Volontärarbete i Damaraland

Under den första byggveckan slår projektet vanligtvis läger tre nätter i närheten en lokal djur- eller jordbrukare för att bygga en mur runt dennes vattentank. Detta gör man för att skydda vattentanken från elefanter som ofta förstör dem i sökandet efter vatten. Muren byggs förhand och det är ett team-arbete där alla hugger i och hjälper till med det man kan.

På helgen första veckan bor du i baslägret som är ett härligt område längs en flodbädd. Här kan du slappna av ladda för vecka två. På söndagen kan du följa med på en tur till ökenstaden Uis. Medan personalen provianterar har du och de andra volontärerna möjlighet att spendera tid på ett litet pensionat i staden, där det finns en pool, internet och restaurangmat.

Patrullveckan startar med att åker du iväg med ditt team för att campa i tre nätter, du kan välja att sova under bar himmel eller i tält. Under dagarna patrullerar teamet med bil för att spåra ökenelefanterna i området. Dessa eleganta djur är en dröm att få uppleva på nära håll.

För att delta i projektet krävs ingen tidigare utbildning eller erfarenhet. Allt du behöver är ett öppet sinne och en stark rygg .

Som volontär kommer du att lära dig:

  • Bushcraft – vildmarksfärdigheter och matlagning över öppen eld
  • Hantera säkerhet och hygien i bushen
  • Att närma dig vilda djur till fots, observera deras beteende,
  • Gå på Bushpromenader, navigera, läsa karta och GPS
  • Traditionell byggnadsteknik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev