Upplev mer i Indonesien

Kort om Indonesien

I Sydostasien ligger det fascinerande öriket Indonesien som består av 17 000 öar varav 6 000 är bebodda. Landskapet är storslaget med vackra vulkanlandskap, vidsträckta sandstränder och tropiska djungler. Världens näst största regnskog finns här med ett unikt växt- och djurliv däribland de rödbruna orangutangerna, tigrar, noshörningar, leoparder och elefanter. Indonesien kan beskrivas som mångfaldens land då folkslag, seder och bruk skiftar väsentligt mellan de olika provinserna, som att komma till ett nytt land för varje ny provins du besöker. Indonesien blev självständigt från Nederländernas kolonialstyre 1949 och är nu en demokrati.

Skövlingen av regnskogen är ett stort hot mot alla djur och växter i Indonesien. 140 arter är utrotningshotade. Den tilltagande illegala handeln med sällsynta djurarter har förvärrat situationen för Indonesiens naturliv. Flera områden har blivit rubricerade som naturreservat inom ramen för UNESCO.

Ön Bali är en av Indonesiens 34 provinser, som också innefattar några små grannöar till den stora ön Bali. Till skillnad från Indonesien i stort, där majoriteten är muslimer, är cirka 85 procent av Balis invånare hinduer. Språket som främst talas här är balinesiska och indonesiska och kulturen har influenser från indisk och kinesisk kultur. Förutom sin fantastiska kultur är Bali mest känt för sina vidsträckta sandstränder och storslagna natur.

Upplev mer i Indonesien

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Mt. Kelimutu National Park
I nationalparken ligger tre sjöar som skiftar i färg och räknas som ett av landets mest fantastiska naturfenomen.

Ön Komodo
I nationalparken och på ön Komodo lever många djurarter där ibland världens största ödla, Komodovaranen.

Gunung Leuser National Park
Nationalparken ligger på Sumatra där djungeln vimlar av liv och du har möjlighet att få se vilda orangutanger.

 
– Kulturupplevelser

Ulun Danu och Tanah Lot
På Bali finns det cirka 20 000 tempel och ett av dem är Ulun Danu, även kallat vattentemplet vilket är ett av de mest kända och ligger i en grönskande omgivning vid en sjö. Ett annat tempel är Tanah Lot som räknas som en av landets mest fotograferade sevärdheter.

Jakarta
Indonesiens huvudstad Jakarta är belägen på ön Java. Staden har cirka 10,5 miljoner invånare och här finns spännande historia och rik kultur.

– Sol och bad

Gili-öarna
Här finns stränder i världsklass och fantastisk dykning som överträffar många platser.

Kuta
Bali har många vackra stränder och lockar årligen många turister. Kuta, Nusa Dua och Sanur har vita stränder, vajande kokospalmer och bra snorkling.

Väder

Indonesien ligger vid ekvatorn och har ett tropiskt och varmt klimat.
Uppe i bergen är det svalare. Regnperioden sträcker sig mellan december och mars.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 19 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 5 kr
  • Läsk 33 cl: ca 6 kr
  • Taxi 1 km: ca 8 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev