Upplev mer i Namibia

Kort om Namibia

Namibia, beläget i sydvästra Afrika, är mest känt för sin vackra, karga natur, och röda sanddyner. Detta fantastiskt spännande land ett unikt ökenlandskap. Namibia är stort, glesbefolkat, vackert och omväxlande. I väster längs Atlantkusten ligger den så kallade Skelettkusten med en av världens äldsta kustöknar. När Atlantens kalla vatten slår mot den heta sanden bildas en nästan konstant dimma längst hela stranden. Trots detta är luftfuktigheten mycket låg längst kusten för att vara som högst vid Caprivi Strip. I inlandet reser sig en högplatå som skapar dramatiska vyer och ett varierat, men huvudsakligen torrt klimat. I östra Namibia finner man den välkända Kalahariöknen. I detta land med knappa förhållanden möter du till trots människor som är fulla av energi och livsglädje.

Upplev mer i Namibia

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Etosha Nationalpark
Etosha Nationalpark ligger i de norra delarna av Namibia och är en blandning av gräsmark, buskmark och sandområden. I Etosha finns en stor sjö som under stora delar av året är torrbelagd men under regnperioden är fylld med vatten och har ett blomstrande djurliv. I parken finns ungefär finns det många olika däggdjur, fåglar och reptiler. Här kan du få se den svarta noshörningen, elefanter, lejon, geparder och leoparder.

Fish River Canyon
Fish River Canyon är världens näst största kanjon, det är bara Grand Canyon i USA som är större. Den längst floden i Namibia, Fish River har skurit sig ner i platån och skapat detta beundransvärda landskap. De djupaste ravinerna är 550 meter djupa.

Namib Naukluft National Park
Afrikas största nationalpark är uppdelad i fyra delar, Sossusvlei, Naukluft, Namib och Sandwich Harbour. Den största attraktionen är Sossusvlei har världens största sanddyner. Storslagna röda sandformationer som forskare tror kan vara upp till 80 miljoner år gamla. Sandwich Harbour är ett paradis för ornitologer och i Nau-kluft finns vandringsleder och fyrhjulssafari. Djur som klarar det karga landskapet är bland andra nationaldjuret oryxantilop, springbock, hyena, orm, struts och bergszebra. Här finns även världens enda ökenelefanter.

 
– Kulturupplevelser

Windhoek
Windhoek som är en ganska liten och kompakt stad med knappt 350.000 invånare. Landet var länge en tysk koloni så många skyltar är på tyska och även språket påminner om tyskan. Det är inga stora avstånd så man promenerar gärna runt, besöker Kristuskyrkan som är en symbol för Windhoek och tar en tur National Museum of Namibi där du får veta allt om Namibias brokiga historia.

Twyfelfontein
Twyfelfonteins hällristningar är flera tusen år gamla och har numera blivit ett världsarv. Det är över 2 000 figurer som framförallt visar vilda djur men också människor. Där finns en intressant avbild av hur djur förvandlas till människor.

 

– Sol och bad

Swakopmund
Swakopmund är en oerhört charmig liten ”sommarstad” med mycket tyska influenser, väldigt mysigt att bara promenera runt. Staden är inte bara populär för turister utan även för invånarna i Windhoek reser hit för att få lite svalka under sommartiden. Här är det upplagt för sol och bad även om havet är alltför kallt att bada i.

Väder

Namibia är att det är ett av de soligaste länderna i världen. I snitt har Namibia 300 dagar med sol per år. Namibia täcks till stor del av öken och det är inte ovanligt med dagstemperaturer över 40°C och sedan minusgrader under natten.

Namibias regnperiod sträcker sig mellan november–mars men det faller inte särskilt stora mängder regn i ökenområdena. I nordöstra Namibia är det subtropiskt klimat och det är här den mesta nederbörden faller, runt 600 mm per år.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 50 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 9 kr
  • Läsk 33 cl: ca 5 kr
  • Taxi 1 km: ca 11 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev