Kilimanjaro

Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro i samband med att du volontärarbetar! Att bestiga Kilimanjaro görs med fördel i samband med att man volontärarbetar i Kenya eller Tanzania. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

 

Vem kan bestiga Kilimanjaro?

Själva vandringen är emellertid stundtals ganska krävande eftersom den sker på hög höjd, i oskyddad och på många avsnitt brant terräng och under mycket varierande väderförhållanden.

För att ge sig ut på vandring till Kilimanjarotoppar krävs därför god hälsa en normal fysik. Personer med andnings-, hjärt- eller cirkulationsproblem bör avstå från Kilimanjarobestigningar. Expeditionerna till toppen kräver sex till sju dagars vandring . Du bestiger berget i grupp, som leds av erfarna bergsguider och assisteras av bärare och kockar.

Om Kilimanjaro

Kilimanjaro är med sina tre vulkanska koner Kibo, Mawenzi och Shira, Afrikas högsta berg och reser sig 5 895 meter över havet. Den högsta av Kilimanjaros vulkankoner är Kibo med Uhuru Peak som högsta punkt.

Kilimanjaros nationalpark skyddar berget från ca 1800-2000 meters höjd. Bergets sluttningar är hem för Chaggafolket, en av Tanzanias största stammar. Kilimanjaro sträcker sig genom fyra klimatzoner pga. närheten till ekvatorn och den stora höjdskillnaden.

Olika rutter

Marangu – är den äldsta rutten som finns att ta till Kilimanjaros topp. Många väljer denna rutt för den har en lägre svårighetsgrad med färre branta partier. Det är också är den enda vandringen som har stugövernattningar. Marangu är den rutten som innehar lägst statistik när det gäller att ta sig upp till toppen, detta beroende på att rutten har få aklimatiseringsdagar.

Machame – rutten anses vara den vackraste vägen upp till Kilimanjaros topp och är också den mest populära rutten för att nå toppen. Rutten är det självklara valet för den äventyrlige vandraren med extrema nivåskillnader bjuder Machame på stora utmaningar. Övernattningarna sker i campingtält. Machame bjuder på många aklimatiseringstillfällen och har därför den bästa statistiken när det gäller att nå toppen.

k3 k2 k5

Praktiskt

Flyg

Flygbiljetten ingår inte i resans pris. Volontärresor samarbetar Tranås resebyrå och när du bokar din resa får du ett reseförslag på en biljett via e-post. Om du är intresserad av deras förslag svarar du dem. Om du är intresserad av deras förslag så svarar du dem. Vår samarbetspartner hämtar och lämnar dig vid staden Arusha eller Moshi, beläget i närheten av Kilimanjaro.

Visum

Du behöver 50 US Dollar som visumavgift vid ankomsten. Visumet går sedan att förlänga i landet ifall du stannar längre.

Försäkring

Det ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom. I priset ingår även en skadeförsäkring som innebär att vi kan flyga er till närmsta sjukhus vid olycksfall under bergsbestigningen.

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Tanzania. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas alltid vid utlandsresa.

Packning

Vi rekommenderar att du bär en liten ryggsäck (ca 5 kg) med dina nödvändigaste personliga saker. All annan packning (max 15 kg), tält, vatten och mat bärs av bärarna. Din övriga packning kan du förvara på hotellet medan du bestiger Kilimanjaro. Ifall du saknar eventuell utrustning (t.ex. sovsäck, liggunderlag) så går dessa saker att hyra på plats.

Bästa tiden att bestiga Kilimanjaro

Du kan bestiga Kilimanjaro året runt. Bästa tiden att bestiga Kilimanjaro är mellan januari och februari eller juni och september då det är störst chans till klart och torrt väder. Det är inte lämpligt att bestiga Kilimanjaro mellan mars och maj då det är regnperiod. Temperaturen varierar från plus 30 grader nere i Moshi till minus 15-20 grader på toppen.

Pris:

Marangurutten: 5 dagar 4 nätter

Pris:  17 900 kr p/p

 

Machame: 6 dagar 5 nätter

Pris: 20 400 kr p/p

 

 

I samtliga Kilimanjarorutter ingår;

  • Transport till gaten
  • Parkavgifter
  • Guide(r)
  • Privata kockar
    Bärare (ca 3-4 bärare per person)
  • Camping + campingutrustning
  • Alla måltider
  • Vatten

Ej inkluderat:

• Flygbiljetter
• Visum
• Reseförsäkring
• Dricks

 Obs, priserna är ungefärliga och kan komma att ändras.