dykträning i poolen och studerande inför provet. Efter fyra dykningar i havet och ett skriftligt prov tog vi dykcertifikatet Padi Open Water. Resterande dagar besökte vi olika delprojekt. Vi besökte bland annat apcentret Colobus Trust, spirulina-odlingarna, en muslimsk skola, barnhem, kusten där valhajsprojektet kommer ta plats, hjälpte till att flytta sköldpaddsägg till säkrare boningsplats, var på safari i Shimba Hills, besökte jättemusslor-projektet, var på upptäcktsfärd till Wasini Island, dök i Kisite Marine national park m.m

Ingen dag var den andra lik och vi fick verkligen ta del av Kenyas kultur och djurliv. Vi hade givetvis också mycket fritid där vi på egen hand kunde utforska Diani Beach, bada i havet, promenera till shoppingcentret eller dricka en nypressad juice på internetcaféet Jibbi Jabba.

Det bästa med detta projekt var att man fick allt i ett. Det finns inte många platser i världen där man där man kan dyka med världens största haj för att senare på eftermiddagen se det största landslevande djuret på safari! Kombinationen av djurlivet på land som under vattnet och besöken på skolorna och barnhemmen gav mig många olika perspektiv av landet. Det finns såklart mycket mer att uppleva av detta land men jag kan åtminstone säga att jag fick en god inblick av livet i Kenya. Jag kommer definitivt åka tillbaka en vacker dag! Det är bara en tidsfråga!

 

/Emma

Besök oss i centrala Göteborg