Victoriafallen

 

Victoriafallen, eller Mosi-oa-Tunya som betyder röken som dundrar, är ett storslaget vattenfall i Zambezifloden på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Det var den brittiske upptäcktsresanden David Livingstone som besökte fallen 1855 och döpte det till ”Victoria Falls” efter den engelska drottningen.

Victoriafallen är ett av världens största vattenfall och mäter inte mindre än 1,7 km brett och på den högsta punkten är det 105 meter högt. Det är ett magiskt skådespel som naturen bjuder på och1989 togs det upp på Unescos världsarvslista. Så missa inte att besöka denna fantastiska plats när du är ledig från ditt volontärarbete!
Om du arbetar på ett projekt i Zimbabwe har du chansen att kombinera din resa med ett minne du sent kommer att glömma.

Priserna kan variera beroende varifrån din startpunkt är på resan, är du lokaliserad nära Viktoria fallen, kan priset för denna natursköna upplevelse gå runt ca 70$ och då ingår transport och boende (Lokalbuss samt hostel över en helg).

Från de flesta av våra projekt kan man kombinera sitt volontärarbete med en helgresa till Viktoria Fallen, planerar du att resa från vårt projekt Tatenda- Anti Poaching, räkna på ett ca pris: 480-600$ och då ingår flyg t/r, transfer t/r och boende 2 nätter.

Runt Victoriafallen finns det aktiviteter som bungyjump och helikopterturer, så glöm inte extra fickpengar om äventyrslusten smyger sig på.