Pris Från. 14700 SEK

KENYA, AFRIKA

Naturreservat med noshörningar och schimpanser
i östra Afrika

Det här projektet är det största spetsnoshörningsreservatet i östra Afrika, och är även hem åt de två sista nordliga trubbnoshörningarna i världen. Reservatet är den enda plats i Kenya där du kan få en möjlighet att uppleva schimpanser, eftersom projektet arbetar med djur som är räddats från den svarta marknaden. Projektet jobbar även lokalbefolkningen som bor i närheten av reservatet, för att utbilda nästa generations vilddjursbeskyddare. På detta 36 000 hektar stora naturreservat med noshörningar är du som volontär under två veckor del av arbetet och livet i östra Afrika. Du kommer att få uppleva hur man tar hand om räddade djur, hundpatrullen som jobbar mot tjuvjakt och hur man spårar vilda djur.

Projektets syfte

Projekt syfte är att bevara djurarter och öka lokalbefolkningens förståelse för djurens betydelse. Projektet vill skapa en fristad åt de djur som behöver det, och ta hand om djur som hamnat i fel händer. Genom utbildning av lokalbefolkning och turister vill projektet skapa en hållbar framtid för djur och människor i Kenya.

Volontärarbete

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Game drive
 • Ta hand om världens två sista nordliga trubbnoshörningarna
 • Observationer, protokoll och dagligt arbete
 • Rundvandring och besök hos schimpanserna
 • Spåra och övervaka spetsnoshörningar
 • Ta hand om anti-tjuvjaktspatrullens hundar
 • Lejonspårning
 • Besöka Mount Kenya Wildlife Orphanage
 • Engagera närområdets barn i miljö och hållbarhet

Klicka på "Mer information" nedan för schema och volontäraktiviteter dag för dag.

Mer information

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Nairobi med bokad ankomst samma dag som din volontärperiod startar och hemresa dagen efter (dag 15) som dina två volontärveckor är avslutade

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från flygplatsen till projektet ingår inte i resans pris, men vi hjälper dig att ordna detta.

Första dagen på projektet består av en säkerhetsgenomgång, rundvandring och introduktion till hur dina två veckor på reservatet kommer att se ut.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
På projektet bor man i vad som kallas ”The Stables”, som från början var ett stall men nu är ombyggt till ett enklare boende. Här bor du i eget rum med en enkelsäng och enkla möbler, alternativt i ett dubbelrum med resekompis. På rummen finns en tvättkorg och tvättmedel. Det är även möjligt att få sina kläder tvättade av personalen lördagar och onsdagar, vilket kostar 500 ksh per korg. Alla på boendet delar badrum.

Ström finns endast genom en generator som är igång måndag-fredag 07:00–13:00 och 14:00–00:30, samt lördag och söndag 07:00–15:00 samt 18:00–00:30. Eluttagen är brittiskt och du behöver adapter.

MÅLTIDER
Det serveras tre mål mat om dagen. Vatten finns också från en lokal källa som kokas för att bli drickbart. Men du kan också köpa eget flaskvatten från den lilla affären i The Stables.

WI-FI / INTERNET
Wi-Fi finns på plats under tiden som generatorn är igång. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID OCH TRANSPORT
När du inte volontärarbetar finns det möjlighet att utforska omgivningarna. All transport på området och till Nanyuki Town är gratis, så passa på att upptäcka denna spännande stad.

Upplev mer i Kenya

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Kenya som underlag för din placering.

​Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum (tar ca 7 dagar), innan du reser till Kenya. Priserna kan ändras men räkna med 50 USD för ett turistvisum. Kostnaden för visum ingår inte i resans pris. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst från Kenya.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

SWEDEN ABROAD

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Kenya. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev