Skriv din uppsats utomlands!

Pluggar du på universitet och ska snart skriva en akademisk uppsats? Vi erbjuder möjligheten att kombinera volontärarbete med ditt egna forskningsprojekt.

Att volontärarbeta är inte bara en erfarenhet och en otrolig upplevelse det är också ett utmärkt tillfälle till att själv göra en analys. Varför inte passa på att arbeta på ett barnhem i samband med din uppsats? Dessutom, att skriva en uppsats på plats i en organisation i ett utvecklingsland innebär att du verkligen får ut något ”vettigt” av ditt projekt. Många av våra samarbetspartners har förslag på områden och ämnen inom vilka forskning uppmuntras och behövs!

Oavsett om du skriver din uppsats på b, c eller d -nivå så får du genom en volontärresa en kontakt i värdlandet som hjälper dig att genomföra din uppsats. Det ger dig möjlighet att göra något annorlunda med din uppsats samtidigt som du får arbetslivserfarenhet inom ditt område. Vill du söka ett stipendium till ditt arbete, till exempel Sidas uppsatsstipendium Minor Field Studies så behövs ofta en kontakt på stället du vill åka till och den får du automatiskt genom oss om du bestämmer dig för att volontärarbeta i samband med din uppsats.

Att åka som volontär i samband med uppsatsskrivande innebär att du blir placerad på ett av våra volontärprojekt. Du förväntas där delta i det dagliga arbetet. Det finns i många fall även ansvariga på plats som kan stötta dig under din tid och kan hjälpa till med att samla material, hitta personer att intervjua samt översättning.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev