Upplev mer i Indien

Kort om Indien

Indien är, efter Kina, det mest befolkade landet i världen med 1,2 miljarder invånare! Det innebär att ungefär var sjätte människa på jorden är indier. 1947 fick Indien sin självständighet från Storbritannien och är sedan dess världens största demokrati med en brokig historia, många kulturer och alla religioner representerade och accepterade. Merparten av indierna är dock hinduer och det officiella indiska språket är hindi. Precis som i Sverige räknas engelskan som ett andra språk och barnen lär sig tidigt engelska i skolan.

Indiens djur- och naturliv är stort och varierat. I de nordvästra delarna sträcker öknen ut sig och här hålls årliga kamelmarknader, i de nordöstra delarna finner du den kulturella huvudstaden Kolkata och deltat Sundarbans där de bengaliska tigrarna strövar omkring. Som ett tak över norra Indien ligger bergsmassivet Himalaya med storslagna vandringsleder och tibetanska bosättningar och runt kusterna och i söder hittar du långa stränder, kokospalmer och de ständigt närvarande kingfisher-fåglarna.

Huvudstad New Delhi tillsammans med Old Delhi är en smältdegel för det gamla och nya. Här trängs gatukök, häftiga restauranger, klubbar och telecombolag med stora fattiga slumområden.

Upplev mer i Indien

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 

– Naturupplevelser

Ganges floden
Ganges är Indiens längsta och viktigaste flod som cirka 300 miljoner indier är beroende av för sitt leverne. Ta en båttur och upplev landskapet på denna helig flod.

Himalaya
Gör en utflykt till norra Indien och upptäck världens mäktigaste bergskedja med världens högsta topp, Mount Everest.

– Kulturupplevelser

Taj Mahal
Ett måste när du reser till Indien är ett besök till Taj Mahal som är en av världens mest iögonfallande byggnader och finns idag med på UNESCO:s världsarvslista.

The Golden Temple
Det heliga templet byggdes 1776 är byggt med cirka 800 kilo guld. Templet ligger i Varanasi och är dedikerat till universums herre, Vishveswara.

Ajanta caves
Det historiska grottmonumentet Ajanta caves finns idag med på UNESCO:s världsarvslista och består av 30 uthuggna buddistgrottor med vackra målningar.

Sol, bad och dykning

Goa
Här finns cirka 40 olika stränder som är några av Indiens bästa med vajande palmer och svalkande vatten.

Andamanerna
Ögruppen består av cirka 500 öar som ligger 100 mil öster om fastlandet. Här finns fantastiska dykmöjligheter med mängder av tropiska fiskar.

Kerala
På Indiens sydvästra kust finns några av världens vackraste stränder och området räknas som ett av Indiens populäraste resmål.

Väder

Indien ligger i den subtropiska och tropiska zonen och klimatvariationerna är stora beroende på vart i landet du befinner dig. Bergsområdena har en sval och torr luft medan låglandet är tropiskt och varmt.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 11 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 2,5 kr
  • Läsk 33 cl: ca 2,5 kr
  • Taxi 1 km: ca 5,5 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev