Kenya

Våra aktuella projekt

Få platser i världen framkallar så starka associationer som Kenya, för visst ser du bilder av ståtliga Massajer och vilda lejon? Kenya är östra Afrikas främsta destination för dem som vill uppleva det afrikanska djur- och naturlivet.
Men Kenya har så mycket mer att erbjuda än safariturer, nämligen kulturen och människorna.

Det är när allt detta smälter samman som du får uppleva det samtida Kenya och Afrika.

Se & göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/Nationalparker/Safari

Mount Kenya
Mount Kenya är Afrikas näst högsta berg och är en utslocknad vulkan med en topp på över 5 000 meter över havet. Här kan du klättra, vandra och i området finns det många vilda djur som elefanter och leoparder.

Masai Mara Naturreservat
Naturreservatet hyser en stor mängd lejon och många andra afrikanska djur. Under månaderna juli och augusti sker den stora migrationen då cirka två miljoner zebror, gaseller och antiloper vandrar till naturreservatets östra delar.

Nairobi National Park
Parken är en av få platser i världen där du nästan ständigt kan se vilda noshörningar.

Kilimanjaro
Vi erbjuder en fantastisk bestigning till toppen av Kilimanjaro för dig som vill uppleva ett oförglömligt äventyr. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg som majestätiskt reser sig rakt upp ur savannen i Tanzania. Följ med på ditt livs äventyr till Kilimanjaro! Läs mer

Sol & bad

Diani Beach
Denna fantastiska paradisstrand hittar du söder om Mombasa. Det är ett populärt resmål och hit kommer många turister. Diani beach erbjuder en sagolik kritvit strand med turkost klart vatten.

Malindi
Stranden i staden Malindi är magisk och nationalparken Malindi marine park erbjuder bra dykning och snorkling.

Kultur

Mombasa
Staden är landets näst största och har östra Afrikas största hamn. I stadens gamla del är byggnaderna av äldre arkitektur och här finns allt från marknader till moskéer. Missa inte att besöka fästningen Fort Jesus.

Besök en traditionell by
I Kenya har många av landets stammar lyckats bevara sina gamla levnadssätt och byfolken bjuder in tursiter för att visa sina traditioner.

Väder

När det är kallt i Sverige är det varmt i Kenya och vise versa, dock långt ifrån så kallt som här hemma.
Framför allt maj, juni och juli kan vara lite kyligare månader med mycket regn medan det i december-april är varmt och torrt.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 26 kr
  • Vatten ( 1,5 l ): ca 7 kr
  • Läsk (33cl): ca 5 kr
  • Lokal transport (taxi 1 km): ca 28 kr

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev