Pris Från. 18500 SEK

MOÇAMBIQUE, AFRIKA

Räddningscenter för hästar med hästsafari på Moçambiques sydkust

Söder om staden Vilankulo längs Moçambiques sydkust ligger räddningscentret för hästar. På detta räddningscenter för hästar med hästsafari hjälper du som volontär till att ta hand om centrets hästar och hästsafari-gäster. Samtidigt som du får ta del av Moçambiques fascinerande kultur. Här får du uppleva ett paradis likt område med klarblått vatten och vita stränder. Du volontärarbetar med de dagliga sysslorna på gården och umgås med hästarna… ett måste för alla hästälskare och resenördar!

Projektets syfte

Varje häst på räddningscentret har sin unika historia. Majoritet av hästarna har räddats från gårdar runt om i Zimbabwe när de politiska konflikterna rasade i landet i början av 2000-talet. Projektet syfte är att ta hand om de räddade hästarna, samt att lära ut häst- och ridkunskaper.

Volontärarbete

Hästcentret har ett team heltidsanställda stallskötare, så du som volontär kommer inte att arbeta med några fysisk tunga arbetsuppgifter. Du kommer under dina volontärveckor arbetar med centrets hästar och gäster till hästsafari och ridlektioner, och de andra dagliga sysslorna på gården. Det är bra om du har ridvana sedan tidigare, men du behöver inte vara proffs. Dina arbetsuppgifter kommer att variera från dag till dag.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Vara med och hjälpa gäster under hästsafari-ritter.
 • Assistera gäster innan och efter deras ridlektioner.
 • Hjälpa i arbetet med att träna och motionera hästarna.
 • Duka och hjälpa till att förbereda frukost, lunch eller middag.
 • Följa med och handla tillsammans med centrets personal.
 • Åka med till det lokala universitetet, och prata engelska med lärarstuderande.

OBS! På hästcentret kommer du som volontär att rida mycket, och för hästarnas välmående har centret en viktgräns för volontärdeltagare på max 85 kilo.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Vilankulo med bokad ankomst måndag när dina volontärveckor startar och hemresa måndag då din volontärperiod är avslutade. Om du anländer någon annan veckodag än måndag, får du själv bekosta transport till projektet, och eventuella hotellnätter i Vilankulo.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer 

Du blir hämtad och lämnad på flygplatsen i Vilankulo, av personal från projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Boendet ligger på gångavstånd från stallarna, och endast en kort bilfärd från staden Vilankulo. Du delar rum med andra volontärer, förutsatt tillgänglighet kan privat rum bokas mot en extra kostnad. Vid boendet finns toalett och dusch med varmvatten. Det finns även tvättservice som du som volontär kan utnyttja utan extra avgift. Strax intill boendet finns ett semesterresort med pool, restaurang, bar och det fantastiska havet.

MÅLTIDER
3 måltider om dagen ingår i resans pris. Måltider är traditionellt engelska, och tillagas av centrets kock.

WI-FI / INTERNET
Wifi finns vid boendets bar och stallarna. Internetuppkopplingen är bra men kan vara lite långsammare än vad vi är vana vid i Sverige. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand. En kort bilfärd från boendet ligger staden Vilankulo, där finns internetcaféer, bankomater, mataffärer, restauranger, barer och mycket mer. Annars kan du bara slappna av och njuta vid poolen eller promenera i de vackra omgivningarna längs havet.

Om du vill vara mer aktiv finns det möjligheter att paddla kanot, dyka, och vindsurfa.

Upplev mer i Moçambique

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Moçambique som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Moçambique. Du ska ansöka om ett turistvisum. Efter din bokning får du ett ”Invitation letter” från oss, som du ska skicka till Moçambiques ambassad i Sollentuna, i samband med att du ansöker om visum. Information om hur du ansöker om turistvisum finner du på ambassadens hemsida.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Moçambique. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev