Program – Indien runt på 15 dagar

Dag 1. (Fredag) – Ankomst i New Delhi

Du möts upp av personal från projektet på flygplatsen i New Delhi (Indira Gandhi International Airport), som skjutsar dig till boendet, där du får en introduktion. Övernattning på i Delhi.

Måltider: Inga måltider ingår

Dag 2. (Lördag) – New Delhi, sightseeing. Resa till Agra

Efter frukost blir det sightseeing i New Delhi, under vilken du besöker några av i Indiens viktigaste kulturella symboler. Efter lunch på en lokal restaurang kommer resan fortsätta mot Agra där middag och boende på hotell väntar.

Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 3. (Söndag) – Agra, besök på Taj Mahal. Resa till Jaipur

Du stiger upp tidigt på morgonen för att besöka Taj Mahal – ett av världens sju underverk. Efter frukost checkar du ut från boendet och besöker Agrafortet. Därefter är det dags att påbörja resan till den rosa staden Jaipur. Resan tar ungefär 5 timmar och inkluderar ett restaurangbesök för att äta lunch. Sent på eftermiddagen är du framme i Jaipur och checkar in på boendet. Där blir det introduktion och genomgång av volontärarbetet i Jaipur.

Måltider: Frukost och lunch

Program för Indien runt på 15 dagar
Taj Mahal i Agra
Dag 4. (Måndag) – Jaipur. Yoga, volontärarbete och lektioner i Bollywood-dans

Efter det att du har påbörjat dagen med en yogalektion blir det en rejäl frukost och sedan börjar dagens volontärarbete. På eftermiddagen finns tid för vila för att ladda upp inför lektioner i Bollywood-dans med en lokal instruktör. Övernattning på boendet i Jaipur.

Måltider: Frukost och medtagen lunch

Dag 5. (Tisdag) – Jaipur. Yoga, volontärarbete, sightseeing, shopping och fotografering i traditionell indisk klädsel

Dagen startar tidigt på morgonen med yoga följt av frukost innan du påbörjar ditt volontärarbete. På eftermiddagen besöker du ett välkänt monument och en lokal marknad. På kvällen får ni möjlighet att klä upp er i en traditionell indisk klädsel för fotografering. Middag och övernattning på boendet i Jaipur.

Måltider: Frukost, medtagen lunch och middag

Dag 6. (Onsdag) – Jaipur. Yoga, volontärarbete, hennamålning och middag hos en lokal familj

Yoga och volontärarbete står först på schemat. Senare på eftermiddagen kommer du att få lära dig om hennamålning, samt besöka en lokal familj där middag serveras – en riktig kulturupplevelse. Övernattning på boendet i Jaipur.

Måltider: Frukost, medtagen lunch och middag hos värdfamilj

Program för Indien runt på 15 dagar
Hennamålning i Jaipur
Dag 7. (Torsdag) – Jaipur. Besök på Amberfortet och volontärarbete

Denna dag blir det besök på det historiska Amberfortet i Rajasthan-regionen (där Jaipur är beläget). Därefter är det dags för volontärarbete. Resten av dagen är avsedd för avkoppling och egentid. Övernattning på boendet i Jaipur.

Måltider: Frukost och medtagen lunch

Dag 8. (Fredag) – Jaipur. Volontärarbete och besök hos en familj ute på landsbygden

Efter volontärarbete under förmiddagen är det dags för en speciell upplevelse då du kommer att besöka en familj på landsbygden och se hur deras vardag ser ut. Familjen kommer att visa upp sitt hem och sin gård. Dagen avslutas med en enkel måltid som familjen förbereder. Övernattning på boendet i Jaipur.

Måltider: Frukost, medtagen lunch och middag hos värdfamilj

Dag 9. (Lördag) – Resa till Pushkar. Kamelsafari och en natt under bar himmel

Denna dag går färden mot Pushkar där du under eftermiddagen får uppleva en kamelsafari i öknen. Turen avslutas i solnedgången vid ett tältläger där du spenderar natten under bar himmel. Övernattning i tältläger vid Pushkar.

Måltider: Frukost och grillat till middag

 

Program för Indien runt på 15 dagar
Kamelsafari i Pushkar
Dag 10. (Söndag) – Pushkar. Besök till tempel och marknadsplatser. Resa till New Delhi

Efter frukost i tältlägret kommer du att åka tillbaka till Pushkar. Här får du möjlighet att utforska stadens små gator, marknader och trapporna till den heliga sjön omgiven av drygt 500 tempel. Senare på eftermiddagen blir det tågresa tillbaka till Delhi. I Delhi blir det övernattning på boende.

Måltider: Frukost och medtagen middag

Dag 11. (Måndag) – New Delhi.  Flygresa till Goa och middag på stranden

Efter frukost blir det en genomgång av de senaste dagarna och resan i helhet. Senare blir det transfer till flygplatsen i New Delhi Airport för att flyga till Goa. I Goa blir du hämtad på flygplatsen av personal från projektet som kör dig till ditt boende. På boendet blir det genomgång av de kommande dagarna av programmet, samt middag på stranden. Övernattning på boendet i Goa.

Måltider: Frukost

Dag 12. (Tisdag) – Palolem och Agonda. Heldag på de välkända och tropiska stränderna 

På stränderna Palolem och Agonda blir det en hel dag för att koppla av och besöka de lokala marknaderna. Tillbaka till boendet på kvällen för övernattning i Goa. Delfinresa finns som alternativ denna dag om vädret tillåter.

Måltider: Frukost

 

Palolem
Palolem-stranden
Dag 13. (Onsdag) – Goa. Besök till gamla monument och ett kryddplantage

Efter frukost kommer bär det av för att besöka de gamla delarna av Goa, känt för sina monument. Därefter blir det besök på ett kryddplantage för att se hur de olika kryddorna i den indiska matlagning är odlas. Senare på eftermiddagen åker du tillbaka till boendet och för en sväng till närmsta strand.

Måltider: Frukost

Dag 14. (Torsdag) – Baga-stranden och besök hos en indisk fiskefamilj

Dagens besök innefattar den populära Baga-stranden norr om Goa, samt ett besök hos indisk fiskefamilj. Efter besöket kan du äta middag och sedan återvända till boendet.

Måltider: Frukost

Dag 15. (Fredag) – Goa. Ledig tid och transfer till flygplatsen inför hemresa

Denna dag är det dags att säga farväl och avsluta rundresan i Indien. Du har möjlighet att spendera din lediga tid som du vill fram tills det är dags för transfer till flygplatsen.

Måltider: Inga måltider ingår

Prenumerera på vårt nyhetsbrev