Pris Från. 17900 SEK

NEPAL, ASIEN

15 dagars rundresa i Nepal

Inklämt mellan Indusdalens slättland och Himalayas sydsluttningar ligger det lilla spirituella kungadömet Nepal. Under en 15 dagars gruppresa genom Nepal kommer du att få uppleva landets mäktiga bergskedjor, hissnande vyer, djupa djungler och fascinerande kultur.

I Nepal finns mängder av kulturskatter, uråldriga tempel och några av världens bästa vandringsleder. Landet har en häpnadsväckande natur med tropisk djungel i söder och Himalayas bergskedja i norr – där Mount Everest stoltserar med sina 8 848 meter över havet. Under rundresan besöker du platser som Kathmandu, Pokhara och Chitwan. Huvudstaden Kathmandu är i sig ett smärre mirakel – en nästan medeltida stad omgiven av en hänförande bergsmassiv. Staden fascinerar med sin charm, tempel, kullerstensgränder, myllrande marknader, fantastisk natur och ett behagligt klimat.

Resans syfte och program

Rundresans syfte är att du ska få se och uppleva det bästa av Nepal, tillsammans med en grupp med andra nyfikna äventyrare.

Du besöker platser som Kathmandu, Pokhara och Chitwan. Och får uppleva platser, djur och natur samtidigt som du möter Neplas invånare och får en inblick i deras liv och kultur. Samtidigt ger du en hjälpande hand under din tid som volontär.

Program dag för dag

Volontärarbete

Nepal är ett av världens fattigaste länder. Men trots det är generositeten, värmen och glädjen hos invånarna stor. Och samtidigt som du lär känna dessa underbara människor och spännande land, ger du under din tid med volontärarbete en hjälpande hand till dem som behöver det som mest.

Projektet Kathmandu som du volontärarbetar på drivs av en icke-statlig organisation och har som syfte att gynna global förståelse och uppmuntra samarbeten mellan folk från olika länder och kulturer. Tack vare vårt samarbete med denna organisation kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker vistelse såväl för dig, som för lokalbefolkningen. Läs mer om ditt volontärarbete i programmet dag för dag.

Program dag för dag

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Kathmandu med ankomst mellan söndag kl. 10:00 (projektets startdag) och måndag kl. 06:00 (projektets andra dag). Hemresa bokar du till söndag kväll, då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Du hämtas upp på flygplatsen i Kathmandu av personal från projektet. Transfer tillbaka till flygplatsen ingår också i resans pris.

På ankomstdagen till Kathmandu hålls en introduktion på boendet som går igenom din rundresa i Nepal.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende och mat

Du kommer att bo på hostels under din resa i Nepal. Vilka måltider sin ingår finns specificerat i programmet dag för dag.

Program dag för dag

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Nepal som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare kan du ansöka om visum på flygplatsen vid inresan till Nepal. Visum kostar $25 för 15 dagar, $30 för 30 dagar och $90 för 90 dagar. OBS! Du behöver ha med dig två passfoton för din visumansökan och ditt pass måste vara giltigt 6 månader från det datum du anländer till Nepal.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Nepal. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev