Upplev mer i Zimbabwe

Kort om Zimbabwe

Zimbabwe ligger i södra Afrika inklämt mellan Sydafrika, Zambia, Botswana och Mocambique och har ingen kust. Det bor cirka. 14 miljoner invånare i Zimbabwe, de allra flesta från olika afrikanska stammar varav de största är Shona och Ndebele. Landet bjuder spektakulär naturskönhet, vänliga människor och rik kultur. Zimbabwe är ett oerhört vackert land med mycket varierande natur. Här hittar man ikonen Victoria Falls som är med på UNESCOs världsarvslista, detta storslagna vattenfall som räknas som ett världens underverk. Här finns även den mäktiga Zambezifloden med Mana Pools Nationalpark, ännu ett världsarv. Det vackra landets skönhet som kan variera drastiskt beroende på vilken del av året du reser. Antingen grönskar djungeln under regnperioden november till mars eller så upplever du landet under den heta torrperioden april till oktober.

Upplev mer i Zimbabwe

När du är ledig från ditt volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. 


– Nationalparker och naturupplevelser

Victoriafallen
Besök de magnifika Victoriafallen som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det storslagna vattenfall som räknas som ett världens underverk. För den äventyrslystne finns det möjlighet till forsränning och hoppa bungyjump med en fallhöjd på 111 meter.

Chinhoyi caves
Nationalparken ligger ungefär 12 mil från Harare och här finns ett spännande grottsystem med en underjordisk sjö, även kallad the sleeping pool.

Mana Pools Nationalpark
Den mäktiga Zambezifloden med Mana Pools Nationalpark, är ett världsarv. 

Safari
Zimbabwe har ett rikt djur- och naturliv och det finns många möjligheter till bra safari runt om i landet. En av dem är Hwange National Park som är Zimbabwes äldsta och största.

 
– Kulturupplevelser

Great Zimbabwe National Monument
Efter Egyptens pyramider är det här Afrikas största samling ruiner. Resterna härstammar från en stad som blomstrade under den sena järnåldern.

 

– Sol och bad

Zimbabwe har ingen kust vilket innebär få möjligheter till bad, men en del av volontärprojekten har pool som du kan svalka dig i. Vill du ha fler och bättre badmöjligheter rekommenderar vi dig att göra en utflykt under några dagars tid till grannlandet Moçambique där det är billigt och finns fantastiska stränder med dykning i världsklass.

Väder

Zimbabwe har ett tropiskt klimat som domineras av våta och torra säsonger. Torrperioden sträcker sig från april-september där nätter och morgnar kan vara mycket kalla med en temperatur ner till -2°C. På eftermiddagen är det varmt med en temperatur på cirka 25°C. Mellan oktober-mars är det regnperiod och då kan dagar och nätter bli mycket varma och klibbiga. Under denna tid kan det komma kraftiga regnskurar, men det är då savannens djur vaknar till liv och växtligheten blomstrar.

Priser
  • Middag på lokal restaurang: ca 65 kr
  • Vatten 1,5 liter: ca 17 kr
  • Läsk 33 cl: ca 6 kr
  • Taxi 1 km: ca 26 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev