Program – Dykäventyr på Stora Barriärrevet

Dag 1. Torsdag. Du anländer till i Cairns, porten till Stora Barriärrevet, beläget på Australiens tropiska östkust.

Dag 2-5. Fredag–tisdag. Dykarcertifikat, du genomgår din PADI-dykkurs Open Water (nybörjare) eller Advanced Open Water. Teori, träningsdyk i pool och teoriprov sker de första dagarna i Cairns. Följande 3 dagar ute på Stora Barriärrevet kommer du att göra totalt 9 dyk. De första 4 dyken är det sista steget i dykarcertifieringen, och resterande är 4 härliga nöjesdyk plus ett spännande nattdyk.

Dag 6. Onsdag. Vilodag i Cairns. Under dagen kan du ta det lugnt eller utforska aktiviteter som regnskogsturer, skydiving och bungyjumping. 18.30 på kvällen kommer du att få en Reef Teach presentation där du får lära dig mer om undervattensvärlden.

Dag 7-10. Torsdag–söndag. Marinprojektet på Stora Barriärrevet. Nu tillträder du som volontärer projektet som certifierade dykare och miljövårdare. Du spenderar 4 dagar på båten ute på revet tillsammans med en revexpert och får lära dig om och uppleva revet. På revet genomförs 8–10 dyk för ”Rapid Monitoring”-undersökningar av korallernas hälsa.

Dag 11. Måndag. Besök på sköldpaddsprojekt. Från Carins åker du färja till den tropiska ön Fitzroy Island för att besöka ett center för rehabilitering av havssköldpaddor. På eftermiddagen har du ledig tid att utforska och njuta av ön.

Dag 12. Tisdag. Cairns, avresedag. Du checkar ut från ditt boende och tar en transfer till flygplatsen för hemresa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev