Upplev mer i Ghana

Kort om Ghana

självständiga landet i Västafrika. Ghana är vackert och invånarna välkomnande, här hittar du en spännande blandning av modernt och traditionellt sätt att leva. Naturen skiftar från djupa dalar och täta regnskogar till låga kustslätter. Kustlandet är längst ut täckt av mangroveträsk och kokospalmer, som längre in övergår i gräsland och buskskog. Stora delar av södra Ghana, är klädda av tropisk skog.  Jordbruk är landets ekonomiska grundpelare och något som 55 procent av befolkningen livnär sig på. Även om de senaste åren har gett Ghana en viss ekonomisk tillväxt så är arbetslöshet, fattigdom och brist på utbildning fortfarande stora utmaningar. Mer än hälften av befolkningen är under 18 år.

Upplev mer i Ghana

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Kakum Conservation
Området är sedan 1932 en nationalpark och ligger cirka 20 kilometer norr om Cape Coast. Här går du på smala hängbroar mellan trädens toppar och får en magisk vy över regnskogen och dess djurliv.

Paga Crocodile Pond
På krokodilfarmen får du som besökare komma riktigt nära olika afrikanska krokodiler och alligatorer.

Vattenfall
I Ghanas bergsområden finns det magiska gömda vattenfall. Ghanas största ligger inne i en skog mellan Kumasi och Kintampo. Ett annat populärt vattenfall är Banfabiri Falls som ligger nära Kumasi.

 

– Kulturupplevelser

Cape Coast Castle
Fortet byggdes under 1600-talet och räknas idag som ett världsarv. Det var en plats där västvärlden handlade med elfenben, guld och slavar.

 

– Sol och bad

Cape Coast
Kuststaden Cape Coast bjuder på härlig afrikansk sol och mysiga stränder med svalkande vatten. Här är det livligt och fler turister än på andra stränder i Ghana.

Busua
Fiskebyn Busua ligger väster om Accra och räknas som ett av de vackraste strandpartierna i Ghana. Hit kommer bland annat surfare från hela världen.

Väder

I hela Ghana råder tropiskt klimat. Vid kusten är det hett och fuktigt året om med regnperiod mellan mars–juli samt september–oktober.
På savannen i norr påverkas klimatet av ökenvindar och här kan temperaturen vara mycket varierande. Regnperioden i norr infaller mellan april- september, men nederbörden är mindre än i söder. Medeltemperaturen i Accra är 26°C i augusti och 23°C i mars.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 40 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 5,50 kr
  • Läsk 33 cl: ca 8 kr
  • Taxi 1 km: ca 23 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev