Madagaskar

Våra aktuella projekt

På grund av dess isolering från de stora kontinenterna, anses Madagaskar vara som en juvel i biologiska termer om mångfald. Ett exotisk land med en hög koncentration av inhemska arter. Madagaskars viktigaste arter är 100% inhemska med 101 lemurarter. Av 285 fågelarter som kommit hit är 105 unika för detta land. Tre fjärdedelar av Madagaskars 860 orchidéarter är endemiska till ön och 6 av världens 8 Baobab trädarter hittar man ingen annanstans i världen.

Det största hotet för alla arter är människan. Över 90 % av Madagaskars djurliv finns inte i det vilda någon annanstans på jorden. Madagaskars kulturella rikedomar varierar från en etnisk grupp till en annan.

Madagaskar är världens fjärde största ö. Den är en av de rikaste länder för den biologiska mångfalden, men en av de fattigaste nationerna ekonomiskt. 75,3 % av Madagaskars befolkning lever under fattigdomsgränsen och klyftan mellan rika och fattiga vidgas dag för dag. Trots svår fattigdom fortsätter befolkningen att vara varmhjärtade mot de som tar tid att upptäcka och uppskatta dess natur och kulturarv. Detta land av härliga människor och kontraster är redo att ta emot dig på ditt nästa äventyr, vare sig du hjälper till i lokala samhällen eller utforskar landet. Madagaskar kommer säkerligen ändra sättet som du ser världen på!

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev