Ghana

Våra aktuella projekt

Ghana är ett vackert och välkomnande land, en perfekt blandning mellan modernt och traditionellt leverne. Naturen skiftar från djupa dalar och täta regnskogar till låga kustslätter.
Men mötet med Ghana är förstås också helt beroende av din egen insats, ju mer du öppnar dig inför ditt värdland desto närmare kommer du det ghananska folket.

Se & göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/Nationalparker/Safari

Kakum Conservation
Området är sedan 1932 en nationalpark och ligger cirka 20 kilometer norr om Cape Coast. Här går du på smala hängbroar mellan trädens toppar och får en magisk vy över regnskogen och dess djurliv.

Paga Crocodile Pond
På krokodilfarmen får du som besökare komma riktigt nära olika afrikanska krokodiler och alligatorer.

Vattenfall
I Ghanas bergsområden finns det magiska gömda vattenfall. Ghanas största ligger inne i en skog mellan Kumasi och Kintampo. Ett annat populärt vattenfall är Banfabiri Falls som ligger nära Kumasi.

Sol & bad

Cape Coast
Kuststaden Cape Coast bjuder på härlig afrikansk sol och mysiga stränder med svalkande vatten. Här är det livligt och fler turister än på andra stränder i Ghana.

Busua
Fiskebyn Busua ligger väster om Accra och räknas som ett av de vackraste strandpartierna i Ghana. Hit kommer bland annat surfare från hela världen.

Kultur

Cape Coast Castle
Fortet byggdes under 1600-talet och räknas idag som ett världsarv. Det var en plats där västvärlden handlade med elfenben, guld och slavar.

Väder

Tropiskt klimat råder i hela Ghana. Vid kusten är det hett och fuktigt året om men regnperioden infaller mellan mars-juli samt september-oktober.
På savannen i norr påverkas klimatet av ökenvindar och här kan temperaturen vara mycket varierande. Regnperioden i norr infaller mellan april- september, men nederbörden är mindre än i söder.
Medeltemperaturen i Accra är 26C (aug) och 23C (mars).

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 40 kr
  • Vatten ( 1.5 l ): ca 5,50 kr
  • Läsk (33 cl): ca 8 kr
  • Lokal transport (Taxi 1 km): ca 23 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev