Kombinera volontärarbete med studier!

Är du sugen på att åka iväg som volontär men har inte riktigt tid eller lust att hoppa av studierna? Vill du kanske volontärarbeta men på samma gång få stöd från CSN? Idag erbjuder de flesta universitet och högskolor en mängd utbildningar och kurser på distans. Varför sitta hemma i regniga Sverige och plugga när man kan göra samma sak fast på ett exotiskt ställe och samtidigt göra nytta?

Nu kan du, med hjälp av distansstudier volontärarbeta i ett utvecklingsland samtidigt som du tar högskolepoäng. På många av våra projekt har du möjlighet till att arbeta halvtid vilket då ger dig tid över för studierna, så varför inte slå två flugor i en smäll? Många av de studenter som reser med oss har gjort det under en så kallad ”fri termin” eller ”valbar kurs” antingen inom sitt program eller som breddning och utnyttjat den till en volontärvistelse. Det ger dig en upplevelse och arbetslivserfarenhet samtidigt som du hjälper andra!

En volontärresa är ett bra komplement till ordinarie studier, och om du blandar din tid som volontär med distansstudier så ”förlorar” du inte lika mycket tid medan du är borta. Om du matchar ditt volontärprojekt till ditt studieämne så kan du kanske testa teorierna i verkligheten eller öva på språket du pluggar! Dessutom får du arbetslivserfarenhet ifrån en annan kultur vilket är mycket eftertraktat på arbetsmarknaden i vårt globaliserade samhälle.

Läs mer om distansstudier HÄR

Du ansvarar själv för att ansöka om kurserna och det gör du på www.studera.nu innan 15 april inför höstterminen respektive 15 oktober inför vårterminen. Sedan, i juli respektive december när du vet om du blivit antagen eller inte, så kan du boka din resa. Det är dock viktigt att du pratar med oss innan du bokar resan och berättar att du vill kombinera din volontärtid med distansstudier då vi måste se till att projektet i fråga är lämpligt för studier – dvs. att det finns möjlighet att jobba halvtid samt att det finns tillgång till internet.

Exempel på kombinationer:

Leta i vår projektbank här och sök efter distansutbildningar här: http://www.distansutbildningar.se/

 

Andra kurser som ges på distans och halvfart

Interkulturell kommunikation 7,5 hp- Linnéuniversitetet
Journalistik för mänskliga rättigheter 15 hp – Linnéuniversitetet
Kreativt skrivande 30 hp – Linnéuniversitetet
Postkoloniala perspektiv 15 hp– Linnéuniversitetet
Spanska grundkurs 30 hp– Lunds Universitet
Internationellt miljöarbete 7,5 hp – Linnéuniversitetet
Miljörätt 7,5 hp – Linnéuniversitetet
Globalisation and culture 7,5 hp – Lunds Universitet
Freds-och konfliktkunskap 15 hp – Uppsala universitet
Kinesiska 30 hp – Lunds Universitet
Pedagogik 30 hp – Karlstad universitet
Språk och samhälle i Afrika 7,5 hp – Göteborgs Universitet
Latinamerikas sociala och politiska processer 15 hp – Göteborgs Universitet
Makt och mångfald i globala perspektiv 15 hp – Göteborgs Universitet
Globalisering och internationella relationer 15 hp – Mittuniversitetet