Upplev mer i Tanzania

Kort om Tanzania

Tanzania gränsar till Kenya och Uganda i norr, Rwanda, Burundi och Kongo-Kinshasa i väster och Zambia, Malawi och Moçambique i söder. Landet är fantastiskt och rymmer många av Afrikas mest sevärda platser. Naturupplevelserna är otroliga med bland annat Afrikas högsta berg Kilimanjaro samt nationalparkerna Serengeti,kontinentens största sjö Victoriasjön, och naturskyddsområdet Ngorongoro. Utöver detta har Tanzania milslånga ljuvliga stränder och krydd-ön Zanzibar vid kusten.

Precis som i många andra afrikanska länder är skillnaderna mellan rika och fattiga enorma. Utbildningsnivån är låg och en tredjedel av befolkningen kan inte läsa och skriva. Och även här, är Hiv/Aids ett stort problem. Men trots knappa förhållanden möter du människor som är fulla av energi och livsglädje.

Upplev mer i Tanzania

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Ngorongoro, Serengeti, Tarangire och Lake Manyara
Tanzania erbjuder safari i världsklass med många berömda nationalparker så som Ngorongoro, Serengeti, Tarangire och Lake Manyara. Här finns många företag som erbjuder både korta och längre guidade safariturer.

Kilimanjaro
Gör ett besök till Afrikas högsta berg Kilimanjaro som reser sig 5 000 meter. Är du tuff nog kan du göra en bestigning av berget under cirka en veckas tid. Denna utflykt går att boka med oss.

Victoriasjön
Upplev Afrikas största sjö som sträcker sig mellan Tanzania, Uganda och Kenya.

 
– Kulturupplevelser

Dar es salaam
En fartfylld och hektisk stad med utgångspunkt för att resa runt i landet. Besök Kariakoo-marknaden som är Tanzanias största där det mesta säljs eller upplev det afrikanska nattlivet.

Zanzibar- Stone town
Den gamla staden är Zanzibars hjärta och finns idag med på UNESCO:s världsarvlista. Här kan du vandra omkring mellan gamla byggnader och se på vackert hantverk.

 

– Sol och bad

Fastlandet
Tanzania erbjuder många paradisstränder längs landets kust och du kan mycket väl hitta din egna folktomma pärla.

Zanzibar
Paradisön Zanzibar erbjuder magiska stränder och spännande kultur. Lär dig att dyka eller besök den gamla staden Stone town som finns med på UNESCO:s världsarvlista. Aktiviteterna är många och det finns mycket att upptäcka.

Pemba
Ön Pemba är mindre exploaterat än Zanzibar och erbjuder några av världens vackraste korallrev.

Väder

Tanzania har ett skiftande klimat. Vid kusten och ute på öarna är det tropiskt monsunklimat och inlandet är varmt och torrt. Det regnar mindre än vad som är normalt vid ekvatorn, men nederbördsmängden kan variera kraftigt från år till år. Generellt infaller regnperioden mellan december och maj.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 37 kr
  • Vatten 1.5 l: ca 6 kr
  • Läsk 33 cl: ca 5 kr
  • Taxi 1 km: ca 12 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev