Pris Från. 11200 SEK

MADAGASKAR, AFRIKA

Undervisning, samhällsprojekt, lemurer och mangroveträsk

Madagaskar är fyllt av kontraster och ligger vid korsningen där den afrikanska och asiatiska världen möts. Ett land med vänliga människor och något nytt och spännande att uppleva varje dag. Här kan du som volontär välja att arbete med undervisning på förskola eller skola, bevarande av mangroveträsk, samhällsomsorg, rehabilitering av lemurer eller byggnation och renovering. Madagaskar är den fjärde största ön i världen och här hittar du de omtalade Baobabträdet ”livets träd” med sina kraftiga stammar och otroliga hälsoegenskaper. Landet erbjuder fantastiska stränder, grottor, regnskogar, vattenfall och stadsliv.

Projektets syfte

Syftet med projektet är att främja ett kulturellt utbyte. En resa till Madagaskar ger dig en chans att lära känna landet på en djupare nivå. Du kommer att arbeta med personer från andra delar av världen. Programmet syftar också till att ge dig nya erfarenheter i hur du är som person i ljuset av en annan kultur.

Volontärarbete

Som volontär på Madagaskar kan du välja mellan att volontärarbeta på flera olika spännande projekt. Du arbetar vanligtvis måndag till fredag och mellan 5–8 timmar per dag.

Det finns sex olika projekt att välja på:

 • Undervisning på en förskola
 • Undervisning på skola
 • Bevarande av Mangroveträsk
 • Samhällsprojekt – Women’s Shelter eller Poor Village Outreach Program
 • Rehabiliteringsprogram för lemurer
 • Byggnation och renovering

Klicka på "Mer Information" för mer ingående information om volontäraktiviteter och arbetsschema för de olika projekten.

Mer information

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Fascene Nosy Be Airport (NOS), med bokad ankomst söndag, mellan 06:00–23:00, då dina volontärveckor startar. Och hemresa lördag då dina volontärveckor är avslutade (fredag). Du har boende fram till lördagen, väljer du att åka hem senare får du själv boka och bekosta hotellnätter.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Transfer från flygplatsen ingår i resans pris om du landar i Nosy Be. Du möts upp på flygplatsen av personal från projektet som tar dig med till volontärboendet. Transfer från projektet till flygplatsen bekostar du själv, personal på projektet hjälper dig med hur du ordnar transport.

Introduktion

När du anländer till volontärboendet inleder du du din vistelse med en introduktionsvecka. Introduktionen innehåller information om Madagaskar, de olika projekten samt din roll som volontär. Du lär känna andra volontärer och kommer också ha möjlighet att göra utflykter till olika delar på ön.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i ett volontärhus med 4–6 personer i varje rum, med delat badrum. Det finns dusch med endast kallvatten. I volontärhuset finns matsal och lounge där du kan hänga med de andra volontärerna. Det finns också en underbar trädgård, balkong och en stor takterrass att njuta av och spendera kvalitetstid på.

MÅLTIDER
Tre måltider per dag ingår. Maten är en mix av västerländskt och specialiteter från Madagaskar, och är mest vegetariska rätter med ris och grönsaker. Du kan förvänta dig att bli serverad kyckling två dagar i veckan. Du kan själv använda dig av köket om du vill laga egen mat och det finns ett kylskåp där du gärna får förvara din mat. Eller så kan du också äta på någon av de lokala restaurangerna, på egen bekostnad.

INTERNET / WI-FI
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid kan du göra utflykter och utforska omgivningarna. I närheten finns nästan helt orörda sandstränder, hisnande landskap och natur, djur och naturreservat att upptäcka.

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Madagaskar som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från projektet. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Visum

Svenska medborgare kan söka visum för 90 dagar, vid ankomst till Madagaskar. Visumet kostar ca 140,000 MGA (400 kr). Du kan behöva visa upp returbiljett samt tillgängliga medel för vistelsen. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst. Man kan även ansöka om visum innan avresa, kontakta den svenska ambassaden.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Pest

Enstaka fall av pest rapporteras årligen i Madagaskar. Sjukdomen smittas via bett från infekterade loppor eller droppsmitta. Pest kan behandlas med antibiotika men snabb kontakt med sjukvård är yttersta vikt. Du bör undvika kontakt med loppor och personer som hostar.
TIPS! Myggstift skyddar också mot loppor.

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Madagaskar. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev