Stipendier och sponsring

Du kan söka sponsring för din volontärresa! Det som är viktigt att tänka på är varför någon skulle vilja sponsra dig, eller kanske snarare projektet du åker till. Olika organisationer har olika syften och därför olika orsaker till sponsring. Generellt sett är det viktigt att visa att organisationen får något tillbaka för sina sponsringspengar. Det kanske viktigaste som alla får tillbaka är att de hjälper till exempel barnen på ett thailändskt barnhem eller i en indisk skola. Dina erfarenheter och din utveckling är också viktig att lyfta fram. De allra flesta organisationer berättar gärna att de tycker om engagerade ungdomar och ungdomar som gör något vettigt, här får de en chans att visa att de menar allvar!

Var beredd på att få ganska många nej innan du lyckas hitta rätt. Ju fler kontakter du tar desto större chans har du att lyckas! Mycket handlar också om att få tag i rätt person. Börja med dem du känner, föräldrar, syskon, gamla eller nuvarande lärare och föreläsare, arbetsgivare och liknande. Någon som känner dig är förhoppningsvis positiv till att träffa dig eller prata med dig och det underlättar alltid. Om de inte själva kan hjälpa till så kanske de kan tipsa om någon som annan. Här har vi skrivit ner några tips på olika organisationer som det kan löna sig att kontakta. Handboken ”Show me the money” från LSU ger värdefulla tips.

Stipendier

Psst: Studerar du på högskola/universitet i Göteborg? Vi har ett mycket bra stipendium att erbjuda dig som vill göra C-uppsats utomlands. Boka genom oss för mer information, och du har stora möjligheter till bidrag för din resa. 

Fund My Travel

Det finns möjlighet att på ett enkelt och tryggt sätt skapa en insamling inför sin resa. Fund My Travel ger dig verktygen att samla ihop pengar till din resa. För mer information om hur du går tillväga hittar du på: https://www.fundmytravel.com/

Detta är bara några tips och idéer. När du börjar tänka i de här banorna kommer du säkert på fler. Kanske fackföreningar, kommunen eller ditt universitet eller högskola vill ställa upp och hjälpa till.

Lycka till med ditt sökande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev