Upplev mer i Moçambique

Kort om Moçambique

Moçambique som gränsar i söder till Sydafrika och i norr till Tanzania, här möts det gamla och nya Afrika på ett sällsamt sätt. I städerna skymtar gamla kolonialvillor bakom vita murar medan nybyggda höghus vittnar om en snabbt växande ekonomi. Efter många år av inbördeskrig har landet stabiliserats och nu blomstrar affärslivet igen. På marknaderna kan du hitta tyger, konstverk och vackra träskulpturer från hela södra Afrika. Moçambique erbjuder en fantastisk natur och djurliv med många nationalparker och långa, orörda stränder. Folket är vänliga och hjälpsamma. Du kommer att välkomnas med stor värme.

Landet gränsar i väster till Krugerparken varifrån det är endast är ca 2,5 timmar med bil till huvudstaden Maputo. Moçambique stoltserar med enormt vackra kuststräckor, och är riktiga badparadis.

Upplev mer i Moçambique

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Gorongosa Nationalpark 
Parken ligger i centrala Moçambique och erbjuder safari där du får uppleva landets rika djur- och naturliv. 

Maputo Elephant Reserve 
I detta reservat bor det cirka 200 elefanter tillsammans med zebror, antiloper, krokodiler, flodhästar och en mängd olika fågelarter. 

Bazaruto-arkipelagen 
Bazaruto består av fyra öar som nås från fastlandet med flyg eller båt. Tillsammans bildar öarna en nationalpark som saknar vägar, turistattraktioner och butiker.

 
– Kulturupplevelser

Ilha de Moçambique 
Denna ö kan nås via den tre kilometer långa bron som går från fastlandet. Staden på ön finns med på UNESCOs världsarvslista och var tidigare en viktig arabisk handelspunkt. 

Quirimba-arkipelagen 
Denna ögrupp består av 27 öar som har en spännande historia och fantastiska paradisstränder.

 

Snorkling, dykning och vattenaktiviteter

Tofo 
I södra delen av landet ligger kustbyn Tofo som erbjuder dykning i världsklass och möjlighet att få snorkla bland valhajar. Här finns även vackra stränder som är populära bland backpackers. 

Vilanculos 
Staden ligger cirka 70 mil norr om Maputo och är Moçambiques populäraste resmål. Området är speciellt känt för bra djuphavsfiske och dykning men det finns många andra vattenaktiviteter du kan sysselsätta dig med.

Väder

Vädret i Moçambique varierar och har både regniga och torra perioder. Under december–mars råder regnsäsong och hög luftfuktighet. Under perioden april–maj är det mindre regn och mer sol, och juni–oktober är det tropiskt väder och nästintill inget regn. November brukar vara den månad som är mest oförutsägbar eftersom den ligger emellan torr och regnperiod.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 63 kr
  • Vatten 1.5 l: ca 7 kr
  • Läsk 33 cl: ca 6 kr
  • Taxi 1 km: ca 30 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev