Upplev mer i Ecuador

Kort om Ecuador

Ecuador är ett mikrokosmos av Sydamerika – allt som finns på kontinenten finns också i detta lilla land. Här möts man av färger och dofter, ett rikt djurliv och stolta människor. Landet fått sitt namn efter ekvatorn, och större delen av landet ligger söder om denna linje. Landskapet präglas av bergskedjan Anderna, Stilla havet och Amazonas. Kontrasterna är stora men avstånden är korta. I stora delar av landet lever invånarna i harmoni med naturen men storstadens puls gör sig också påmind i Quito och Guayaquil. Ekvatorns pärla har något för alla!

Upplev mer i Ecuador

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Anderna
De ecuadorianska Anderna erbjuder utomhusaktiviteter som vandring, paddling och mountainbike, vilket gör den idealisk för entusiaster och ett av de mest populära turistmålen i Sydamerika.

Amazonas
Med sin regnskog, är Amazonas hem för tusentals olika djurarter.

Galapagosöarna
Galapagosöarna är världens ekologiska underverk. De 19 öarna är belägna i Stilla havet ungefär 1 000 kilometer väster om Ecuadors fastland. Öarna är framförallt kända för att ha inspirerat Charles Darwin att upptäcka evolutionsteorin. Galapagos är också speciellt på grund av den stora mängden endemiska (finns endast där) arter. Dessa arter är dessutom orädda för människor eftersom det aldrig funnits några rovdjur i öarnas evolutionshistoria.

 
– Kulturupplevelser

Quito
Fördjupa dig i den antika kulturen om Inka civilisationen med ett besök huvudstaden Quito, som ligger på 2850 meter och har över en miljon invånare!

Otavalo
Otavalo är en liten stad som är belägen cirka 10 mil norr om Quito. Vid första anblick verkar byn inte göra något större avtryck men den blir färgstark och livlig på lördags morgonen när lokalborna börjar sälja sina varor på marknaden till Poncho Square. De säljer nästan allt här; mattor, filtar, bälten och alla andra typer av hantverk.Allt är skapat för hand med färdigheter som gått i arv från en generation till nästa.

 

– Sol och bad

Ecuador har en lång kuststräcka som erbjuder många olika aktiviteter. Många säger att världens bästa dykning och surfning finns i Ecuador. Längs Ecuadors Stillahavskust hittar du allt från större städer till små fiskebyar som är helt befriade från turister. Vad alla dessa har gemensamt är ett fantastiskt klimat med vackra milslånga stränder!

Atacames
De populäraste stränderna ligger i de norra delarna av Ecuador. En av de finaste är Atacames som är en 4 kilometer lång strand som erbjuder surfing, vattensporter och valskådning.

Väder

Klimatet är varierande beroende på vart man befinner sig i Ecuador. Quito ligger på 2800 meters höjd vid ekvatorn vilket ger en jämn temperatur året runt på drygt 20°C, ungefär 10°C på natten. Amazonas har ett varmt och fuktigt tropiskt klimat med regnskurar. Galapagos har sin varmare period mellan januari och juni med ungefär 30°C, juli till december är den kallare perioden med 22–24°C.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 25 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 7 kr
  • Läsk 33cl: ca 5 kr
  • Taxi 1 km: ca 10 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev