Upplev mer i Sydafrika

Kort om Sydafrika

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du känslan av att förflytta sig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag.

Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin. Tjuvjakt hotar Sydafrikas djurliv, jakttroféer och exklusiva produkter görs av ben och djurhud, vilket får förödande konsekvenser för den biologiska mångfalden.

Upplev mer i Sydafrika

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Krugerparken
Nationalparken är den kanske mest kända i Sydafrika med fantastisk safari som ger möjligheten till att se de fem stora – lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard. I Krugerparkens södra delar finns det varma källor där det går att bada.

Garden route
Åk längs den klassiska Garden route och upplev sjöar, skog, våtmarker, djurliv och fantastiska stränder. Detta är för dig som gillar natur, sol, bad, äventyr och golf.

Drakensbergen
Bergen är Sydafrikas högsta och sträcker sig i en kedja längs 20 mil. De högsta topparna ligger på över 3000 meter och här erbjuds spännande vandringar. Besök även grottorna i Giant’s Castel Game Reserve eller stanna till i Royal Natal national park där du kan se vattenfallet Tugela Falls som är 850 meter högt.

 
– Kulturupplevelser

Kapstaden
Huvudstaden erbjuder allt från sevärdheter till shopping och strandliv. Besök den Viktorianska hamnen där det finns ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och shopping. Du kan också åka upp till toppen av Taffelberget som ger en fantastisk utsikt över staden eller till Godahoppsudden som är den sydligaste punkten i hela Afrika.

Johannesburg
Staden är Sydafrikas största och utgör en bra startpunkt om du tänkt resa i de norra delarna av landet. Staden vimlar av kultur och det finns många olika museer, teaterscener, häftiga kvarter och härlig musik.

 

– Sol och bad

De bästa sol- och badmöjligheterna finns på Sydafrikas östkust där du badar i Indiska Oceaniens tropiska vatten. Det finns även vackra stränder längs östkusten men där är förhållandena mindre badvänliga med kallt vatten och starka strömmar.

Väder

Sydafrika har ett klimat med behaglig värme året runt.  Årstiderna är omvända mot i Sverige, det är vinter mellan juli och september och sommar från slutet av november till mars.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 50 kr
  • Vatten 1,5 l: ca 8 kr
  • Läsk 33 cl: ca 5 kr
  • Taxi 1 km: ca 16 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev